Vilken bild vill du ge?

Vilken bild vill du ge?

Sitter idag på flygplatsen i Luleå och väntar, jag, Bill och Bull (Olivia o John alltså) ska fara en vecka till Turkiet. När jag ansökte om ledighet för Olivia från skolan skrev jag ”semester/jobbresa”…misstänkt – japp, men inte desto mindre sant! Jag ska koreografera tills jag storknar! Fick i fredags frågan om att börja koreografera anläggningens CORE-PASS och ska försöka hinna med så mycket som möjligt av vårens SENIORPASS också (som jag har koreograferat i 7 år). Med WiFi och en iPad kan man göra mycket!

Mitt i allt detta är det också release på de nya koreograferna från Les mills, så jag kommer att öva in Bodypump på flyget när barnen sover 🙂

Idag körde jag det nya Bodystep passet – svettigt värre! Här ovanför ser ni en bild från gårdagens innötning av passet. På tal om bilder och träning så formligen EXPLODERAR sociala medier och bloggar med bilder av muskler, muskler och åter muskler. På bara några år har det blivit helt PK att visa upp sina resultat i närbild i olika vinklar om och om igen. Vadå då, kanske du tänker, what’s the problem?!?

I min värld innebär det här faktiskt ett problem, både för mig själv men kanske främst för ungdomar som växer upp idag. Jag är pastor och har jobbat på gym länge (i 12 år) och någon av er kanske tänker att jag borde vara immun och ha nog distans för att det inte ska bekomma mig – men ärligt… Nej, där är jag inte än och jag vet faktiskt inte om jag någonsin kommer att komma dit! För mig blir skitsnygga kroppsdelar en påminnelse av min egen kropps brister och i bästa fall blir jag taggad att träna eller äta bättre men oftast blir tankarna självkritiska och otacksamma inför min egen hälsa (som jag har ALLA skäl att vara tacksam för!)

För vi lever i ett samhälle som är så präglat av jämförelsens förbannelse, där de som är relativt nöjda med sin kropp visar upp den. Nej förresten, ibland visar man upp kroppen fast man är missnöjd. – men då är man nästan alltid ifärd med att göra en förändring av kroppen så att man sen kan visa ”efter bilden”.

Men ska man inte få vara nöjd med sina resultat, man har ju faktiskt jobbat för dem! Jo, fast måste man visa upp dem för andra på det sättet – vad gör det med oss? Med vår syn på träning överhuvudtaget? Vi går från att träna för att vi mår bra, lever längre, får mer energi i vardagen, för att det är roligt till att träna för att visa upp oss för varandra. Jag vet att det är att dra det till sin spets – jag tror att ni fattat poängen.

Men det är ju mitt största intresse, ska jag inte få dela med mig av livet till andra? Jo, men frågan är då HUR vi gör det och varför, är det för att få en bekräftelse-boost eller för att dela livet med andra och försöka peppa och lyfta våra medmänniskor?

Hur gör man då? Det kan bara du själv komma fram till – men jag brukar tänka att det jag skriver och de bilder jag visar ska lyfta andra, att både de som är nöjda med sig själva och de som just nu har svårt med sig själva ska känna att de duger och kan bli inspirerade.

Alla vill bli älskade och bekräftade och för mig är vetskapen att jag är skapad och älskad av Gud helt avgörande, att Gud håller mig i sin hand och oavsett vad jag presterar, huruvida jag lyckas eller inte, eller om jag riktigt ställer till det för mig så vill han leda mig rätt, ge mig kraft och förlåta mina snedsteg om och om igen.

Och detta behöver jag höra varje dag! Därför läser och lyssnar jag hellre på dem som påminner mig om det än kollar in det som påminner mig om motsatsen.Vilken bild vill du ge

No Comments

Post A Comment