FOOTBALL CAMP UMEÅ

Välkommen till Football Camp! Vi ser fram emot en fantastisk sommarvecka med glädje, fotboll och nya vänner, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Under lägrets tre dagar vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som fotbollsspelare och som människa. Lägret ger dig chansen att växa på flera nivåer genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och ledare som finns till för dig. Vi har många ledare på lägret, så att du ska känna dig riktigt sedd och uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 25–27 juni 2024
Ålder: För dig född 2006–2010
Plats: Ersängsvallen på Ersboda, Umeå
Pris: 250 kr vid anmälan senast 2 juni. 450 kr vid senare anmälan. 
Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 14 juni.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:

09.00 Uppstart
09.30 Fotbollspass
11.00 Lunch
11.45 Time Out
12.30 Fotbollspass
14.00 Teamkamp
15.00 Slut för idag

FOTBOLL

På lägret får du mycket tid att utvecklas som fotbollsspelare på flera olika områden. Varje dag är det två fotbollspass med olika fokusområden. Du får chansen att utvecklas både individuellt och i laget där varje spelare bemöts utifrån sin erfarenhet. 

Alla målvakter får särskild träning med anpassade övningar. 

Träningspassen är på Ersängs gräsplan och leds av högklassiga instruktörer som delar med sig av sin erfarenheter från juniorlagsfotboll till proffsnivå. Fokus för alla instruktörer är att kunna ge spelare något som lyfter varje spelare till nänsta nivå i utvecklingen. 

 

MER INFO

Mat

Vi äter i Ersängsvallens klubbhus och all mat på lägret ingår: lunch och frukt på eftermiddagen. 

Team

Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med cirka 8–12 deltagare i varje grupp. Gruppen leds av våra smågruppsledare, så kallade coacher. De stöttar instruktörerna på träningspassen och spelar tillsammans med deltagarna när det finns möjlighet. De leder Time Out-samlingarna och aktiviteterna mellan passen. Framför allt är coacherna där för din skull och finns där hela veckan för att se, utveckla och uppmuntra alla deltagare på bästa sätt.

Våra coacher utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya coacher introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att bra vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla får utvecklas.

Teamkampen

På eftermiddagarna gör vi olika roliga teamtävlingar tillsammans. Du kommer få chans att lära känna nya människor och hjälpa ditt lag att vinna även utanför fotbollsplanen.

 

Time Out

Precis som under en match behöver vi ibland ta en Time Out för att stanna upp och prata om vad som är viktigt på banan och i livet. Därför har vi varje förmiddag en stund när vi i våra smågrupper pratar om vad som bygger en stabil grund på och utanför banan. Samlingarna leds av coacherna och utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp. Under Time Outerna kommer vi ta upp ämnen som laganda, identitet, motivation och målsättning. Time Outen byggs bland annat på samtal, tävlingar, samarbetsövningar och individuella reflektioner. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte, något som vi tror är avgörande ingredienser i att skapa en vinnande attityd, både på och utanför banan.

Boende

Eftersom lägret pågår dagtid erbjuder vi inte boende. Men om du åker en bit och behöver boende vill vi gärna försöka hjälpa dig att hitta något bra. Kontakta Jens Sjöström för hjälp. 

Anmälan och betalning

Priset för lägret är 250 kr vid anmälan senast 2 juni och 350 kr vid senare anmälan. Det inkluderar mat, träningspass, försäkring, aktiviteter, T-shirt och vattenflaska.

Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Då kommer en bekräftelse till deltagarens och vårdnadshavarens mail. Sista anmälningsdag är 14 juni. Antalet platser är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

Vid avanmälan senast 30 april återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 95 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 95 kr som en administrationsavgift.

Lägerfonden

Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till halva deltagaravgiften. Läs mer om lägerfonden här. Tveka inte att ansöka. Vi vill hjälpa dig att åka på läger!

Arrangörer

Football Camp Umeå arrangeras av Sport for Life, i samarbete med Ersboda SK och vårt lokala arbete Sport for Life Umeå. 

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Football Camp Umeå 2024! 

Kontakt

Jens sjöström

Lägerchef

Mail: jens.sjostroms@gmail.com
Telefon: 073-334 48 10

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsledare och
Lägeransvarig Sport for Life

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Telefon: 076-339 38 38