Nyförälskad i vardagen…

Nyförälskad i vardagen…

Molnen rullar in, höstrusket är här – utomhus men kanske också inombords. Det är långt ifrån vårkänslor och vi vet att det bara kommer att bli mörkare och mörkare tills solen nästan inte syns till alls under dygnets timmar.

Hur får man krafterna att orka, energin till att göra det goda för en själv och för medmänniskorna? Hur kan man få uppleva förnyad inre glädje och frid när mörkret tränger på? Att få bli förälskad i sin partner, i sitt jobb/sin skola, i sin träning och sina träningskompisar eller sin församling än en gång…går det utan att byta ut dem med något annat?

Jag kom hem från Turkiet förra veckan och upplevde precis det…vadå kanske du tänker – hur svårt är det när man är på en solsemester!

Vänta vänta vänta, för det första jobbade jag ca 4-5 timmar varje dag och fick rodda med åtminstone 3 av målen dagligen (vi bor i en lägenhet där) för det andra är det allt det där med inhandling, insmörjning, läxläsning, konfliktlösning och det svåraste av allt – att komma överens om vilken bok som skulle läsas till nattningen! Skulle nog säga att det var som en lite lugnare arbetsvecka hemma fast mycket varmare och skönare.

Men där, när jag hade legat vid poolen och följt valvakan i Sverige (det är bäst WiFi vid poolen) och klockan hade hunnit bli bortåt midnatt slog jag igång länken från min församlings hemsida och lyssnade till predikan som hade varit i Boden den förmiddagen, då fylldes jag av en sån tacksamhet och glädje. Över att få ha Jesus i mitt liv, över min familj, över den församling som jag får förtroendet att tjäna i, över mina vänner, mitt gym, min hälsa och över livet. Jag riktigt längtade hem för att få ge ännu mer in i dessa relationer som jag har på de olika arenorna.

Så när jag kom hem blev nog Samuel lite smått fundersam över min nyförälskelse både i honom men också i vår vardag.

INGENTING här hemma har förändrats överhuvudtaget – men hur jag ser på det har förändrats.

Jag tror inte på att hänga upp livet på en massa kickar – vi måste vara trygga och rotade i våra relationer och det vi står i för att må bra och växa, MEN jag tror att vi ibland behöver skakas om, vakna upp, få en injektion för att bara byta perspektivet lite – få en större bild för att kunna se med klar blick vad vi verkligen har. Den grumlas så lätt när vi tittar på hur glada, lyckliga, lyckade och mycket roligare liv alla andra ser ut att ha.

Behöver du eller någon du känner ta sig tid för att hitta tillbaka och kanske till och med bli ”nyförälskad” i den vardag du står i så erbjuder SPORT FOR LIFE en alldeles ny grej! Den 14-16/11 kommer vi att ha en sportretreat på Sätra Brunns spa anläggning. Jaha, kanske du tänker nu ska de sälja på mig något – nej verkligen inte. Det här är framtaget för alla som känner att de vill ha en retreat, en helg där fokus ligger på BÅDE välmående för kroppen men också för själen. Och vi på Sport for life kommer inte att tjäna en massa pengar på detta, utan man betalar för sig själv och för omkostnaderna för oss medverkande.

Jag tror att den här helgen kan få vara ett vattenhål – där vi kan få hämta kraft och förnyad glädje i tro, i relationerna och i träningen. Vi kommer anpassa så att alla kan vara med oavsett träningsvana!

Kolla in länken om du vill veta mer: http://www.sportforlife.se/event/sportretreat

Jesus sa: ”Kom till mig alla ni som är tyngda av bördor; jag ska skänka er vila” (Matteusevangeliet 11:28)

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment