Nyhem, Arnemark och Lappis

Nyhem, Arnemark och Lappis

image
I år har jag varit och mött olika konferenser och människor så här i början på sommaren. Det var premiär på Nyhem – asså vilken hall, heeelt underbart! För dig som känner dig väldigt lost just nu kan jag berätta att Nyhem ligger utanför Mullsjö, en bit ifrån Jönköping. Där finns ett konferensområde med en hall (som rymmer typ 3000) En vecka varje år anordnas en kristen festival på denna plats.

Jag blev alltså tillfrågad i våras att medverka i lite olika seminarier, Sport for life, mission och ”att leva ett överlåtet liv hela livet”, så jag var med och bidrog med mitt. image

Men det var också fantastiskt att bara få vandra omkring på området, äta med okända och gå på gudstjänster, i allt detta var Gud så påtaglig – närvarande. För trots att jag var på en ny plats med nya människor kände jag mig ändå så hemma.

 

Sedan blev midsommar och då åkte jag till Arnemark, en lägergård mellan Piteå och Älvsbyn. Där har kyrkorna i Norrbotten en midsommarfestival. Jag fick tillsammans med min vän och kollega Samuel Ärlebrandt berätta om resan till Thailand och Filippinerna som jag har gjort, Samuel som har varit på en annan resa (till Komorerna) berättade om den.

 

Sedan kom Lappis, eller Lapplandsveckan som den egentligen heter.

image image image

Jag har kört pass, lett seminarier, möten och medverkat i diverse andra saker. Jag har spelat volleyboll för ”Älska Norrland” och en kväll fick jag också predika. Rolig, stressigt, kämpigt men otroligt givande. För jag har fått se så mycket av Guds omsorg och kärlek till oss, under som skett, upprättelse, samtal och massor av tårar och skratt.

Men allra mest har jag nog uppskattat två samtal som jag fick ha under veckan. Att få dela livet med varandra. Så där ärligt och öppet, utan att försköna. Där kunde vi vara oss själva, där fick vi bära tyngderna och lyfta gåvorna hos varandra. Det bär jag med mig likt en skatt som jag är riktigt rädd om.

Kom ihåg att vi är skapade till att leva ansikte mot ansikte med Gud och med varandra. När vi omvänder oss och bejakar Gud i våra liv är det som att se sig själv, sitt ursprung och sin mening. När vi visar vårt ansikte till varandra, utan masker och murar ser vi också Guds tanke med oss – att vi ska leva i gemenskap med och för varandra! Det är därför Gud var så påtaglig i dessa samtal, ett hallelujamoment helt enkelt.

Jag har aldrig predikat på en sån stor plattform tidigare, men jag hoppas att det Gud la på mitt hjärta som jag försökte förmedla fick göra att människor ännu mer finner, lever och delar livet med Jesus.

image

Vill du lyssna på predikan så finns den här: http://www.lapplandsveckan.se/images//2016_Lyssna/2016_Nattmoten/20160708_2200_s_frida%20nyberg.mp3

 

Tillsmmans på vägen!

/Frida

No Comments

Post A Comment