SPORTVECKAN
GULLBRANNA

Under vecka 28 arrangerar vi på Sport for Life tillsammans med Gullbrannagården en sportvecka som för många familjer är höjdpunkten på hela sommaren.

Sport for Life har en lång tradition av att arrangera Sportveckan på Gullbrannagården. Det är en vecka fylld med aktiviteter för alla åldrar och vi fortsätter utveckla veckan där vi inför 2023 kommer ha fler pass för de som är 15 år och äldre. Målet är att skapa en vecka för hela familjen där man får möjlighet till fysisk, psykisk och existensiell hälsa. Detta är helt enkelt en vecka man inte vill missa!

GENVÄGAR

INFO

KOSTNAD

REGISTRERING

INFORMATION OM VECKAN

Målet är att göra Sportveckan till en attraktiv vecka för alla åldrar och för hela familjen. En nyhet är att vi kommer ha fler pass som är öppna för alla åldrar. Detta innebär att aktiviteter för vuxna och seniorer under veckan kommer få ett helt annat utbud än tidigare år. Förhoppningen är att skapa möjligheter för familjer att i ännu högre utsträckning få sporta tillsammans samt skapa ett utbud av aktiviteter som är mer varierande och inkluderar fler. En annan nyhet är att vi i år satsar extra för att barn och ungdomar med NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD och Tourettes syndrom) ska ha en riktigt rolig sportvecka. Vi har även gjort om upplägget kring kostnader för veckan där vi försökt att få en mer ”all inclusive” känsla för hela familjen och inte särskilja fotbollsskolan från resten av veckan. Det innebär att alla som är med på ett pass oavsett vilken ålder det är riktat till behöver antingen ett veckoband eller dagspass. Läs mer om detta under rubriken veckoband och dagspass.

MORNARNA PÅ SPORTVECKAN
På förmiddagarna mellan kl 07:30 och 11:30 erbjuds träningspass i form av morgonjogg och gympa. För de genom åren lite mer populära sporterna fotboll, innebandy och dans kommer vi erbjuda ett ”miniläger” under förmiddagarna. Med miniläger menar vi att man anmäler sig en gång för hela veckan. Upplägget är även mer likt träningar än eftermiddagarna som mer är inriktade på spel och lek. Utöver detta kommer det självklart även vara Kullaget i bryggan med efterföljande sportlekis för åldrarna 2-6 år. För de vuxna erbjuds samtidigt bibelstudium i kapellet.

TESTA-PÅ PASS PÅ EFTERMIDDAGARNA
Klockan 14:30 och 16:00 är det testa-på pass. Dessa pass har fokus på spel och lek snarare än träning och undervisning.

Dagens turnering
Varje dag kl 16:00 kommer det erbjudas en liten turnering för hela familjen. De turneringar som erbjuds är:

Måndag – Kubb
Tisdag – Minigolf
Onsdag – MTB-banan
Torsdag – Såpabandy
Fredag – Fotbollsgolf
Anmälan hittar ni längre ner vid anmälan till eftermiddagspassen.

NPF-anpassade aktiviteter
Varje eftermiddag är två av testa-på-passen NFP-anpassade. Självklart är du som har NPF välkommen även på alla andra aktiviteter under veckan. Läs mer nedan för mer information.

AKTIVITETER PÅ KVÄLLARNA
Varje kväll under veckan har i princip samma upplägg det som skiljer sig är de olika aktiviteter som händer kl 19:00. I övrigt så är det Sommarpuls för tonåringar kl 21:00-23:30 och kvällsandakt i kapellet kl 22:00. Gällande de olika kvällsaktiviteterna kl 19:00 så ser veckan ut enligt följande:

Söndag kväll: Upptaktsfest för Sportveckan i bryggan
Måndag kväll: Föreläsning med Boel Olin ”Fungerande vardag med NPF”. Barnpassning erbjuds under föreläsningen.
Tipspromenad och våffelservering

Tisdag kväll: Konsert med Gallneby & Lundquist: Old Gospel Hymn
Onsdag kväll: Familjevolleybollturnering med grill vid beachvolleyn
Torsdag kväll: Båtrace och popcornservering
Fredag kväll: Sportgala
Lördag kväll: Konsert med Roland Utbult

EXEMPEL SCHEMA

Ett detaljerat schema för respektive dag kan du se längre ner på sidan men för att få en känsla över rytmen på dagen så kan du här se ungefär hur en dag på Sportveckan ser ut:

07:30 – Morgonjogg
08:15 – Miniläger pass 1
08:30 – Morgongympa på gården
09:45 – Miniläger pass 2
10:00 – Kullaget med efterföljande sportlekis och bibelstudium i kapellet för de vuxna.
14:30 – Testa-på pass 1
16:00 – Testa-på pass 2
19:00 Kvällsaktivitet
21:00 Sommarpuls för tonåringarna
22:00 Kvällsandakt

SPORTRECEPTIONEN

I sportreceptionen kan ni ställa alla era frågor gällande sportveckan. Här betalar ni även för era aktivitetsband och avbokar ifall ni vill avboka något pass eller liknande.

