Vad är ditt mål?

Vad är ditt mål?

Sitter på planet ner till Stockholm, imorgon ska jag göra en resa jag drömt om att få göra länge. Vi är 250 pastorer som uppdelat på två veckor ska få lyssna, läsa, se och uppleva bibelorden i dess rätta miljö – vi ska till Jerusalem.

Simglasögonen är packade, hoppas på några simtag innan frukost, någon promenad och kanske ett gympass under veckan – ande, kropp och själ ska få njuta.

Ringde de sista samtalen i bilen på väg till flygplatsen och sitter just nu och funderar om jag hann med allt jag skulle på jobbet. Och just i detta nu avslutar jag den sista uppgiften av arbete på svensk mark – att blogga sen ska jag bara stänga av, pausa och ta in alla samtal, intryck, ögonblick och reflektera.

Ser så mycket fram emot att möta mina underbara vänner och kollegor från Ö-vik som väntar i Stockholm och sen hocka upp med resten imorgon på morgonen för resan ut från Sverige.

Jag är en av dem som tycker det är rätt roligt att resa…eller rättare sagt, roligt att resa TILLSAMMANS. Oj, vad vi kommer prata, skratta och dela livet tillsammans när vi reser.

Har många gånger hört att det viktiga inte är målet utan själva resan, det låter ju bra så där i en första anblick, men sen tänker jag… Va?!? Visst är det kul att resa men det viktiga är väl ändå vart man är påväg.

Tänker att det inte spelar någon som helst roll hur trevlig denna resa skulle vara om vi när planets dörrar öppnades var i en krigshärjad del av Syrien. Men visst kan jag känna igen trenden i många av de musiktexter som ligger på Spotifylistorna. Bara det känns bra, bara man mår bra – just nu, så är allt bra – bra för dig.

Det finns absolut en poäng i att vi ska göra det vi mår bra av…MEN allt som känns bra och som vi mår bra av under resans gång, för stunden, är inte alltid så bra. Javisst, resan kan ibland vara jättetrevlig, men dit man hamnar – resmålet, är egentligen inte alls dit man vill.

Ulrik Josefsson, en av de allra roligaste bibellärare jag vet, sa en gång; ”det är bättre att krypa åt rätt håll än att springa åt fel håll”.

Mitt mål är att få vara till välsignelse för människor i min närhet. Att Jesu kärlek ska få visa sig i det jag tänker, säger och gör. Nä, inte som någon superuppumpad megareligös ET-människa, det var ju just dom som Jesus hade sina dispyter med, och i den kategorin går jag ändå fetbort! Utan mitt i min karusell av läxläsning med barnen, Bodypump-pass, veckohandling, diskussioner om diverse verksamheter, nattningar och telefonsamtal kunna få göra skillnad i människors liv.

Väldigt sällan upplever jag mig springa mot mitt mål, utan det är mer ett krypande och kravlande. Men jag har fått se så mycket av Guds omsorg, Hans ledning och rena under och tecken så jag fortsätter fram för jag vet på vem jag tror:”låt oss ha blicken fäst på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare.”‭‭Hebreerbrevet‬ ‭12:2‬ ‭

Vad är ditt mål? Vart vill du? Med dina drömmar, med ditt liv, med ditt jobb eller med din träning? Är du på väg dit på din resa? Eller reser du åt en helt annan riktning för att du inte orkar, vågar eller tror att du kan något annat.

Tyvärr kan jag inte pumpa upp verken dig eller mig med att säga att för alla så är allt möjligt, vi har våra fysiska, psykiska och mänskliga begränsningar. Men för Gud är allting möjligt – med honom finner man livet självt och Han är alltid bara en bön bort!

Nu landar vi snart i Stockholm, tänker på alla människor som betyder så mycket för mig, både nära och lite på avstånd, tänker att jag är tacksam att få leva och uppleva livet. Men nu är det dags att stänga av en stund, att få hämta in, för att sen kunna ge ut.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment