Camp ToGETHER

Välkommen till Camp Together! Vi ser fram emot en fantastisk sommarhelg med glädje, äventyr och nya vänner, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Under lägrets fyra dagar vill vi att du ska få chansen att utvecklas och ta nya steg i livet. I en härlig utomhusmiljö får du testa nya saker tillsammans med vänner och ledare som finns till för dig. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 6–9 juni 2024
Ålder: För dig född 2005–2010
Plats: Utviksgården, Höga kusten. Utflykter till Skuleberget och Kramfors. 
Pris: 995 kr med boende i säng. 695 kr med boende i eget tält. Från 6 maj höjs priset med 200 kr. Via Ferrata på Skuleberget kostar 395 kr extra. 
Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 19 maj.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser heldagarna på lägret ut:

08.00 Frukost
09.00 Morgonsamling
09.30 Time Out
10.00 Utflykt med aktivitet och lunch
18.00 Middag
19.00 Kvällssamling
20.30 Fritid
23.00 God natt

EN GLIMT AV LÄGRET

AKTIVITETER

Lägret heter Camp Together för att vi vill lära känna varandra och göra det här tillsammans. Vi vill bygga gemenskap och nya relationer.

På Utviksgården finns det möjligheter för flera olika aktiviteter, både med hela lägret tilllsammans och spontant. Det finns dessutom chans att ta ett svalkande dopp!

Båda heldagarna kommer vi åka iväg på utflykter i närheten där vi tillsammans utmanas på olika sätt.

SKULEBERGET
På fredag åker vi till Skuleberget för en heldag i Höga kustens fantastiska natur. Alla som vill får chansen att bestiga berget för att njuta av fika och en storslagen natur. Det finns flera olika vandringsleder upp på berget. 

För de som vill finns chansen att göra bergsklättringen Via Ferrata på en 250 meter hög bergvägg. Det finns olika svårighetsgrader så det finns utmaningar för alla, oavsett förkunskaper och fysik. Om du är sugen på att ta Via Ferrata anger du det i anmälan och betalar 395 kr extra. 

FOLKRACE
På lördag åker vi till Kramfors och besöker Kramfors Motorsportklubb och Young Wheels. Där får vi chansen att testa på folkrace. Alla får chansen att åka med och de som har fyllt 14 år och vill kan få chansen att köra. Klubben är vana vid att arrangera testa på-event för nybörjare så vi kommer följa deras riktlinjer för att genomföra det på ett säkert sätt. Det är endast en bil på banan samtidigt och man har full skyddsutrustning.

 

MER INFO

Tider och transport

Lägret börjar på torsdag eftermiddag och slutar på söndag förmiddag. Man tar sig själv till Utviksgården. 

Vi kommer behöva hjälpas åt med skjuts i bilar till utflykterna på fredag och lördag. Det kommer därför gå ut en förfrågan till föräldrar om att vara med och skjutsa.

Boende

Vi erbjuder två olika typer av boende till olika pris på Utviksgården. Tjejer och killar bor var för sig. Vid anmälan väljer man om man vill sova i tält eller inomhus i säng. Om man väljer tält är man ansvarig för att ta med och sätta upp det själv, eller sova i en kompis tält. 

Mat

All mat på lägret ingår. Vissa måltider äter vi inomhus och andra ute i naturen.

Team

Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med cirka 8–12 deltagare i varje grupp. Gruppen leds av våra smågruppsledare, så kallade coacher. De leder Time Out-samlingarna och aktiviteterna. Framför allt är coacherna där för din skull och finns där hela veckan för att se, utveckla och uppmuntra alla deltagare på bästa sätt.

Våra coacher utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya coacher introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att bra vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla får utvecklas.

Time Out

Ibland behöver vi ta en Time Out för att stanna upp och prata om vad som är viktigt i livet. Därför har vi samlingar när vi i våra smågrupper pratar om vad som bygger en stabil grund i livet. Samlingarna leds av coacherna och utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp och är baserat på Bibeln och den kristna tron. Under Time Outerna kommer vi ta upp ämnen som relationer, identitet, motivation och målsättning. Time Outen byggs bland annat på samtal, samarbetsövningar och individuella reflektioner. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte, något som vi tror är avgörande ingredienser i att skapa en vinnande attityd på livets alla områden.

Kvällssamling

På kvällarna har vi en samling där vi vill ge dig chansen att upptäcka eller fördjupas i den kristna tron. Vi sjunger lovsånger och en av ledarna delar ett budskap utifrån Bibeln, sitt liv och sin tro.

Anmälan och betalning

Priset för lägret är 995 kr med boende i säng eller 695 kr med boendet i eget tält, om man anmäler sig senast 5 maj. Vid anmälan från 6 maj höjs priset med 200 kr. priset inkluderar mat, boende, aktiviteter, försäkring, T-shirt och vattenflaska. Via Ferrata på Skuleberget är valfritt. Om man vill klättra den väljer man det i anmälan och betalar 395 kr extra. 

Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Då kommer en bekräftelse till deltagarens och vårdnadshavarens mail. Sista anmälningsdag är 19 maj. Antalet platser är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

Vid avanmälan senast 5 maj återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 195 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 195 kr som en administrationsavgift.

Lägerfonden

Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till halva deltagaravgiften. Läs mer om lägerfonden här. Tveka inte att ansöka. Vi vill hjälpa dig att åka på läger!

Arrangörer

Camp Together arrangeras av Sport for Life i samarbete med Pingst Kramfors, Pingst Härnösand och Betel Edsta.

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information

Vi kommer skicka ut mer detaljerad information via mail till alla anmälda efter sista anmälningsdag. 

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Camp Together 2024!

Kontakt

Har du några frågor?
Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

FILIP GEPERTZ

Kramfors
Mail: filip@kramforspingst.se
Telefon: 072-232 22 31

ELIN ELG

Härnösand
Mail: elin@harnosand.pingst.se
Telefon: 073-048 44 93

BJÖRN NYGREN

Ljustorp
Telefon: 076-818 27 75

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsledare och lägeransvarig

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Telefon: 076-339 38 38