Winter camp vecka 7

Välkommen till Winter Camp i Kittelfjäll! Vi ser fram emot en fantastisk vecka fylld av glädje, skidåkning, nya vänner och förhoppningsvis riktigt härligt vinterväder. Och vi vill göra det med dig. Visst låter det spännande? Läs här för att få reda på mer!

Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

 • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
 • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
 • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.
 • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete. 

Vi hoppas att den här kulturen ska göra att du får ett fantastiskt läger tillsammans med oss!

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: Lördag 12 februari–fredag 18 februari 2022
Ålder: För dig född 2003–2008
Plats: Kittelfjäll
Resa: Buss eller minibuss
Pris: 4495 kr
Anmälan: Klicka på länken här på sidan och fyll i anmälningsformuläret. Där står uppgifter om hur du betalar. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är 28 januari.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:
07.30 God morgon
08.00 Morgonsamling
08.30 Frukost
09.00 Liftarna öppnar
11.30 Lunch
16.00 Teamkampen
17.30 Middag
18.30 Smågrupper
19.00 Kvällssamling
20.30 Kvällsmacka
21.00 Frivillig aktivitet
22.30 God natt

MER INFO

Skidåkning
På lägret finns det mycket tid för riktigt bra skidåkning. Vi har fem skiddagar, söndag till torsdag. Kittelfjäll kallas för ”True home of Skilovers” och är känt för sin fina snö och unika förutsättningar för offpist. Här finns backar som passar alla, från den står på skidor för första gången till den som vill utmanas. Det finns både pistade och opistade nedfarter.
 

Precis i närheten finns även längdskidspår för den som hellre vill åka det eller för den som vill variera under veckan. Här finns fina spår både i dalen och på kalfjället.

På lägret finns det gott om ledare som har åkt mycket skidor och som gärna hjälper dig att utvecklas som skidåkare, oavsett om du tar dina första skär eller är van.

Du som vill ha med din egen utrustning kan ta med den i bussen. Om du vill hyra utrustning kan du göra det själv på plats i Kittelfjäll. Uthyrningen finns precis där vi bor.

Boende

Vi bor centralt i Kittelfjäll med närhet till backen. En del i bor i 2- eller 4-bäddsrum på Hotell Kittelfjäll. Andra bor i grupper i stugor i närheten. Det kommer finnas ledare både på hotellet och i alla stugor.

Mat
Vi har helpension på lägret. Det innebär att det ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika som vi äter på hotellet. 

Mat på dit- och hemresan ingår inte. Vi kommer stanna två gånger på vägen och då finns det möjlighet för de som vill att köpa mat på några olika ställen.

Transport

Vi åker i bussar som avgår från Göteborg och Jönköping. För att hålla nere priset behöver vi åka i fulla bussar. Om vi inte kommer upp till fulla bussar kommer därför en del åka i minibussar som körs av ledare på lägret, två chaufförer per minibuss. 

Vi åker över nätterna och kommer fram på morgnarna. Vi åker på lördag eftermiddag och är hemma på fredag morgon. Exakta tider kommer efter sista anmälningsdag.

Kvällarna
När liftarna stänger har vi gott om tid tillsammans. Utöver goda måltider har vi gemensamma tävlingar på teamkampen, smågrupper där vi pratar om hur vi har det på lägret, frivilliga aktiviteter för dig som vill hitta på fler saker och kvällssamlingar där vi vill ge dig chansen att upptäcka och växa i den kristna tron. Då sjunger vi lovsång och lyssnar på en ledare som predikar.

Anmälan och betalning
Priset inkluderar mat, boende, liftkort och transport. Eventuell skidhyra ingår inte utan det betalar man själv på plats.

Är du sugen på att haka på? Kul! Anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan och fyll i anmälningsformuläret. Där står uppgifter om hur du betalar. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är 28 januari.

Antalet platser på lägret är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats.

Lägerfonden
Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till 25% av deltagaravgiften och vi uppmuntrar de lokala kyrkorna att subventionera mer vid behov. Om du behöver ekonomiskt stöd, tveka inte att kontakta kyrkan du åker med så vill vi hjälpa dig att åka på läger.

Winter Camp och covid-19
Vi följer pandemins utveckling noggrant och kommer följa myndigheternas rekommendationer under lägret.

Vad som gäller om någon får symtom inför eller under lägret kommer vi besluta vid sista anmälningsdag. Om någon inte kan följa med p.g.a. symtom återbetalar vi hela kostnaden utom en administrativ avgift på 595 kr.

I nuläget (fr.o.m. 1 december) krävs vaccinationsbevis för större sammankomster för personer som är 18 år och äldre. Om det gäller även vid sista anmälningsdag kommer vi kräva vaccinationsbevis för den åldersgruppen.

Vi kommer gå ut med mer detaljerad information efter sista anmälningsdag. Vi rekommenderar att alla som har möjlighet, oavsett ålder, vaccinerar sig för att bidra till ett så säkert läger som möjligt.

Arrangörer
Winter Camp arrangeras av Sport for Life i samarbete med Studieförbundet Bilda och flera olika kyrkor. Alla som åker med på lägret åker tillsammans med en lokal kyrka. Vecka 7 arrangerar vi tillsammans med:

 • Pingstkyrkan Västra Frölunda
 • Pingst Mölndal
 • Pingstkyrkan Kungsbacka
 • Equmeniakyrkan Smålandsstenar
 • Hamnkyrkan Hillerstorp
 • Missionskyrkan Hillerstorp
 • Gnosjö Missionskyrka
 • Pingstkyrkan Gnosjö
 • Pingst Eksjö
 • Storegårdskyrkan Eksjö

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information
Vi kommer skicka ut mer detaljerad information via mail till de anmälda efter sista anmälningsdag.

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till din lokala ungdomsledare eller till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Winter Camp!

EN GLIMT AV LÄGRET

Här kan du få en glimt av hur Winter Camp kommer att se ut. Detta är en video från förra året i Kittelfjäll. 

VÅRA LEDARE

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

Johannes Eliasson

Lägeransvarig Sport for Life

Mail: johannes.eliasson@sportforlife.se
Mobil: 0763-39 38 38