Öppettider:
Sön: 17:00-18:30 & 20:30-22:00

Mån-fre: 09:00-10:00 & 13:30-15:30
Lör: 10:00-15:00

VECKOBAND OCH DAGSPASS

Inför årets Sportvecka har vi som mål att få hela familjen aktiverad och har därför infört ett rabattsystem gällande veckobanden men också byggt in fler förmåner för alla deltagare och familjer. Detta innebär att alla aktiviteter som erbjuds i sportväg under veckan av Sportveckans ledare kräver att man har ett aktivitetsband. 

PRISER
Veckoband
Upplägget gäller för personer som är boende på samma adress eller att man är far- eller morföräldrar.

Person 1 = 650 kr
Person 2 = 550 kr
Person 3 = 450 kr
Person 4 = 350 kr
Person 5 och vidare = 250 kr
Barn under 6 år = 250 kr
För personer som endast kan vara med på de NPF-anpassade aktiviteterna så är veckobandspriset 350 kr.

Detta ingår i veckobanden
Utöver deltagande på alla sportaktiviteter som sportveckan erbjuder så ingår även följande:

Funktions T-shirt och vattenflaska
En gratis minigolfrunda om dagen
Gratis utnyttjande av tennisbanan (i mån av tider)*
Deltagaravgiften till Gullbrannaloppet på lördagen
En våffla (utan dricka) vid våffeltältet

* person utan band i sällskap med de med band betalar 50kr/timme.


Dagspass
Dagspass kostar 150kr per person och då ingår endast sportaktiviteterna.
För personer som endast kan vara med på de NPF-anpassade aktiviteterna så är priset på dagspass 75 kr.

 

ANMÄLANS TRE STEG

1 REGISTRERA DIG
För att vara med på sportveckan behöver alla deltagare registrera sig. Var noga med att fylla i rätt uppgifter och även adress så vi vid betalning snabbt kan se samhörigheter. Registrering gör du genom att fylla i formuläret nedan.

2 ANMÄL DIG TILL AKTIVITETERNA
Efter du registrerat dig så är det fritt fram att anmäla dig till de aktiviteter du vill vara med på. Anmälan hittar du nedan i aktivitetsschemat. Var noga med att inte dubbelanmäla dig och även att avanmälan dig i sportreceptionen om du inte kommer på ett anmält pass. Behöver du hjälp med din anmälan är det bara att vända sig till sportreceptionen.

3 BETALA OCH FÅ AKTIVITETSBAND
Innan aktiviteten du anmält dig till startar behöver du betala och få ditt aktivitetsband. Antingen dagspass eller veckoband. Detta betalas på plats i sportreceptionen. Öppettiderna för Sportreceptionen hittar du längre ner på sidan.

FOTBOLL – INNEBANDY – DANS

MINILÄGER PÅ GULLBRANNA

Under vardagarna på årets sportvecka kommer vi erbjuda fotboll, innebandy och dans på förmiddagarna i ett miniläger format. Det innebär att man anmäler sig för att vara med hela veckan och passen är mer lika ett träningspass hemma på klubben eller i dansstudion. Fotbollsträningen är på Trönninge IFs fotbollsplan i Trönninge. Innebandyträningen är i Högskolehallen på Högskolan i Halmstad.  Dansen är på Gullbrannagården. Föräldrar ansvarar för transport till och från innebandy och fotboll. Tiderna för passen är följande:

08:15-09:30
Fotboll 7-10 år
Innebandy 11-14 år
Dans 7-10 år

09:45-11:00
Fotboll 11-14 år

Innebandy 7-10 år
Dans 11-14 år

ANMÄL TILL MINILÄGRET

Minilägret kostar inget extra utan ingår i veckobandet för veckan vilket förutsätter att du registrerat dig ovan och betalat för att vara med på veckan. Sedan är det bara att anmäla sig för minilägret och respektive aktivitet nedan.

