JOHAN LAGERBECK

Verksamhetsledare

Kontakta Johan

Mejl:
johan.lagerbeck@sportforlife.se
Telefon: 0707-94 66 41

Snabba fakta:
Familj: Frun Chaterine och barnen Edwin, Elias och Ebba + katten Rasmus.

Bor i: Eskilstuna
Började arbeta hos SFL: Januari 2014

Mer om Johan:
Jag var en 14-årig sporttokig kille när jag för första gången var med på en sportvecka med Sport for Life på Löttorp, Öland. Ända sen dess har Sport for Life haft en speciell plats i mitt hjärta. Det som var unikt var inte sporterna eller turneringarna även om de var fantastiskt roliga. Det jag främst tog med mig var ledarna. De var annorlunda på något vis. Deras passion för sin idrott och tro var så påtaglig. Deras sätt att vara med oss kids och det genuina sätt som de ville lära oss om livet och inte bara sport gjorde att de snabbt blev förebilder för mig. Atmosfären som skapades och deras sätt att vara på var något som jag tidigare inte varit med om i idrottsvärlden. Denna upplevelse fick mig att likt dem vilja vara annorlunda och göra skillnad där jag var i mina lag och bland mina klubbkamrater. Att jag 20 år senare efter att ha genomfört både grundskola, lumpen och ekonomi- och ledarskapsstudier på högskolan samt arbetat i församlingsmiljö som ungdomsledare och ungdomspastor i nästan 11 år få förmånen att jobba på Sport for Life och dessutom leda dess arbete är något som då bara var en dröm och kändes helt otänkbart.

Nu är drömmen sann och jag jobbar dagligen för att Sport for Life-ledare under lång tid framöver ska fortsätta att sätta liknande spår i atleter och ledares hjärtan som de gjorde för mig under vecka 30 den där sommaren 1996. Då fick jag själv uppleva det och nu får jag ofta se och höra hur Sport for Lifes ledare tillsammans med våra partners gör skillnad i människors liv. Jag är utifrån detta övertygad om att vår vision om en förvandlad idrottsvärld och idrottskultur är fullt möjlig. Därför vill jag fortsätta att arbeta strategiskt och göra allt i min makt för att visionen och våra värderingar ska bli levande för så många som möjligt. Min drivkraft är att få ge det som jag fått upptäcka vidare till andra ledare och atleter i idrottsvärlden. Jag vill uppmärksamma dem på denna möjlighet och uppmuntra, utmana och utrusta dem att på ett positivt sätt vara annorlunda och göra skillnad där de är.

Idrottsvärlden är stor med många ledare och atleter som skulle behöva denna uppmuntran och uppbackning. Vi på Sport for Life står i och med detta inför en utmanande men minst lika spännande resa framför oss. Alla insatser är därmed betydelsefulla och viktiga för oss. Jag vill därför hälsa dig varmt välkommen att utifrån dina möjligheter investera tid, kraft och pengar in i drömmen en förvandlad idrottsvärld. Jag är övertgad om att vi kan få vara en positiv kraft i idrottsvärlden som genom goda relationer skapar framgångar som når längre än det sportsliga. Tillsammans är vi – More than sports!