Världens pastors-tästaste gym?

Världens pastors-tästaste gym?

I veckan har jag varit på Pingst Pastor, det är en konferens för pastorer från hela Sverige. Har fått med mig härliga samtal, bönestunder och underbara Gudsmöten. Men jag fick också med mig en dos av träningsglädje, för båda mornarna steg jag upp och gick till gymmet.

Förra året satt jag om min vän Josef i ett samtal där han berättade att han skulle operera magsäcken. Han hade insett att det inte gick längre, att han kommit till vägs ände med sin hälsa. Överviktig och med ett diskbråck som fick honom att äta morfintabletter så sa jag ändå ”nästa år Josef, då ska vi gymma på Pingst Pastor!”

Under 2014 har han både genomfört operationen, men också börjat hitta in i olika träningsformer som han inte kunnat träna på många år. Kicka in på hans blogg: http://viktminskningivildmarken.blogg.se om du vill följa hans resa på närmare håll.

Och så ställde vi klockorna och sammanstrålade 06.30 i gymmet, och det var faktiskt känslomässigt starkt att se honom cykla, gymma och springa på löpbandet. Jag förundrades också vad hälsa och träning kan åstadkomma – för hans rygg är så otroligt mycket bättre.

Jag tänker att många av våra krämpor och bekymmer med kroppen är självförvållade. Men vi vill gärna gå den enklare vägen genom medicinerna för att slippa värk, smärta och trötthet, när det enda vi då gör är att skjuta upp en förändring till det bättre och dra på oss biverkningar som ofta försämrar hälsan.

Så är du där, känner du att du vill ha en förändring – då är det bra du som kan se till att det blir så. Kanske handlar det om att äta sundare, träna mer regelbundet, kunna begränsa och säga nej till uppgifter för att ha kraft i vardagen, att börja en god vana eller sluta en dålig. Ja vilken förändring det än är så börjar det med ett steg. Om du verkligen vill men inte känner att du fixar det själv, ta hjälp av någon, hitta dig en coach, mentor, eller bara någon som vet vad du vill göra för förändring som kan peppa, uppmuntra och fråga hur det går under tiden. Vi behöver varandra 🙂 själv hade jag ingen aning att vårt samtal hade betytt så mycket, men Josef berättade att det varit en av de saker (bland mycket annat) som har hjälpt till att motivera honom. Så våga öppna dig, våga ta hjälp så finns den där extra knuffen, smset som uppmanar en att fortsätta och hejaropen närmare än vi tror!

Det var även fler pastorer som passade på att träna innan de att dagens första samling på konferensen skulle starta. Så Josef fällde den underbara kommentaren ”det här är nog det pastors-tätaste gymmet som finns” vilket nog var sant.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment