SPORTVECKAN
GULLBRANNA

Under vecka 28 arrangerar vi på Sport for Life tillsammans med Gullbrannagården en sportvecka som för många familjer är höjdpunkten på hela sommaren.

Sport for Life har en lång tradition av att arrangera Sportveckan på Gullbrannagården. Det är en vecka fylld med aktiviteter för alla åldrar och vi fortsätter utveckla veckan där vi inför 2023 kommer ha fler pass för de som är 15 år och äldre. Målet är att skapa en vecka för hela familjen där man får möjlighet till fysisk, psykisk och existensiell hälsa. Detta är helt enkelt en vecka man inte vill missa!

GENVÄGAR

INFO

KOSTNAD

ANMÄLAN

LOPP

INFORMATION OM VECKAN

Sportveckan är en fullmatad vecka för alla åldrar i hela familjen, från mor- och farföräldrar till minsta barnet. Här kan du välja mellan flera olika aktiviteter varje dag som både är åldersspecificerade men också öppna för alla. Detta tillsammans med många andra arrangemang på gården som konserter, föreläsningar, båtrace och festkvällar gör att ingen dag är den andra dagen lik.

Inför sommaren 2023 kommer vi satsa på att ha ännu fler pass från 15 år och uppåt samtidigt som vi vill fortsätta att göra fler aktiviteter för hela familjen och för personer med NPF (Neuropsykiatriska funktionsvariationer). Som deltagare under veckan kan man välja mellan att köpa veckoband, dagspass eller 5-aktivitetshäfte.

FÖRMIDDAGARNA PÅ SPORTVECKAN
Direkt när du vaknar erbjuds både morgonjogg och gympa. För de genom åren lite mer populära sporterna fotboll, innebandy och dans kommer vi erbjuda ett ”miniläger” under förmiddagarna. Med miniläger menar vi att man anmäler sig en gång för hela veckan där man är med varje dag. Minilägret är mer träningsinriktat jämfört med passen på eftermiddagarna som fokuserar mer på spel och lek. Utöver detta kommer det självklart även vara Kullaget i bryggan med efterföljande sportlekis för åldrarna 2-6 år. För de vuxna erbjuds samtidigt bibelstudium i kapellet.

EFTERMIDDAGARNA PÅ SPORTVECKAN
Klockan 14:30 och 16:00 är det testa-på pass. Dessa pass har fokus på spel och lek snarare än träning och undervisning.

Dagens turnering
Varje dag kl 16:00 kommer det erbjudas en liten turnering för hela familjen. Exempel från förra året är såpabandy, kubb, fotbollsgolf mm

NPF-anpassade aktiviteter
Varje eftermiddag är två av testa-på-passen NFP-anpassade. Självklart är du som har NPF välkommen även på alla andra aktiviteter under veckan. Läs mer nedan för mer information.

KVÄLLARNA PÅ SPORTVECKAN
Varje kväll under veckan har i princip samma upplägg. Det som skiljer sig är de olika aktiviteter som händer kl 19:00. I övrigt så är det Sommarpuls för tonåringar kl 21:00-23:30 och kvällsandakt i kapellet kl 22:00. Gällande de olika kvällsaktiviteterna kl 19:00 så ser veckan ut enligt följande:

Söndag kväll: Upptaktsfest för Sportveckan i bryggan
Måndag kväll: Vakant
Tisdag kväll: Konsert
Onsdag kväll: Familjevolleybollturnering med grill vid beachvolleyn
Torsdag kväll: Båtrace och popcornservering
Fredag kväll: Sportgala
Lördag kväll: Konsert

EXEMPEL SCHEMA

Ett detaljerat schema för respektive dag kan du se längre ner på sidan men för att få en känsla över rytmen på dagen så kan du här se ungefär hur en dag på Sportveckan ser ut:

07:30 – Morgonjogg
08:15 – Miniläger pass 1
08:30 – Morgongympa på gården
09:45 – Miniläger pass 2
10:00 – Kullaget med efterföljande sportlekis och bibelstudium i kapellet för de vuxna.
14:30 – Testa-på pass 1
16:00 – Testa-på pass 2
19:00 Kvällsaktivitet
21:00 Sommarpuls för tonåringarna
22:00 Kvällsandakt

SPORTRECEPTIONEN

I sportreceptionen kan ni ställa alla era frågor gällande Sportveckan. Här betalar ni även för era aktivitetsband och avbokar ifall ni vill avboka något pass eller liknande.

Öppettider:
Sön: 17:00-18:30 & 20:30-22:00

Mån-fre: 09:00-10:00 & 13:30-15:30
Lör: 10:00-15:00

VECKOBAND OCH DAGSPASS

För att få vara med på Sportveckan behöver man lösa ut ett veckoband, dagspass eller köpa vårt 5-pass häfte. För veckopasset har vi ett rabattsystem där första deltagaren betalar 650kr och där varje person i familjen sedan får 100kr rabatt. Detta för att vi vill att det ska vara förmånligt för familjer att delta tillsammans. Köper man veckobandet finns det många andra förmåner utöver deltagandet på aktiviteterna.

