Ordning och oordning

Ordning och oordning

Jag vill börja med att berätta att mitt bloggande kommer att ske (som ni kanske märkt) lite mer sällan, men jag kommer att skriva några rader lite då och då 😉 Är du intresserad av ett speciellt ämne när det gäller tro & träning så bläddra tillbaka i bloggen så kanske du hittar det där. Har du specifika frågor får du gärna maila mig och ställa dem, jag svarar så fort jag kan (en del frågor som jag fått av många har jag sedan gjort ett blogginlägg om).

Det sista kvartalet har varit spännande. Jag har investerat i en ny dator. Alla mina bilder och filer har varit utspridda på kyrkans dator, min mans dator och vår externa hårddisk = kaos! Det är helt fantastiskt vad ordning gör för kapaciteten och effektiviteten – men också för välbefinnandet. I början av Bibeln står det beskrivet att allt var ett våldsamt kaos, mitt i det skapade Gud något nytt, Han skapade en fantastisk ordning. Ljus och mörker, tider och stunder, hav och land, värme och kyla. Och tänk vad man uppskattar ordning! När huset är städat, eller när tomten är trimmad, när håret är kammat eller när filerna är i rätt mappar. Att gilla kaos tror jag faktiskt ingen gör, däremot kan det utåt sett verka som kaos för andra, men man själv har en speciell ordning.

Men trots ordningen i min dator har mitt liv i övrigt varit lite i oordning. Jag har varit iväg på en månIMG_1546ads resa med familjen och våra vänner. Vi hälsade på några missionärer i Thailand och Kambodja, vi solade och badade och jag och min dotter tog dykcertifikat. Att dyka är helt underbart, riktigt häftigt att jobba med kroppen och andningen på ett nytt sätt. Och sen allt maffigt man får se, en muräna i blickfången höjer adrenalinnivån något. BILD: My partners in crime

Vi har startat igång ett nytt koncept på mitt gym som heter Fortgjort. 24 olika pass, men olika inriktningar och fokus. Själv kör jag Boxmix, Pulsgympa, Stepstyrka och Rörelseträning av dessa pass. Otroligt rolig och effektiv träning – så kul att få komplettera mina övriga pass (Bodystep, Bodypump, Core och Intervall) med de nya. Man kan tänka att vi instruktörer bara gör allt på rutin, men det är alltid en tröskel och ett lärande när man kliver in och börjar instruera något nytt.

20170112_132227309_iOSJag har också varit med och lett Pingst Pastors konferensen (en konferens för alla pastorer inom Pingst-nätverket). Det brukar vara en oas varje januari där jag bara har fått hämta inspiration och fördjupa relationen med kollegor och Gud. Men i år fick jag vara med och bära konferensen, vilket var roligt, utmanande och otroligt givande.
BILD: Ett panelsamtal under Pingst Pastor
Och här skulle jag bara vilja utmana dig. Ofta är det bekvämt att få komma till ett dukat bord och bara få sätta sig ner för att bli serverad. Men faktum är att fördjupa ett lärande, att växa och göra avtryck gör man bara när man börjar vara med i processer. Att få handla in maten, laga den, duka och servera kommer ge mer i långa loppet än att bara äta maten. Så finns det något område där du vill växa, fördjupa kunskaper eller göra avtryck? Erbjud dig att kliva in och bli en bärare och våga, framför allt, tacka ja när du får en fråga om att vara med – även om du för stunden känner dig livrädd vid tanken (det gör de flesta inför nya utmaningar).

I januari utbildade jag mig också till vigselförrättare, så spännande, bra, givande och rolig utbildning! Jag fick vara tillsammans med ett gäng grymt härliga pastorskollegor.

Dessutom har vi haft en insamlingsgala för onådda folk. Vi hade en heldag i Boden Pingst med
IMG_2218 2fokus på mission och dagen avslutades med en insamlingsgala. Den direktsändes via TV2020 och några dagar senare kunde vi konstatera att 92.000:- hade samlats in till våra två projekt, helt fantastiskt!
BILD: Jag, Samuel Ärlebrandt och Hanna Dalhkvist


Det finns så många behövande i vår värld, just nu pågår en svältkatastrof i flera Afrikanska länder, jag fyllde år i helgen och sa åt alla som kom att ski
ppa present till mig och istället ge pengar till svältkatastrofen. Jag fick skicka iväg 5000:- efter den kvällen, med vårt lilla kan vi göra så mycket. Vi kan skapa ordning i människors kaos, Guds ordning, där de rika hjälper de fattiga. Vill du vara med och ge en gåva? Swisha PMU 9000506, märk pengarna med ”Svältkatastrofen i Afrika.

Trots många utmaningar och en smått kaosig vardag under denna period är jag så tacksam, i allt står jag på klippan. Som aldrig förändras, som är densamme i Kambodja och Sverige, som alltid hör min bön och ser min kamp. Hos Gud faller saker och ting på plats – det blir ”ordning på livet”, inte så att allt blir perfekt och okomplicerat. Men en inre ordning infinner sig, frid som inte den här världen ger.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment