SURF n SKATE

Välkommen till Surf n Skate i Varberg! Vi ser fram emot en fantastisk vecka med glädje, surf, skate och nya vänner, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Under lägrets fyra dagar vill vi att du ska få chansens att utvecklas på brädan men också som människa. Lägret ger förutsättningar för det genom en kombination av goa skate- och surfsessions, samtal och ledare som finns till för dig. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.

Vi hoppas att den goda stämningen på lägret får smitta av sig så att du blir taggad på att ta med den till alla andra ställen du glider på brädan.

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 27–30 juni 2024
Ålder: För dig född 2005–2011
Plats: Varberg. Boende i Pingst Varberg. Surf i Apelviken. Skate i Varbergs skateparker.
Kostnad: 1495 kr vid anmälan senast 30 april. 1695 kr vid senare anmälan. Om du vill hyra surfutrustning kostar det 450 kr extra.
Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 26 maj.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:

08.00 Frukost
09.30 Surf/skate
11.30 Time Out
12.00 Lunch
13.00 Surf/skate
14.00 Aktivitet
15.00 Surf/skate
17.00 Middag
18.45 Hem till kyrkan
20.00 Kvällssamling
21.00 Kvällsfika
23.00 God natt

MER INFO

Surf och skate

På lägret får du mycket tid till att nöta tricken du vill sätta, vare sig det är en riktigt schysst vändning på vågen eller pop-shuvit ut från en box. Vi vill att Surf n Skate ska handla om gemenskap och att få dela glädjen att utvecklas på sin egen nivå med varandra. Vi vill samla ungdomar från hela landet med intresse och passion för surf och/eller skate, oavsett erfarenhet. Vid anmälan väljer du antingen surf eller skate och det är sen den sporten du kör under lägret.

Platserna vi kommer surfa och skatea på kan komma att variera beroende på väder o.s.v. Men vi strävar efter att det ska vara cykelavstånd från där vi bor. Därför vill vi att alla även tar med en cykel till lägret.

Boende

Vi bor i Pingstkyrkan i Varberg. Övernattning sker på medtagen madrass på golv, killar och tjejer var för sig. Ledare sover också i kyrkan. Vi rekommenderar verkligen att vara med dygnet runt och sova på lägret. Då tror vi att du får hela lägerupplevelsen och får det som roligast.

För dig som vill finns möjlighet att sova hemma. Då behöver du göra det varje natt och vara tillbaka när programmet börjar på morgonen. Om du vill sova hemma anger du det i anmälan eller meddelar oss i förväg. Priset är samma som om du sover på plats.

Mat

All mat på lägret ingår: frukost, lunch, middag och kvällsfika.

Team

Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med cirka 8–12 deltagare i varje grupp som leds av våra coacher. Coacherna är med och surfar/skatear, de leder Time Out-samlingarna och aktiviteterna mellan passen. Framför allt är coacherna där för din skull och finns där hela veckan för att se, utveckla och uppmuntra alla deltagare på bästa sätt.

Coacherna utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya coacher introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att bra vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla får utvecklas.

Time Out

Precis som man under en skate-/surf-session ibland behöver ta en Time Out tror vi det är bra att ibland stanna upp och prata om vad som är viktigt i skateparken, på stranden och i livet. Därför har vi varje förmiddag en stund med undervisning och samtal. Samlingarna leds av coacherna och utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp och är baserat på Bibeln och den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp är identitet, självkänsla, attityd och inkludering. Time Outen byggs bland annat på samtal, tävlingar, samarbetsövningar och individuella reflektioner.

Coacherna på lägret är kristna vilket innebär att de kommer berätta om sitt idrottsutövande utifrån sin kristna tro. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte, något som vi tror är avgörande ingredienser i att skapa en vinnande kultur, både i idrotten och i resten av livet.

Aktiviteter

På eftermiddagarna gör vi olika roliga aktiviteter tillsammans. Lära känna nya vänner, tävla och vem vet, kanske blir det möjlighet för ett bad?

Kvällssamling

På kvällarna har vi en samling med en blandning av tävlingar, intervjuer och andakt. Första delen varvas tävlingar med intervjuer och spex. Den här stunden präglas av glädje och vi får chans att skratta mycket tillsammans. Du får också chansen att lyssna till intervjuer med ledare på lägret. Den andra delen är andakten där vi vill ge dig chansen att upptäcka den kristna tron. Vi sjunger lovsånger och en av ledarna delar ett budskap utifrån sitt liv och sin tro.

Anmälan och betalning

Priset för lägret är 1495 kr vid anmälan senast 30 april och 1695 kr vid senare anmälan. Det inkluderar mat, boende, träningspass, aktiviteter, försäkring, T-shirt och vattenflaska. Om du väljer surf och vill hyra utrustning (surfbräda och våtdräkt) kostar det 450 kr extra.

Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Då kommer en bekräftelse till deltagarens och vårdnadshavarens mail. Sista anmälningsdag är 26 maj. Antalet platser är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

Vid avanmälan senast 30 april återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 295 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 295 kr som en administrationsavgift.

Lägerfonden

Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till halva deltagaravgiften. Läs mer om lägerfonden här. Tveka inte att ansöka. Vi vill hjälpa dig att åka på läger!

Arrangörer

Surf n’ skate arrangeras av Sport for Life i samarbete med Pingst Varberg.

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen. Följ oss på @sportforlife.se.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Surf n Skate 2024!

VÅRA LEDARE

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

David Lindeskär

Lägerchef

Mail: david.lindeskar@uddevalla.pingst.se
Mobil: 070-199 47 32

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsledare och lägeransvarig

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Mobil: 076-339 38 38