Winter camp vecka 10

Välkommen till Winter Camp i Kittelfjäll! Vi ser fram emot en fantastisk vecka fylld av glädje, skidåkning, nya vänner och förhoppningsvis riktigt härligt vinterväder. Och vi vill göra det med dig. Visst låter det spännande? Läs här för att få reda på mer!

Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete. 

Vi hoppas att den här kulturen ska göra att du får ett fantastiskt läger tillsammans med oss!

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: Tisdag 5 mars–fredag 8 mars 2024
Ålder: För dig född 2005–2010
Plats: Kittelfjäll
Resa: Bilar eller minibussar från Boden, Lycksele eller Umeå
Pris: 2995 kr vid anmälan senast 21 januari. 3195 kr vid senare anmälan. Transport tillkommer.
Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 31 januari.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:
07.30 God morgon
08.00 Morgonsamling
08.30 Frukost
09.00 Liftarna öppnar
11.30 Lunch
16.00 Teamkampen
17.30 Middag
18.30 Smågrupper
19.00 Kvällssamling
20.30 Kvällsmacka
21.00 Frivillig aktivitet
22.30 God natt

MER INFO

Skidåkning
På lägret finns det mycket tid för riktigt bra skidåkning. Vi har fyra skiddagar, tisdag till fredag. Kittelfjäll kallas för ”True home of Skilovers” och är känt för sin fina snö och unika förutsättningar för offpist. Här finns backar som passar alla, från den står på skidor för första gången till den som vill utmanas. Det finns både pistade och opistade nedfarter.

Precis i närheten finns även längdskidspår för den som hellre vill åka det eller för den som vill variera under veckan. Här finns fina spår både i dalen och på kalfjället.

På lägret finns det gott om ledare som har åkt mycket skidor och som gärna hjälper dig att utvecklas som skidåkare, oavsett om du tar dina första skär eller är van.

Du som vill ha med din egen utrustning kan ta med den i bilen. Om du vill hyra utrustning kan du göra det själv på plats i Kittelfjäll. Uthyrningen finns nära där vi bor. Här kan du se vilka alternativ som finns och förboka utrustning om du vill.

Boende
Vi bor på två olika ställen: Annexet på Hotell Kittelfjäll och Lägergården i Kittelfjäll. Det är ca en kilometer mellan de två boendena. Killar och tjejer bor separat. Vi kommer dela upp så gott det går så att de från samma kyrka bor i samma byggnader. Alla bor i flerbäddsrum.

Mat
Vi har helpension på lägret. Det innebär att det ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika som vi äter i matsalen på lägergården. Första måltiden är tisdag lunch och sista måltiden är fredag lunch. Mat på dit- och hemresan ingår inte.

Transport
Vi åker i bilar eller minibussar som körs av ledare och avgår från Boden, Lycksele eller Umeå. Vi åker på tisdag morgon och är hemma på fredag kväll. Exakta tider kommer till anmälda efter sista anmälningsdag.

Kostnaden för transport ingår inte i lägerpriset. Den kommer istället betalas direkt till chauffören eller kyrkan vid resan. Vi har inte exakta priser än men det blir max 300 kr från Lycksele och max 500 kr från Boden och Umeå.

Kvällarna
När liftarna stänger har vi gott om tid tillsammans. Utöver goda måltider har vi gemensamma tävlingar på teamkampen, smågrupper där vi pratar om hur vi har det på lägret, frivilliga aktiviteter för dig som vill hitta på fler saker och kvällssamlingar där vi vill ge dig chansen att upptäcka och växa i den kristna tron. Då sjunger vi lovsång och lyssnar på en ledare som predikar.

 

Anmälan och betalning
Priset inkluderar mat, boende och liftkort. Transport tillkommer (se ovan). Eventuell skidhyra ingår inte utan det betalar man själv på plats. Anmäl dig senast 21 januari för att få det lägre priset.

Är du sugen på att haka på? Kul! Anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 31 januari.

Antalet platser på lägret är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats. Om platserna tar slut kan du anmäla dig till väntelistan och eventuellt få en reservplats om någon lämnar återbud. I så fall kontaktar vi dig och ger dig den möjligheten.

Vid avanmälan senast 21 januari återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 395 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 395 kr som administrationsavgift.

Lägerfonden
Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till 25% av deltagaravgiften och vi uppmuntrar de lokala kyrkorna att subventionera mer vid behov. Om du behöver ekonomiskt stöd, tveka inte att kontakta kyrkan du åker med så vill vi hjälpa dig att åka på läger.

Arrangörer
Winter Camp arrangeras av Sport for Life i samarbete med Pingst Ung Västerbotten, Studieförbundet Bilda och flera olika kyrkor. Vecka 10 arrangerar vi tillsammans med:

  • Pingstkyrkan Boden
  • Pingstkyrkan Lycksele
  • Pingst Umeå
  • Christ Church Umeå

Du är välkommen på lägret oavsett om du är med i någon av de här kyrkorna eller inte. Om du inte är med i deras ordinarie ungdomsverksamhet behöver du stämma av med kyrkan närmast dig så att du kan åka med dem och deras ledare tar ansvar för dig.

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information
Vi kommer skicka ut mer detaljerad information via mail till de anmälda efter sista anmälningsdag.

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till din lokala ungdomsledare eller till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Winter Camp!

VÅRA LEDARE

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

Johannes Gillstedt

Lägeransvarig Sport for Life

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Mobil: 0763-39 38 38

VÅRA Lägerpartners

Vi är med och möjliggör Winter Camp vecka 10.