PRISER
Veckoband
Upplägget gäller för personer som är boende på samma adress eller att man är far- eller morföräldrar.

Person 1 = 650 kr
Person 2 = 550 kr
Person 3 = 450 kr
Person 4 = 350 kr
Person 5 och vidare = 250 kr
Barn under 6 år = 250 kr
För personer som endast kan vara med på de NPF-anpassade aktiviteterna så är veckobandspriset 350 kr.

Detta ingår i veckobanden
Utöver deltagande på alla sportaktiviteter som sportveckan erbjuder så ingår även följande:

Funktions T-shirt och vattenflaska
En gratis minigolfrunda om dagen
Gratis utnyttjande av tennisbanan (i mån av tider)*
Deltagaravgiften till Gullbrannaloppet på lördagen
En våffla (utan dricka) vid våffeltältet

* person utan band i sällskap med de med band betalar 50kr/timme.


Dagspass
Dagspass kostar 150kr per person och då ingår endast sportaktiviteterna.
För personer som endast kan vara med på de NPF-anpassade aktiviteterna så är priset på dagspass 75 kr.

5-pass häfte
Det finns även möjlighet att köpa sig ett 5-pass häfte vilket innebär att man för 400kr får fem biljetter till valfria pass. Biljetterna kan användas av en person eller flera.

 

ANMÄLANS TRE STEG

1 REGISTRERA DIG
För att vara med på Sportveckan behöver alla deltagare registrera sig. Var noga med att fylla i rätt uppgifter och även adress så vi vid betalning snabbt kan se samhörigheter. Registrering gör du genom att fylla i formuläret nedan.

2 ANMÄL DIG TILL AKTIVITETERNA
Efter du registrerat dig så är det fritt fram att anmäla dig till de aktiviteter du vill vara med på. Anmälan hittar du nedan i aktivitetsschemat. Var noga med att inte dubbelanmäla dig och även att avanmälan dig i sportreceptionen om du inte kommer på ett anmält pass. Behöver du hjälp med din anmälan är det bara att vända sig till sportreceptionen.

3 BETALA OCH FÅ AKTIVITETSBAND
Innan aktiviteten du anmält dig till startar behöver du betala och få ditt aktivitetsband. Antingen dagspass eller veckoband. Detta betalas på plats i sportreceptionen. Öppettiderna för sportreceptionen hittar du längre ner på sidan.

MINILÄGER

MINILÄGER PÅ GULLBRANNA

Under vardagarna på årets Sportvecka kommer vi erbjuda fotboll, innebandy och dans på förmiddagarna i ett minilägerformat. Det innebär att man anmäler sig för att vara med hela veckan och passen är mer lika ett träningspass hemma på klubben eller i dansstudion. Föräldrar ansvarar för transport till och från innebandy och fotboll platserna för dessa uppdateras senare. Tiderna för passen är följande:

08:15-09:30
Fotboll 7-10 år
Innebandy 11-14 år
Dans 7-10 år

09:45-11:00
Fotboll 11-14 år

Innebandy 7-10 år
Dans 11-14 år

ANMÄL TILL MINILÄGRET

Minilägret kostar inget extra utan ingår i veckobandet för veckan vilket förutsätter att du registrerat dig ovan och betalat för att vara med på veckan. Sedan är det bara att anmäla sig för minilägret och respektive aktivitet nedan.

GULLBRANNALOPPET

Lördag eftermiddag 16/7 kommer Sportveckan avrundas med Gullbrannaloppet. Vi kommer erbjuda tre olika distanser 500m (0-6 år) som startar kl 16:00, 2,5 km (max 14 år) startar kl 16:30 och 5 km som startar kl 17:00. Loppet ingår för de som köpt veckoband och kostar 50 kr för 500m loppet och 100 kr för 2,5 och 5 km loppet. Alla löpare som vill får medalj och glass i de två kortare loppen. Priser delas ut i klasserna Killar/Tjejer (2,5km) och Herrar/Damer/Juior (5km). Resultatlistor för 2,5 och 5 km loppet kommer läggas upp här under söndagen samt sättas upp på anslagstavlan utanför gårdsreceptionen.

NPF + SPORTVECKAN = SANT

Förra året inledde vi en satsning ned NPF-anpassade pass vilket var uppskattat av många och vi kommer även detta år att arrangera dessa pass. NPF är en förkortning för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD och Tourettes syndrom.

Varje dag under veckan kommer det erbjudas NPF-anpassade sportpass. Vår erfarenhet är att barnets upplevelse blir bättre om du som förälder inte är med. Men självklart är du välkommen att vara med om ditt barn behöver det. Om det finns något som är viktigt för oss att veta för att det ska bli en bra upplevelse för ditt barn får du gärna kontakta den ansvarige ledaren för respektive aktivitet.

I sportreceptionen finns dagens schema och möjlighet att ställa frågor för att bli förberedd inför de olika aktiviteterna.

Har du frågor om sportveckans NPF-satsning kan du kontakta Boel Olin på boel@bredvidnpfcoach.se