VAR MED OCH SE

Vill du vara med och se en förvandlad idrottsvärld? Här kan du läsa om hur du kan engagera dig i Sport for Life. En person kan inte göra allt men tillsammans kan vi göra något riktigt stort. Vi tror på laget, laget framför jaget och vi ser gärna att du blir en del av Sport for Life-laget. 

Sport for Life är inte en grupp anställd elitstyrka som gör allt. Vår styrka ligger i att vi är en rörelse av ideella ledare och volontärer som engagerar sig i andra människor för att se visionen bli verklig. Denna rörelse vill vi ska fortsätta att växa och vi hoppas att du hittar ett sätt för dig att vara med på resan mot en förvandlad idrottsvärd.

BLI EN SFL-LEDARE

Vill du nu bli en ledare i Sport for Life? Då kan du nedan läsa om hur vi önskar att en sådan process går till.

BESÖK ETT LÄGER ELLER EVENT

Är Sport for Life relativt nytt för dig så är det första vi skulle vilja uppmuntra dig till är att besöka ett läger eller event. Här får du på bästa sätt uppleva kulturen, glädjen och gemenskapen och bli smittad av den positiva atmosfär som finns på och kring våra olika arrangemang. Du är alltid välkommen men säg gärna till innan så vi vet vem du är och att vi kan ta emot dig som en gäst.

TA EN FIKA MED NÅGON FRÅN SPORT FOR LIFE

Är du fortsatt intresserad av att se mer hur vi arbetar med vår vision och hur du kan vara med så vill vi gärna träffa dig. Det kan ske samtidigt som ditt besök på ett event eller vid en monter på en konferens eller varför inte svänga förbi vårt kontor. Vi tror att alla människor är unika och vi vill hjälpa dig att hitta din plats i SFL-nätverket. Tveka inte att ta kontakt med någon av oss som jobbar på Sport for Life så ska vi styra upp en träff.

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN

När du landat i ett beslut att vara med på resan mot en förvandlad idrottsvärld så är det dags att göra din intresseanmälan. Det gör du enkelt på knappen nedan.

 

SKICKA IN HANDLINGAR

Beroende på vilken uppgift du är intresserad av att engagera dig kring så finns det lite olika  handlingar som vi skulle vilja få in. I princip rör det sig om en rekommendation från någon som sett dig i ledarskap tidigare samt ett utdrag från belastningsregistret.

NÄR DU BLIVIT GODKÄND

När du skickat in alla handlingar och fått ett godkännande från din kontakt på Sport for Life så är det nu dags att sätta igång och engagera dig i det spännande arbete som du vill vara med och göra.

Det är så kul att du vill vara med och utveckla Sport for Life och på så vis göra skillnad i idrottsvärlden.
Tillsammans är vi More than sports!

SÄTT ATT ENGAGERA SIG

Det finns mängder av sätt att som Sport for Life volontär vara med och göra skillnad i idrottsvärlden. Nedanför listar vi några exempel på sätt som man kan vara med och engagera sig som volontär och ledare. Man kan självklart vara med och göra skillnad som deltagare, både som motionär och atlet. I detta avsnitt fokuserar vi däremot på hur man som ledare kan vara med och göra skillnad.

I EN LOKAL KLUBB ELLER FÖRENING
Är du aktiv i en lokal klubb eller förening som medlem, atlet, ledare eller förälder så vill vi uppmuntra dig till att känna att du är en bärare av Sport for Lifes vision och anda och på så vis 
göra ditt bästa för att vara skillnaden där du är. Vi vill uppmuntra dig att engagera dig i föreningens värdegrundsarbete eller på annat vis engagera dig som kaplan/mentor eller varför inte i föräldragrupper eller styrelse. Har du frågor eller funderingar hur Sport for Life kan stötta dig så tveka inte att höra av dig. Vi har flera olika nätverk både för utövare och tränare där vi hjälper varandra att se på oss själva och idrottsvärlden från ett tredimensionellt perspektiv.

I EN LOKAL KYRKA
Finns du i sammanhanget av en lokal kyrka kan du på samma sätt vara med och göra skillnad för de idrottsintresserade där du finns. Många med idrottsliga gåvor ser sig förbisedda i en kyrklig kontext och här kan du verkligen vara med och göra skillnad. Uppmärksamma de som finns i din kyrka som finns i idrottsvärlden. Uppmuntra dem att ta sitt idrottsintresse och gåvor på allvar och göra det bästa av dem. Utmana dem även att ta sin tro på allvar och stötta dem och var med och utrusta dem för ett hållbart liv.

I SPORT FOR LIFE
Allt av det ovanstående kan du göra utan att formellt vara en Sport for Life ledare och volontär. Vi hoppas att den rörelse som vi skapar inspirerar långt utanför det formella nätverk av ledare och volontärer som finns inom Sport for Life. Vi vill självklart att detta nätverk ska växa och du är alltid välkommen med att praktiskt engagera dig i vår verksamhet. Här är några exempel på hur du kan engagera dig.

LOKALT
Vi drömmer om att ha lokala Sport for Life arbeten i varje stad och på varje ort. Målet med med våra lokala arbeten är att ha engagerade ledare som söker samarbeten med lokala klubbar och kyrkor där man arbetar för goda relationer som når längre än det sportsliga. Läs mer under fliken i menyn om våra lokala arbeten och hur du kan engagera dig som en ledare på lokal nivå.

REGIONALT
Sport for Life har delat in Sverige i fem regioner där varje region består av ett flertal län. Vi längtar efter att få se ännu mer nätverkande mellan de olika Sport for Life arbeten som finns i dessa regioner. I många län finns även möjligheten att om man startar ett regionalt Sport for Life-arbete inom sitt län med styrelse, medlemmar mm så finns det möjlighet att söka bidrag från regionen för barn- och ungdomsaktiviteter.

NATIONELLT
Nationellt kan du vara med och engagera dig vid våra läger som lägerchef, coach, instruktör eller crew. Detsamma gäller våra olika event som sportveckor, turneringar, lopp som vi är med och arrangerar. Genom vårt samarbete med Teamträningsskolan kan du dessutom investera ett helt läsår genom att gå en förstklassig bibel- och ledarskola där du har Sport for Life som din utbildningsplats. Under året får du verkligen vara med och se hur vi på Sport for Life är med och förvandlar idrottsvärlden.