TEAMA HOS SPORT FOR LIFE

Drömmer du om att få vara med och förvandla idrottsvärlden samtidigt som du själv får de bästa förutsättningarna att växa i ditt personliga ledarskap och utvecklas som individ till kropp, huvud och hjärta? 

I så fall är ett teamår i Sport for Life något för dig!  
 
Tack vare samarbetet mellan Sport for Life och Teamträningsskolan (TTS) finns denna unika möjlighet där du under ett läsår kan kombinera studier i ämnen som ledarskap, personlig utveckling och teologi med praktiskt lärande och engagemang hos oss på Sport for Life.  

 TEAMTRÄNINGSSKOLAN

TTS är pingströrelsens utbildning för teamare. Det är en folkhögskoleutbildning kopplad till fyra olika folkhögskolor runt om i Sverige och är därmed CSN-berättigande. För teamare i Sport for Life är man kopplad till Kaggeholms folkhögskola i Stockholm. Utbildningen kombinerar studier med praktiskt lärande i församlingar eller Sport for Life. Studierna består i största utsträckning av nationella och regionala kursveckor, webbstudier, inlämningsuppgifter och praktiskt lärande. 

SPORT FOR LIFE TEAMARE

Välkommen till vår sida som berättar om hur du på olika sätt kan vara teamare på Sport for Life under 2024-2025. Under det kommande läsåret kan vi på Sport for Life erbjuda tre olika varianter av teamår med lite olika inriktningar och förutsättningar. De olika inriktningarna är nationell, regional och lokal. 

Gemensamt för alla inriktningarna är att vi vill att du ska utvecklas så mycket som möjligt under året. Vi försöker därför skräddarsy utbildningen utifrån dina egenskaper och områden som du vill växa inom samt vara med och göra skillnad i verksamheten. Varje teamare kommer vara med i ett Core Team under året där man tillsammans med anställda och andra ledare utvecklar ett specifikt område inom Sport for Life. Våra olika områden är: Organisation, Lokala arbeten, Läger, Event, Ledarträning, All ability, E-sport och Media & material. 

NATIONELL TEAMARE

Som nationell teamare utgår du från Eskilstuna där du blir en del av teamet på det nationella kontoret bestående av handledarna Johan, Johannes och Elise. Här jobbar vi mycket med övergripande strategier, material och marknadsföring. Detta passar dig som vill lära dig mer kring hur man leder, utvecklar och bygger organisationen samt vill vara med och bidra med administrativ kompetens eller olika kreativa mediala uttryck. Vi är även ansvariga för de regioner som ännu inte har ett regionalt kontor med regionledare. 

REGIONAL TEAMARE

Som regional teamare utgår du från ett av våra regionala kontor som finns i Eskilstuna, Jönköping och Göteborg. Här har du vår regionledare som handledare och är både med i det befintliga lokala arbetet samt jobbar regionalt för att utveckla läger, event och starta nya lokala arbeten. Detta passar dig som mer aktivt vill vara med och arbeta lokalt och samtidigt på olika sätt även bidra regionalt. Handledarna på de respektive orterna är Alberth i Eskilstuna, Sakarias i Jönköping och Charlie i Göteborg. 

 

LOKAL TEAMARE

Är du en person som längtar efter att få investera ännu mer tid och kraft i ert lokala Sport for Life-arbete, alternativt vill starta ett nytt arbete? Du kanske också vill kombinera ditt teamår med engagemang i en lokal kyrka? Då kan ett lokalt teamår vara något för dig! Detta kräver lite mer och tydligare förutsättningar då du behöver ha en person på din ort som kan ta det handledaransvar som ingår i utbildningen. Det skulle kunna vara en ledare i en kyrka eller klubb som det lokala arbetet samarbetar med. Detta upplägg innebär även att det lokala arbetet självt eller i samarbete med en kyrka (om man teamar där också) står för de kostnader som innefattas av ditt teamår. 

 

ANDRA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR TEAMÅRET

EKONOMI

TTS är CSN-berättigad vilket ger dig möjlighet att få CSN-bidrag och CSN-lån. Sport for Life ger även varje nationell och regional teamare ett stipendium på 7 500 kr per termin. Stipendiet är tänkt att täcka kostnader för att genomföra studierna och bidra till vissa andra levnadsomkostnader, som boende, mat, kläder, nöjen med mera. Man får även ha extrajobb vid sidan av studierna om man vill men utbildningen på TTS är på heltid och ska prioriteras under året.

