GOLF CAMP

Välkommen till Golf Camp! Vi ser fram emot en fantastisk sommarvecka med glädje, golf och nya vänner, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Under lägrets sex dagar vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som golfspelare och som människa. Lägret ger förutsättningar för det genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och ledare som finns till för dig. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 23–28 juni 2024
Ålder: För dig född 2005–2013
Plats: Västmanland. Golf och lunch på Surahammars GK. Boende och program i Lifecenter Church, Västerås.
Pris: 2295 kr vid anmälan senast 30 april. 2495 kr vid senare anmälan.
Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 9 juni.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:

07.00 Frukost
08.15 Uppstart på golfbanan
08.30 Golfträning
10.00 Time Out
11.00 Golfträning
12.00 Lunch
13.00 Spel på banan
17.00 Middag
18.30 Aktiviteter
20.00 Kvällsfika
20.30 Camp Night
21.30 Efterhäng
22.30 God natt

GOLF

På lägret får du mycket tid att utvecklas som golfspelare. Varje förmiddag roterar vi mellan olika stationer för att utveckla olika delar av spelet. På eftermiddagarna omsätter vi det vi har lärt oss i praktiken och går en runda på Surahammars fina bana. Lägret avslutas med en tävling sista dagen. Du får chansen att utvecklas individuellt och varje spelare bemöts utifrån sin erfarenhet. Lägret vänder sig både till dig som nyss har börjat spela och till dig som har spelat mycket.

Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ golfträning med kompetenta och passionerade instruktörer. Träningspassen leds av tränare från Surahammars GK tillsammans med erfarna spelare och tränare som kommer från USA för att vara med på lägret.  Det som förenar alla våra instruktörer är passion för golf och ett stort hjärta att möta och utveckla unga spelare.

 

INSTRUKTÖRER

Här är några instruktörer på lägret

”Golf Camp är min favoritvecka på året. Dagen jag lämnar lägret längtar jag redan till nästa. Jag älskar allt med lägret, från högklassig golfträning till allt skratt. Jag vill verkligen uppmuntra dig att haka på, och bjuda med en kompis!”

  John Smith, USA
  Ledare på lägret i 20 år

”Golf Camp är bästa veckan för att utveckla sin golf, träffa vänner för livet och få växa i tro.”

Christoffer Waern
Utbildad tränare via PGA Sweden. Tidigare juniortränare på A6 GK och klubbchef på Ryfors GK.

MER INFO

Boende

Vi bor i Lifecenter Church i Västerås. Övernattning sker på medtagen madrass på golv i olika rum med mindre grupper, killar och tjejer var för sig. Även många ledare sover i kyrkan. Vi rekommenderar att vara med dygnet runt och sova på lägret. Då tror vi att du får hela lägerupplevelsen och får det som roligast.

För dig som vill finns möjlighet att sova hemma. Då behöver du göra det varje natt och vara tillbaka när programmet börjar på golfklubben på morgonen. Om du vill sova hemma anger du det i anmälan eller meddelar oss i förväg. Priset är samma oavsett var du sover.

Mat

All mat på lägret ingår. Vi äter lunch i restaurangen på Surahammars GK och frukost, middag och kvällsfika i Lifecenter Church.

Transport

Vi åker buss tillsammans mellan golfbanan och kyrkan och till de aktiviteter vi gör. Vi åker till golfbanan efter frukost och är där till eftermiddagen. På kvällarna är vi i kyrkan eller på andra platser i Västerås. Om du vill sova hemma tar du dig själv till golfbanan på morgonen och hem på kvällen.

Team

Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med cirka 8–12 deltagare i varje grupp. Gruppen leds av våra smågruppsledare, så kallade coacher. De stöttar instruktörerna på träningspassen och spelar tillsammans med deltagarna när det finns möjlighet. De leder Time Out-samlingarna och aktiviteterna mellan passen. Framför allt är coacherna där för din skull och finns där hela veckan för att se, utveckla och uppmuntra alla deltagare på bästa sätt.

Våra coacher utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya coacher introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att bra vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla får utvecklas.

Time Out

Precis som under en match behöver vi ibland ta en Time Out för att stanna upp och prata om vad som är viktigt på banan och i livet. Därför har vi varje förmiddag en stund när vi i våra smågrupper pratar om vad som bygger en stabil grund på och utanför banan. Samlingarna leds av coacherna och utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp. Under Time Outerna kommer vi ta upp ämnen som laganda, identitet, motivation och målsättning. Time Outen byggs bland annat på samtal, tävlingar, samarbetsövningar och individuella reflektioner. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte, något som vi tror är avgörande ingredienser i att skapa en vinnande attityd, både på och utanför banan.

Aktiviteter

På kvällarna gör vi olika roliga aktiviteter tillsammans. Du kommer få chans att testa på andra sporter, lära känna nya vänner, grilla och vem vet, kanske blir det möjlighet för ett bad?

Camp Night

På kvällarna har vi en samling med en blandning av tävlingar, intervjuer och andakt. Första delen varvas tävlingar med intervjuer och spex. Den här stunden präglas av glädje och vi får chans att skratta mycket tillsammans. Du får också chansen att lyssna till intervjuer med ledare. Den andra delen är den frivilliga andakten där vi vill ge dig chansen att upptäcka eller fördjupas i den kristna tron. Vi sjunger lovsånger och en av ledarna delar ett budskap utifrån Bibeln, sitt liv och sin tro.

Inbjudan till vårdnadshavare

På fredagen bjuder vi in dig som är vårdnadshavare att komma och få ett smakprov av lägret innan du hämtar ditt barn. Det är en halvdag för dig oavsett om du har spelat massa golf eller aldrig har hållit i en klubba tidigare. Du kommer få en genomgång med våra instruktörer och spela på Surahammars korthålsbana. Dessutom blir det lunch och en workshop om din roll som idrottsförälder. Mer info och anmälan kommer i samband med infomailet som går ut till alla anmälda inför lägret.  

Anmälan och betalning

Priset för lägret är 2295 kr vid anmälan senast 30 april och 2495 kr vid senare anmälan. Det inkluderar mat, boende, träningspass, spel på banan, transporter, försäkring, aktiviteter, T-shirt och vattenflaska.

Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Då kommer en bekräftelse till deltagarens och vårdnadshavarens mail. Sista anmälningsdag är 9 juni. Antalet platser är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

Vid avanmälan senast 30 april återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 395 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 395 kr som en administrationsavgift.

Lägerfonden

Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till halva deltagaravgiften. Läs mer om lägerfonden här. Tveka inte att ansöka. Vi vill hjälpa dig att åka på läger!

Arrangörer

Golf Camp arrangeras av Sport for Life i samarbete med Lifecenter Church och Surahammars GK.

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Golf Camp 2024! 

EN GLIMT AV LÄGRET

”Jag lärde mig mycket och fick träffa andra som spelar golf. Dessutom lärde jag känna de flesta!”
– Deltagare på lägret
”Det bästa med lägret är gemenskapen och att lära känna nya vänner. Sjukt nice upplägg!”
– Deltagare på lägret

Kontakt

John-Edvard Stenstrand

Lägerchef
Junioransvarig på Surahammars GK

Mail: john@stenstrand.com
Telefon: 076-855 09 00

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsledare och
Lägeransvarig Sport for Life

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Telefon: 076-339 38 38