VOLTIGE SUMMER CAMP

Välkommen till Voltige Summer Camp i Sala! Vi ser fram emot tre fantastiska sommardagar med glädje, hästar och nya vänner, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Välkommen med på lägret oavsett om du aldrig provat voltige eller om du tränar på högre nivå. Under lägrets tre dagar vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som voltigör och som människa. Lägret ger förutsättningar för det genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och ledare som finns till för dig. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.
  • Kvalité. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 9–11 augusti 2023

Ålder: För dig född 2004–2014

Plats: Stall Hammarhagen, Sala

Kostnad: 1 495 kr

Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 6 augusti.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:

09.30 Uppstart med frukt
10.15 Bockträning
11.30 Time Out
12.30 Lunch
13.45 Voltigepass
15.15 Stallfix & Fyspass
16.30 Hästkunskap
17.30 Middag & Samling
18.30 Tack för idag!

VOLTIGE

Voltige är en sport som kombinerar gymnastik och dans uppe på hästryggen. Det är en fantastisk sport för dig som gillar hästar och gymnastik men det krävs inga förkunskaper. Träningen kommer bestå av en blandning av voltige, gymnastik, dans och lek.

På lägret får du mycket tid att utvecklas som voltigör. Varje förmiddag kommer vi träna på en trähäst och på eftermiddagarna omsätter vi det vi har lärt oss till den riktiga hästen. Under lägrets gång kommer du lära dig om hästen och hur du tar hand om den. Vi kommer även ha aktiviteter och mycket roligt. Lägret avslutas med en uppvisning. Du får chansen att utvecklas individuellt och varje individ bemöts utifrån sin erfarenhet. Lägret vänder sig både till dig som vill prova voltige och till dig som redan tränar.

Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ voltigeträning med kompetenta och passionerade instruktörer. Träningspassen leds av tränare i Sala Voltige och Hästsportförening som har många års erfarenhet av att träna barn och ungdomar i voltige. Vi har tränare som tränar elever på SM-nivå.  Det som förenar alla våra instruktörer är passion för voltige och ett stort hjärta för att möta och utveckla unga människor.

 

Här är några instruktörer på lägret!

”Voltige är något som får mig le varje dag”

Jennie Johansson
Voltigör på SM/NM – NIvå
Tränare för Para-voltige

”Voltigen är min andra familj, i den är alla välkomna”

Eveline Törnros
Voltigör på SM/NM – Nivå
Tränare för Juniorlag på SM/NM – Nivå

MER INFO

Dagläger

Lägret är dagtid under tre dagar. Du är själv ansvarig för att ta dig till Hammarhagen varje dag. Du ordnar eget boende men vi vill gärna hjälpa till. Hör gärna av dig om du vill ha hjälp att hitta ett boende i Sala.

Mat

All mat på lägret ingår. Vi får frukt, lunch och middag.

Team

Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med cirka 8–12 deltagare i varje grupp. Gruppen leds av våra smågruppsledare, så kallade coacher. De stöttar instruktörerna på träningspassen och tränar tillsammans med deltagarna när det finns möjlighet. De leder Time Out-samlingarna och aktiviteterna mellan passen. Framför allt är coacherna där för din skull och finns där hela veckan för att se, utveckla och uppmuntra alla deltagare på bästa sätt.

Våra coacher utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya coacher introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att bra vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla får utvecklas.

Här kommer några instruktörer på lägret!

Time Out

Precis som inom idrotten behöver vi ibland ta en Time Out för att stanna upp och prata om vad som är viktigt i stallet och i livet. Därför har vi varje förmiddag en stund när vi i våra smågrupper pratar om vad som bygger en stabil grund i och utanför stallet. Samlingarna leds av coacherna och utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp och är baserat på Bibeln och den kristna tron. Under Time Outerna kommer vi ta upp ämnen som laganda, identitet, motivation och attityd. Time Outen byggs bland annat på samtal, tävlingar, samarbetsövningar och individuella reflektioner. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte, något som vi tror är avgörande ingredienser i att skapa en vinnande attityd, både i och utanför idrotten.

Anmälan och betalning

Priset för lägret är 1495 kr. Det inkluderar mat, träningspass, aktiviteter, försäkring och vattenflaska.

Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Då kommer en bekräftelse till deltagarens och vårdnadshavarens mail. Sista anmälningsdag är 6 augusti. Antalet platser är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

Vid avanmälan senast 31 maj återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 295 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 295 kr som en administrationsavgift.

Lägerfonden

Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till halva deltagaravgiften. Läs mer om lägerfonden här. Tveka inte att ansöka. Vi vill hjälpa dig att åka på läger!

Arrangörer

Voltige Summer Camp arrangeras av Sport for Life och Sala Voltige och Hästsportförening.

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Voltige Summer Camp 2023!

 

Kontakt

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

ERIKA NILSSON

Lägerchef

Mail: Erika.nilsson@sala.pingst.se
Telefon: 076-005 18 30

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsledare och lägeransvarig

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Telefon: 076-339 38 38