Nyhem

Nyhemsveckan är Pingströrelsens största konferens med över 20 000 besökare under en vecka. Här kommer Sport for Life finnas med hela veckan och anordna olika sportevents och turneringar. Nedan ser ni mer om vad som händer.

Aktiviteter på Rutan

Från lördagen på ungdomshelgen till att Nyhem är slut (förutom midsommarafton) kan du 14.30 träffa ett skönt ledargäng från Sport for Life på Rutan som tillsammans med Nyhem Ung fixar turneringar.

Anmäl dig till turneringarna på Rutan här:

Det är inga turneringar på Rutan imorgon utan då är det full fart i tallbacken. På lördag är det däremot Brännbollsturnering. Anmälan till Bränbollsturneringen hittar du nedan och  stänger kl 14:30 på lördag. Turneringarna startar kl 15:00 på rutan.

Fotbollsskola

Har du med dig ett fotbollsintresserat barn till Nyhem? Då är han eller hon varmt välkommen med på fotbollsskola måndag till torsdag! Skolan kostar 495kr och då får ett startkitt bestående av boll, t-shirt och vattenflaska.

 

Träningarna är uppdelad i tre åldersgrupper som kommer att ha sina pass på Rutan eller vid gropen som liggen vid Mullsjö IS träningsanläggning.
De födda 2012-2011 tränar kl 13:30-14:45 på rutan
De födda 2008-2010 tränar kl 14:30-16:30 i gropen
De födda 2005-2007 tränar kl 14:30-16:30 i gropen

 

Anmälan går att göra ända fram till start av fotbollsskolan men för att vara garanterad ”startpaket” så behöver anmälan vara inne innan 5 juni.
Har du frågor kan du kontakta Johan Lagerbeck via j.lagerbeck@sportforlife.se.

Sport for life-loppet

Förbered dig redan nu på att springa SFL-loppet på Nyhem som kommer att bli en fantastisk upplevelse. Loppet kommer i år att vara lite annorlunda mot tidigare år då vi kommer att omforma loppet till ett insamlingslopp där överskottet går till nya sportläger i Sverige. Insamlingsloppet fungerar på det viset att alla löpare som är med i loppet antingen betalar en fast avgift för sitt deltagande eller samlar sponsorer som betalar en liten summa för varje varv respektive fullbordat lopp man springer.

 

Överskottet går till Sport for Lifes nya satsning på att skapa nya sportläger. Vi har idag sju sportläger med ca 500 deltagare vilket är ca 0,06% av alla idrottande barn och ungdomar i Sverige. Vi tycker det är en alldeles för låg siffra och vill helt enkelt nå fler barn och ungdomar i Sverige och vi tror det bästa sättet är att tillsammans med församlingar skapa högkvalitativa läger.

 

Första loppet startar kl 17:00 på tisdagskvällen. Totalt är det tre olika insamlingslopp som kommer att äga rum. Dessa är:

Lilla SFL-Varvloppet: Är för dig som är mellan 0-9 år där du som löpare på 10 minuter ska springa så många varv runt Nyhemshallen som möjligt. Dina sponsorer betalar en summa för varje varv du hinner fullborda.

 

SFL-Varvloppet: Är för dig som är från 10 år och uppåt där du som löpare springer, går kryper, rullar så många varv som möjligt runt Nyhemshallen ända tills vinnaren i lopp 3 kommer i mål (ca 19-21 minuter). Dina sponsorer betalar en summa för varje varv du hinner fullborda.

 

SFL-Loppet: Är för dig som vill ta dig an den härliga 5km slingan som är dragen i skogarna kring Nyhem och Stråken. Dina sponsorer betalar en summa först du genomför loppet.

 

Såhär går det till: Sara bestämmer sig för att hjula årets ”varvlopp” (lopp 2) då hon vill vara med och bidra med sina färdigheter att hjula. För att vara med behöver hon:
1) Registrera sin medverkan på Sport for Lifes hemsida, sportforlife.se/nyhem. Ett bekräftelsemail skickas till angiven mailadress.
2) Efter anmälan hämtar Sara en startlapp i Sport for Lifes monter vid stråkenhallen. Eller under tisdagen i tältet utanför hallen.
3) Samla in sponsorer via sociala medier eller manuellt. Länk för att dela insamlingen på sociala medier kommer i bekräftelsemailet och listor för manuell insamling finns i SFL:s monter. Glöm inte att själv registrera de manuella sponsorerna i systemet innan loppet.
4) Springer loppet på tisdagen med start ca 17:15.
5) Efter loppet går Sara in på den andra länken i bekräftelsemailet och registrerar antalet varv hon hjulat och skickar via systemet ut ett SMS till alla sponsorer med betalningsinformation.
6) Sara kommer till Rutan på onsdagskvällen och hoppas på att hennes bidrag varit det som bidragit med mest pengar till insamlingen.

 

Vinnare: Varje lopp kommer att ha fyra vinnare (förutom det minsta) utöver alla de de barn och ungdomar som kommer att få vara med på alla nya läger som kommer att kunna startas genom denna insamling. Dessa är den tjej/kvinna och kille/man som springer snabbast (flest antal varv) och den som samlar in mest pengar genom att fullborda sitt lopp. Prisutdelningen för detta kommer att ske i samband med onsdagens fotbollsmatch på Rutan mellan medarbetarna och föreståndarna.

Fotbollsmatchen
Föreståndare vs Medarbetare

Den årliga matchen mellan föreståndare och medarbetare blir av även i år på onsdagskvällen kl 17:00 på Rutan.

 

Matchen har blivit en klassiker på Nyhem och bidrar inte bara till glädje för spelare och publik utan har även syftet att samla pengar till nya satsningar med kyrka och idrott i fokus. Varje deltagare  i matchen skänker 500 kr för att delta i matchen. Pengarna går till Sport for Lifes fond för nysatsningar. I halvtid kommer även publiken få möjlighet att vara med och ge sitt bidrag till fonden. Varmt välkommen att se en rolig fotbollsmatch men även att göra skillnad i Idrottssverige.

GYMPAPASS

Under Nyhemsveckan kommer du som är gympa/träningsintresserad få möjlighet att röra på dig! Både under måndagen och onsdagen kl 13:30 kommer du kunna vara med på fyspass lett av utbildade instruktörer. Måndagens pass är ett klassiskt medelpass i stil med Friskis och Svettis. Onsdagens pass är ett cirkelfyspass. Platsen är Rutan. Hoppas vi ses!

SPORT FOR LIFE PÅ BARNENS NYHEM

Mellan måndag och torsdag håller Sport for Life i sportaktiviteter som en av intressegrupperna på Barnens Nyhem. Det blir innebandy, fotboll, kickball och mycket annat. Tiden är 14:45 för de mellan 4-8 år och 16:00 för de mellan 9-12 år. Hoppas vi ses på barnens nyhem.