Utöver levnadsomkostnader betalar du en terminsavgift på 4 000 kr (8 000 kr för hela läsåret) till TTS. Den täcker kostnader för mat och boende på kursveckorna samt en resa som klassen brukar genomföra till England. Utbildningen i sig är gratis.  

Här kan du läsa mer om CSN-bidrag

TEAMSAMLINGAR & TEAMDYGN

Alla teamare är med på våra teamsamlingar på måndagar samt de teamdygn som vi har en gång i kvartalet. Här lyfter vi frågor som berör hela verksamheten och lyfter blicken för vad framtiden inom SFL ser ut och ska fungera. 

 

TTS-RESA

TTS har som tradition att genomföra en resa till Bradford och Leeds i England där man besöker Lifechurch i Bradford och Leeds och r möjlighet att uppleva församlingens arbete ”bakom kulisserna”. 

LÄGER, KONFERENSER & RESOR

Som teamare i Sport for Life kommer det finnas många möjligheter att uppleva många olika läger, event och konferenser. Vi arrangerar varje år flera läger och LAN samt medverkar på olika konferenser som UNITE och Pingst Pastor vilket man kommer ha möjlighet att vara med på. Vi har även en del internationella kontakter så utifrån vad som händer i den övriga verksamheten så kommer det finnas möjligheter att följa med på detta. 

BOENDE

Teamare behöver själva ornda eget boende på den ort som de teamar. 

LÄGER, KONFERENSER & RESOR

Som teamare i Sport for Life kommer det finnas många möjligheter att uppleva många olika läger, event och konferenser. Vi arrangerar varje år flera läger och LAN samt medverkar på olika konferenser som UNITE och Pingst Pastor vilket man kommer ha möjlighet att vara med på. Vi har även en del internationella kontakter så utifrån vad som händer i den övriga verksamheten så kommer det finnas möjligheter att följa med på detta. 

ANSÖKAN

Under läsåret 24–25 har vi möjlighet att totalt ta emot åtta teamare på nationell och regional nivå där vi utgår från två nationella platser och två platser i varje region. Även om vi utökat möjligheten till att kunna göra ett teamår med SFL så innebär det fortfarande att vi inte kan garantera att alla som söker får en plats. Detta beror på både begränsat antal platser och andra kriterier som vi ser till under ansökningsprocessen. Antalet platser lokalt beror på de förutsättningar som vi kan få till kring de lokala arbetena. 

Det är viktigt att du fyller i och går igenom både SFL:s och TTS:s ansökningsprocess. Skulle det sen inte ges plats hos oss i SFL så finns möjligheten att teama i en lokal kyrka om så önskas och en match kan hittas. 

Sista ansökningsdag för att vara med i första urvalet är 30 april 2024. Alla som ansökt innan dess har förtur och får besked om man blir antagen 10 juni. För dem som ansöker efter 30 april sker antagning löpande i mån av plats. Så länge det finns platser kvar gör vi vad vi kan för att du ska kunna teama.  

När du har skickat in din ansökan kommer en anställd på Sport for Life kontakta dig inom två veckor för vidare samtal och intervju.  

Vi hoppas få träffa dig och ha dig som en del av vårt team. Välkommen in med din ansökan! 

 

1

Skicka in din ansökan till Sport for Life.

2

Invänta respons och samtal från Sport for Life samt besked att du är antagen till utbildningen.

3

Skicka in din ansökan till TTS. Sport for Life har dispens från TTS att lämna in slutgiltiga besked efter deras sista anmälningsdag.

LYSSNA

Vad säger tidigare teamare om sitt år som en del av Sport for Life?

KONTAKT

Har du några frågor? Tveka inte på att kontakta oss så vill vi hjälpa dig så gott vi kan! 

Johan Lagerbeck

Verksamhetsledare
Ansvarig för Nationella Teamare 

Mail: johan.lagerbeck@sportforlife.se
Mobil: 070-794 66 41

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsansvarig
Lägeransvarig
Ansvarig för Regionala Teamare

Mejl: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Telefon: 0763-39 38 38