Premiär

Premiär

Nuuuu kööööör vi!

Idag är det premiär för Sport for lifes nya blogg! Jubel, pompa och ståt, musik, glädje och dans (därav bilden…)

Jag som kommer att tycka, tänka, pusha, utmana och skriva i denna blogg heter Frida Nyberg och är Sport for lifes dagsfångade nationella hälsoprofil.

I denna blogg, som kommer att uppdateras minst varannan tisdag, kommer jag att ge tips och råd om hela människan som en enhet: ande, själ och kropp. En liten del av arbetsbeskrivningen för mitt uppdrag ser ut så här:

”Hälsoprofilen ska kunna vara en ”sund röst” i dagens djungel av nyandlighet, hetsjakt på kilon och perfekta kroppar.”

Detta blir verkligen en utmaning som heter duga, men jag ser fram emot att få sätta tänderna i den!

För alla er som redan här har fått ångest av allt sunt, glättigt pepptalk kan jag berätta en hemlighet – jag sitter vid min IPad, barnen har precis somnat efter många om och men, jag har i två timmar gjort en massa måsten som disk och tvätt så att svetten ifrån mina två kvällspass har hunnit torka in, men bara för att det trådlösa WiFi inte räcker till vår säng så sitter jag nu här och luktar… nej stinker, vid köksbordet. För när jag sen tillslut äntligen får så pass mycket energi att jag orkar gå upp för trappen och duscha vill jag kunna krypa djupt ner under täcket.

Min vardag är som er andras – medgång, motgång, glädjeämnen och kamp. Hur kan du och jag mitt i allt detta få vila i vissheten om att vi är älskade för dom vi är. Hur kan alla de små valen vi gör i vardagen, de som egentligen påverkar vårt liv mycket mer än vi tror, bli det vi verkligen vill – det vi vet att vi mår bra av?

Varför skulle jag kunna svara på frågor av den digniteten? För att göra en lång historia hyfsat kort så har jag till att börja med fyra olika jobb:

1) Jag jobbar som Pastor i Bodens Pingstförsamling (Samordnande för bárn o ungdom, Ledarutveckling och Undervisning är mina huvuduppgifter.

2) Jag jobbar också på ett gym som instruktör och koreograf (instruktörserfarenhet: Bodypump, Zumba, Seniorträning, CORE, Step-up, Bodybalance, Afropowerdance, Tabata, Aerobic, Bodystep, Crossfit)

3) Jobbar även för ett världsomspännande företag som heter LesMills, de utbildar, licensierar och säljer förkoreograferade pass till gym (ex Bodypump, Bodycombat, Grit mfl) Jag får hemskickat videor på instruktörer som gått grundutbildningen, tittar på deras pass, coachar, finslipar, kommenterar och ger dem sedan licens om de uppfyller kriterierna.

4. Också det senaste jobbet i ”samlingen”: Hälsocoach för Sport for life, och vad det innebär kommer ni så småningom få upptäcka här och på andra ställen 🙂

Sen har jag själv endel erfarenhet av motgångar och utmaningar, både fysiskt och psykiskt, som kanske är det som lärt mig allra mest. Att vara sängliggande och senare rullstolsburen i en månad av en skidolycka och vägen tillbaka efter det, att föda två barn med allt vad det innebär för kroppen under och efter graviditeterna. Att vara uppväxt i en familj som ätit mycket godis, popcorn, chips och läsk till vardags – för att sedan som vuxen kämpa med sunda vanor och vad som är lagom. Att jobba i en miljö där kroppen ofta blir en slags Gud och utseendet definierar hur lyckad och lycklig man är (Jag pratar alltså om gymmet, inte kyrkan… för alla er som kände sig förvirrade).

Detta är ett axplock av erfarenheter som jag kommer att ösa ur i mitt bloggande.

Men för att det här inte ska bli en blogg som kan vara lite trevlig att läsa ibland så kommer jag också att utmana dig – ja just dig!!!

Det kan vara träning, kost och mental träning men också utmaningar i andligt utövande, relationer och vanor/ovanor. Man kan läsa mycket bra och klokt, men förändringar i ens liv sker alltid när den goda tanken också blir till handling.

Men det är precis som i Mästarnas mästare, ingen åker ut första veckan och denna första vecka på bloggen blir det ingen utmaning – utan vi låter denna historiska världshändelse; att Sport for life nu har startat en ny blogg, få sjunka in!

Skriv gärna kommentarer, frågor och tillrop hur mycket ni vill!

Tillsammans på Vägen /Frida

No Comments

Post A Comment