SPORTVECKAN
GULLBRANNA 2024

Under vecka 28 arrangerar vi på Sport for Life tillsammans med Gullbrannagården en sportvecka som för många familjer är höjdpunkten på hela sommaren.

Sport for Life har en lång tradition av att arrangera Sportveckan på Gullbrannagården. Det är en vecka fylld med aktiviteter för alla åldrar och vi fortsätter utveckla veckan inför 2024 med målet att vara en vecka för hela familjen där alla ges möjligheten att utvecklas genom fysisk, psykisk och existensiell hälsa. Detta är helt enkelt en vecka man inte vill missa!

GENVÄGAR

INFO

SCHEMA

ANMÄLAN

SPORTAKTIVITETER

TURNERINGAR

LOPP

KVÄLLSAKTIVITETER

INFORMATION OM VECKAN

Sportveckan är en fullmatad vecka för alla åldrar i hela familjen, från mor- och farföräldrar till minsta barnet. Här kan du välja mellan flera olika sport- och friskvårdsaktiviteter varje dag som både är åldersspecificerade men också öppna för alla. Detta tillsammans med många andra arrangemang på gården som konserter, föreläsningar, båtrace och festkvällar gör att ingen dag är den andra dagen lik. 

För att vara med på de sportaktiviteter som veckan erbjuder så behöver man registrera sig och betala sin anmälningsavgift. Man kan välja mellan att köpa veckoband, dagsbans eller 5-aktivitetshäfte.

FÖRMIDDAGARNA PÅ SPORTVECKAN
Direkt när du vaknar erbjuds både morgonjogg och gympa. För de genom åren lite mer populära sporterna fotboll, innebandy och dans kommer vi erbjuda ett ”miniläger” under förmiddagarna. Med miniläger menar vi att man anmäler sig en gång för hela veckan där man är med varje dag. Minilägret är mer träningsinriktat jämfört med passen på eftermiddagarna som fokuserar mer på spel och lek. Utöver detta kommer det självklart även vara Kullaget i bryggan med efterföljande sportlekis för åldrarna 2-6 år.

För de vuxna erbjuds det varje dag bibelstudium i kapellet kl 10:00 samt att på det på lördag morgon kl 09:00 är frukost med Nette och Gabbe från podden Föräldrapeppen. Kostnaden för frukosten är 130kr och anmälan görs här.

EFTERMIDDAGARNA PÅ SPORTVECKAN
Klockan 14:00 och 15:30 är det ”testa-på pass”. Dessa pass har fokus på spel och lek snarare än träning och undervisning.

Dagens turnering
Varje dag kl 16:00 kommer det erbjudas en liten turnering för hela familjen. Exempel från förra året är såpabandy, kubb, fotbollsgolf mm

*-märkta aktiviteter
Varje dag kommer det finnas pass som är *-märkta. Under dessa pass har vi extra ledare på plats samt lite olika hjälpmedel för att göra passet så anpassat som möjligt för att hjälpa så många som möjligt att kunna vara med. Tidigare år har vi haft renodlade NFP-pass för personer som haft behoven av en lugnare miljö och mer framförhållning. Målet inför 2024 är att göra alla pass mer anpassade men där de *-märkta har extra stöd. Vi kommer även att arrangera *-märkta pass för mindre grupper som fortsatt har dessa behov. Dessa pass kommer främst att arrangeras samtidigt som minilägren på förmiddagarna.

KVÄLLARNA PÅ SPORTVECKAN
Varje kväll under veckan har i princip samma upplägg. Det som skiljer sig är de olika aktiviteter som händer kl 19:00. I övrigt så är det Sommarpuls för tonåringar kl 21:00-23:00 och kvällsandakt i kapellet kl 22:00. Gällande de olika kvällsaktiviteterna kl 19:00 så ser veckan ut enligt följande:

Söndag kväll: Informationskväll i bryggan med Johan Lagerbeck
Måndag kväll: Familjevolleybollturnering, 5-kamp och grill vid på beachvolleyplan.
Tisdag kväll: Sportgalan 2024
Onsdag kväll: Stora Gullbrannaloppet 5km (de två kortare loppen startar tidigare)
Torsdag kväll: Båtrace i bäcken med popcorn och sockervadd
21:00 – Nattmacka med Pekka Mellergård. Kostar 130kr med separat anmälan
här
Fredag kväll:
DJ Night i bryggan.
Kl 17:30-18:30 för barn upp till 7 år
Kl 19-20:30 för barn mellan 8-12år
Kl 21-23 för vuxna och barn över 13år
kl 19:00 Tommie Sewon i kyrkan

Lördag kväll: Konsert med Frank & Simon Ådahl – Hoppets stjärna

SPORTRECEPTIONEN

I sportreceptionen kan ni ställa alla era frågor gällande Sportveckan. Här betalar ni även för era aktivitetsband och avbokar ifall ni vill avboka något pass eller liknande.

Öppettider:
Sön: 18:00-21:00

Mån-fre: 09:00-10:00 & 13:30-15:30
Lör: 10:00-15:00

VECKOBAND OCH DAGSPASS

För att få vara med på sportaktiviteterna under veckan behöver man lösa ut ett veckoband, dagspass eller köpa vårt 5-pass häfte. För veckopasset har vi ett rabattsystem där första deltagaren betalar 695kr och där varje person i familjen sedan får 100kr rabatt. Detta för att vi vill att det ska vara förmånligt för familjer att delta tillsammans. Köper man veckobandet finns det många andra förmåner utöver deltagandet på aktiviteterna.

PRISER
Veckoband
Upplägget gäller för personer som är boende på samma adress eller att man är far- eller morföräldrar.

Person 1 = 695 kr
Person 2 = 595 kr
Person 3 = 495 kr
Person 4 = 395 kr
Person 5 och vidare = 295 kr
Barn under 6 år = 295 kr oavsett övriga antal i familjen

Detta ingår i veckobanden
Utöver deltagande på alla sportaktiviteter som sportveckan erbjuder så ingår även följande:

Funktions T-shirt och vattenflaska
En gratis minigolfrunda om dagen
Gratis utnyttjande av tennisbanan (i mån av tider)*
Deltagaravgiften till Gullbrannaloppet på onsdagen och OCR-loppet på lördagen
En våffla (utan dricka) vid våffeltältet

* person utan band i sällskap med de med band betalar 50kr/timme.


Dagspass
Dagspass kostar 195kr per person och då ingår endast sportaktiviteterna.

5-pass häfte
Det finns även möjlighet att köpa sig ett 5-pass häfte vilket innebär att man för 395kr får fem biljetter till valfria pass. Biljetterna kan användas av en person eller delas mellan flera.

 

VECKOSCHEMA

Såhär ser ungefär en dag ut på sportveckan så du kan få en känsla över rytmen för dagarna. För det detaljerade veckoschemat klicka på knappen nedan så öppnas det i ett separat fönster

07:30 – Morgonjogg
08:30 – Morgongympa på gården
08:30 – Miniläger pass 1
09:50 – Miniläger pass 2
10:00 – Kullaget med efterföljande sportlekis och bibelstudium i kapellet för de vuxna.
14:00 – Testa-på pass 1
15:30 – Testa-på pass 2
19:00 Kvällsaktivitet
21:00 Sommarpuls för tonåringarna
22:00 Kvällsandakt

Nedan kan ni se schemat för 2024 som det ser ut såhär långt.
Eventuella justeringar kommer att ske men kommer uppdateras här när de gjorts.

ANMÄLANS TRE STEG

För att vara med på sportveckan behöver du anmäla dig. Nedan beskrivs hur anmälans tre steg går till.

1 ANMÄL OCH BETALA
Alla som tänker vara med på någon av sportveckans sportaktiviteter behöver anmäla sitt deltagande via knappen nedan. Du kan välja själv om du vill betala med Swish, kort eller ta det på faktura. Vid betalning av faktura så behöver du ta med dig kvittensen för din betalning till sportreceptionen vid uthämtningen av aktivitetsband och välkomstpaketet.
Kostnaden per deltagare minskar om fler i familjen anmäler sig. Så för den första personen i familjen väljer man deltagare 1 och sedan 2 och så vidare.
Det är endast personer i samma familj (boende på samma adress eller som man är förmyndare) som kan ingå i detta upplägg samt mor- och farföräldrar.

2 SKRIV UPP DIG TILL AKTIVITETERNA
Efter anmälan så är det dags att skriva in sig på de aktiviteter du vill vara med på. Anmälan hittar du nedan i aktivitetsschemat. Var noga med att inte dubbelanmäla dig och även att avanmälan dig i sportreceptionen om du inte kommer på ett anmält pass. Behöver du hjälp med din anmälan är det bara att vända sig till sportreceptionen. Anmälan till minilägren kommer öppna upp den 1 maj alla andra aktiviteter öppnas anmälan sista juni.

3 HÄMTA UT AKTIVITETSBAND OCH SPORTKITT
Innan du kan vara med på någon aktivitet så behöver du gå till Sportreceptionen och hämta ditt aktivitetsband eller biljetter som du vid varje pass visar upp till ledaren.
Öppettiderna för sportreceptionen hittar du längre upp på sidan vid informationen om veckan.

SPORTAKTIVITETER

Sportveckan är fylld av aktiviteter för hela familjen. Nedan kan du läsa mer om vad som händer och anmäla dig till respektive aktiviteter.

MINILÄGER

MINILÄGER PÅ GULLBRANNA

Under vardagarna på årets Sportvecka kommer vi erbjuda fotboll, innebandy och dans på förmiddagarna i ett minilägerformat. Det innebär att man anmäler sig för att vara med hela veckan och passen är mer lika ett träningspass hemma på klubben eller i dansstudion. Föräldrar ansvarar för transport till och från innebandy (Eldsbergahallen) och fotbollen (Trönninge IP). Tiderna för passen är följande:

08:30-09:40
Fotboll 7-11 år
Innebandy 12-15 år
Dans 7-11 år

09:50-11:00
Fotboll 12-15 år

Innebandy 7-11 år
Dans 12-15 år

ANMÄL TILL MINILÄGRET

Minilägret kostar inget extra utan ingår i veckobandet för veckan vilket förutsätter att du registrerat dig ovan och betalat för att vara med på veckan. Sedan är det bara att anmäla sig för minilägret och respektive aktivitet nedan.

EFTERMIDDAGSPASSEN

Varje vardag kl 14:00 och 15:30 erbjuds flera olika sporter, aktiviteter och turneringar att ta del av.  Vissa pass kommer vara åldersanpassade och andra öppna för alla. Åldersindelningen ser i så fall ut enligt följande 7-11år eller 12-15år. De pass som avslutas med ett plustecken exempelvis 7+ eller 12+ visar på den lägsta tillåtna åldern och är tänkt att vara till så att barn och föräldrar kan idrotta tillsammans.

Anmälan för dessa pass och aktiviteter kommer öppnas första Juli. Här är en lista på de sporter som är klara just nu.
All ability-sporter*, Amerikanska sporter**, Basket, Beachvolleyboll, Beachhandboll, Bordtennis, Dagens turnering, Discgolf, Långdistanslöpning, Löparskola, MTB, OCR-bana, Orientering, Paddel, Skytte, Tennis.

*testa olika parasporter (Goalball, Sitt-volleyboll, Blindfotboll mm)
**våra amerikanska instruktörer lär ut sporter från deras kultur (Amerikansk fotboll, 

VECKANS TURNERINGAR

Dagens turnering
Varje eftermiddag kl 15:30 är det dagens turnering där det erbjuds flertalet olika turneringar för hela familjen. Ett perfekt tillfälle att utmana släkten på en familjefejd eller varför inte husvagnen intill.
De exakta schemat för turneringen är inte klart än men här kommer exempel på turneringar som arrangerats tidigare år:
Boule, Discgolf, Fotbollsgolf, Kubb, Minigolf, Såpabandy mm

Volleybollturneirng
På måndagskvällen kl 19:00 är det även volleybollturnering med en familjeklass (tävla som familj mot andra familjer) och en öppen klass (mixade lag med tjejer och killar).

Paddelturnering
Efter lunch på torsdagen kommer även en paddelturnering (dubbel) att genomföras för dig som är 15 år eller äldre.
Det kommer finnas tre klasser att anmäla sig till: Killar, Tjejer eller mixed.
Upplägget på turneringen beror på antalet anmälda lag för respektive klass.

 

GULLBRANNALOPPET

På onsdagseftermiddagen arrangeras Gullbrannaloppet som är ett motionslopp för alla åldrar där du kan gå eller springa distansen och få uppleva en härlig feststämning och gemenskap.
Vi kommer erbjuda tre olika distanser:
500m (0-6 år) som startar kl 17:30
2,5 km (max 14 år) startar kl 18:00
5 km som startar kl 19:00

Kostnad
Loppet ingår för de som köpt sportveckans aktivitetsband och kostar annars:
50kr för 500m loppet
100kr för 2,5km loppet
200kr för 5 km loppet

Priser
Priser delas till följande klasser i respektive lopp:
500m loppet – Inga klasser, all får medalj och glass
2,5km loppet – Första till tredje plats i kill- och tjejklass och glass till de som vill så långt lagret räcker.
5 km loppet – Första till tredje plats i fyra klasser: Vuxenklass herr/dam och Juniorklass (upp till de födda 2009) kille/tjej.
Klassen avgörs utifrån vad du anmäler dig till. Du kan därmed vara yngre än 15 år och anmäla dig till vuxenklassen men kan då inte vinna juniorklassen.

Resultatlistor
Resultatlistor för 2,5 och 5 km loppen kommer läggas upp här på hemsidan senast fredagen samt sättas upp på anslagstavlan utanför gårdsreceptionen.

OCR-LOPPET

Under lördag förmiddag kommer det arrangeras lopp på vår OCR-bana. Banan är ca 3km lång med ett 20-tal olika hinder/stationer.

Loppet är öppet för dig född mellan 2005 och 2017 där första start sker kl 09:30 där löpare kommer släppas ut två och två med en minuts mellanrum.

Kostnad
Loppet ingår för dig som är en del av sportveckan och kostar 100kr för dig som inte har ett veckoband.

Regler och klasser
Varje löpare springer loppet utifrån sin bästa förmåga. Om ett hinder blir för svårt efter ha gjort några försök, (du gör så många försök du vill men måste släppa förbi löpare som inte gjort något försök) så får du ett streck på handen av funktionären och får springa vidare. Innan målgång finns en extra löprunda där du gör lika många straffrundor som streck du har på handen. Straffrundans längd tar längre tid än det mest tidskrävande hindret så du tjänar inte på att hoppa över hinder för att spara tid!

När alla löpare är i mål så tar man totaltiden minus starttiden och får då fram ett resultat.
Alla som tar sig i mål får medalj men enklare priser kommer även att delas ut till vinnaren i följande klasser som baseras på födelseår:
2017-2015
2014-2013
2012-2011
2010-2009
2008-2007
2006-2005
OBS! Max 20 deltagare per klass och det är anmälningsordningen som utgör startlistan.

Anmälan, startlista och ankomstregistrering
Anmälan görs via knappen nedan och ska vara gjord senast kl 18:00 torsdagen den 11/7 då anmälan stänger.

Startlista/ordningen publiceras sedan samma kväll här på hemsidan vid ca kl 20:00.
Sportveckans sportreception öppnar kl 08:30 där du ankomstregistrerar dig och hämtar ut nummerlapp och betalar för ditt deltagande. kl 09:00 sker en teoretisk genomgång av bana för dig som vill se den.
Vi vill påminna om att det är viktigt att vara i tid till sin starttid så var noga med att veta din startordning.