EFTERMIDDAGSPASSEN

Under eftermiddagarna kommer veckan bjuda på en massa olika aktiviteter och sporter nedan kan du läsa mer om respektive sport och anmäla dig till passen. Dagens turnering (DT) är en familjekamp där man varje dag utmanar andra familjer i en aktivitet. Prisutdelning på Sportgalan på fredagkvällen. Åldersindelningen 7-11år eller 12-15år är för barn i de åldrarna. Passen med 7+ eller 12+ är öppna för barn och föräldrar att idrotta tillsammans.

GULLBRANNALOPPET

Lördag eftermiddag 16/7 kommer sportveckan avrundas med Gullbrannaloppet. Vi kommer erbjuda tre olika distanser 500m (0-6 år) som startar kl 16:00, 2,5 km (max 14 år) startar kl 16:30 och 5 km som startar kl 17:00. Loppet ingår för de som köpt veckoband och kostar 50 kr för 500m loppet och 100 kr för 2,5 och 5 km loppet. Alla löpare som vill får medalj och glass i de två kortare loppen kommer priser delas ut i klasserna Killar/Tjejer (2,5km) och Herrar/Damer/Juior (5km). Resultatlistor för 2,5 och 5 km loppet kommer läggas upp här under söndagen samt sättas upp på anslagstavlan utanför gårdsreceptionen.

NPF + SPORTVECKAN = SANT

Inför årets sportvecka känns det extra roligt att kunna meddela att vi satsar extra för att också barn och ungdomar med NPF ska ha en riktigt rolig sportvecka. NPF är en förkortning för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD och Tourettes syndrom.

Varje dag under veckan kommer det erbjudas NPF-anpassade sportpass. Vår erfarenhet är att barnets upplevelse blir bättre om du som förälder inte är med. Men självklart är du välkommen att vara med om ditt barn behöver det. Om det finns något som är viktigt för oss att veta för att det ska bli en bra upplevelse för ditt barn får du gärna kontakta den ansvarige ledaren för respektive aktivitet.

I sportreceptionen finns dagens schema och möjlighet att ställa frågor för att bli förberedd inför de olika aktiviteterna.

Under veckan finns också möjlighet för dig som NPF-förälder att få med dig något hem som får er vardag med NPF att fungera bättre. Missa inte föreläsningen på måndagkvällen och möjligheten till individuellt coachingsamtal.

Har du frågor om sportveckans NPF-satsning kan du kontakta Boel Olin på boel@bredvidnpfcoach.se

NPF-PASS

Varje eftermiddag erbjuds två NPF-anpassade pass för dig som har NPF och är 7år eller äldre. Självklart är du som har NPF välkommen även på alla andra aktiviteter under veckan.
Måndag:
14:30 Stigcykling
16:00 Orientering

Tisdag:
14:30 Stigcykling
16:00 Beachvolley

Onsdag:
14:30 Stigcykling
16:00 OCR

Torsdag:
14:30 Stigcykling
16:00 Minigolf

Fredag:
14:30 Stigcykling
16:00 Dans

FÖRELÄSNING
”FUNGERANDE VARDAG MED NPF”
MÅNDAG KL 19:00

Under måndagskvällen kommer Boel Olin, som själv är npf-förälder men också npf-coach, hålla en föreläsning om npf. Föreläsning är riktad till dig som lever i nära relation till npf och behöver få vardagen att fungera. Självklart är även du som är nyfiken och vill både lära dig om och förstå mer om npf välkommen. Här kommer alla få mer kunskap om npf och konkreta verktyg som underlättar i vardagen.
Fri entré.

 

 

 

COACHINGSAMTAL

Vill du få vardagen med npf att fungera?

Missa då inte möjligheten till individuellt coachande samtal. 45 minuter med fullt fokus på dina utmaningar I vardagen med npf.

Erbjudandet gäller dig som har egen diagnos och dig som möter npf i din vardag – hemma (t ex som förälder eller mor- och farförälder), på jobbet eller på fritiden (t ex som ledare i en kyrka eller förening).

Samtalen bokas i sportreceptionen och erbjuds tisdag till lördag kl 9, 10 och 11. Samtalen ingår i veckobanden eller dagskort.

Npf-coach: Boel Olin
Tid: 12-16 juli, kl 9, 10, 11
Plats: Mysstugan

 

 

 

Föreläsare: Boel Olin, npf-förälder och kognitiv npf-coach på Bredvid NPF-coach AB

’Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara. Men jag har också fått uppleva när det vänder. Det vill jag dela vidare till dig som behöver få vardagen med npf att fungera.’