 

NPF & ALL ABILITY

All Ability
All Ability är Sport for Lifes samlingsnamn för aktiviteter som är utformande för att alla oavsett fysisk eller kognitiv förmåga ska kunna vara med.
Sportveckans satsning för att göra veckan till en sportfest för alla oavsett funktionsvariation fortsätter. Under hela veckan finns stjärnmärkta pass som är extra anpassade för dig som har extra behov främst inom NPF-spektrat men hör gärna av dig om du som har andra behov också vill vara med.
Vi jobbar kontinuerligt med är att göra veckan så förutsägbar som möjligt där vi som ledare är på plats 15 minuter innan samling för passet för att med bildstöd kunna gå igenom kommande pass bra.
Vi som ledare finns till förfogande för dig som målsman om du har frågor funderingar eller om det är någon specifik vetskap som är viktig för ledaren att veta gällande en viss deltagare.
Ange gärna detta även i anmälan till veckan så vi ledare kan få ett litet försprång kring hur vi kan komma än mer förberedda.

Vår erfarenhet är att barnets upplevelse blir bättre om du som förälder inte är med. Men självklart är du välkommen att vara med om ditt barn behöver det.
I sportreceptionen finns dagens schema och möjlighet att ställa frågor för att bli förberedd inför de olika aktiviteterna.

Stjärnmärkta pass
I vår längtan att vara en rörelse för alla oavsett funktionsvariation så hart alla Sport for Lifes ledare har genomgått en utbildning för att öka kunskapen om olika funktionsvariationer med extra fokus på personer med NPF*.
Sportveckan har under flera år varit den vecka på året då vi gjort flest anpassningar för detta och den resan fortsätter. Tidigare har vi haft avskilda NPF-pass för en mindre grupp med uttalad diagnos. Dessa pass kommer vi delvis fortsätt att ha på förmiddagarna men till i år har vi lagt till att vissa pass har fler ledare med extra fokus på personer som behöver extra stöd. Vi har även med oss vissa extra redskap för att kunna underlätta för fler att kunna vara med på passen. Dessa pass har vi kallat för stjärnmärkta pass och i schemat så har de fått en liten * efteråt.

NPF-Café
”Vem hjälper den som hjälper?”

Under tisdagen och torsdagen kommer vi även erbjuda ett NPF-café i mysstugan. Här kommer vi i smågrupper samtala om vardagens utmaningar med att leva i en närstående relation med en eller flera personer som har ADHD, autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. På cafét får du möjligheten att träffa och samtala med andra i liknande situation. Det är värdefullt att få dela livet tillsammans med andra som både förstår vilka utmaningar du möter och dela gälden i stunder av lycka som vi samtidigt för vara tacksamma över.

Efter en kort presentationsrunda hämtar vi fika och sätter oss i smågrupper. Varje grupp avgör själva om man vill utgå från dagens tema eller om det finns något annat som ligger överst på hjärtat. Temat/förslagen att samtala om för de två träffarna är:
Tisdagens: Att hitta vila och avkoppling.
Torsdagens: Guldkorn i vardagen.

Vi avslutar tillsammans i stor grupp och vill man dela med sig något från smågruppen till den stora gruppen så kommer tillfälle för det att ges.
Cafévärdar båda tillfällena är Boel Ohlin som är utbildad NPF-Coach och arbetar som egen företagare kring detta och Josefine Magnusson som är speciallärare med inriktning på IF.
Cafét är gratis och ingen föranmälan krävs utan är tänkt att vara en lättillgänglig uppmuntran till dig som anhörig.

All Ability pass
Vi vill även sprida kunskapen och förståelsen för sporter anpassade för olika funktionsvariationer utövare som inte kanske har just den variationen.
Därför har vi varje dag pass med fokus på att lyfta en sport som man kan få testa på. Det kan vara allt från goalball (testa att vara blind) till sitt volleyball (för personer utan ben).

All Ability Day
Under lördagen mellan kl 12-16 arrangerar vi även en All Ability Day. En dag för dig som har en viss funktionsvariation där du får spela din sport med andra som under veckan testat på just din sport. Har du idag kanske inte en specifik sport som du kallar för din så kan denna dag vara perfekt för dig att testa dig fram.
Sporter som vi bland annat räknar med att kunna erbjuda under All Ability Day är:
Goal Ball
Blindfotboll
Sitt-volleyboll
OCR-hinderbana
Löpning/Orientering
Rullstolstennis
Bordtennis
Vi jobbar på att få till flera olika sporter och uppdaterar listan allt eftersom.

*NPF är en förkortning för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD och Tourettes syndrom.