Nyårslöften…

Nyårslöften…

Jag har spenderat dagarna kring nyår i Skellefteå tillsammans med typ 230 youth, bättre än så blir det nästan inte. Vi hade hotellnätter som skulle löpa ut på nyår som jag passade på att använda. Sen har jag också hunnit vara på pastorskonferens i Stockholm i 3 dagar med drygt 500 pastorer vilket som vanligt var sjukt roligt, extremt bra, men sen finns det också en sida av detta som är väldigt svårbeskrivligt…ska jag ändå försöka mig på skulle det nog bli: livsförvandlande.

Att resa och träna kan funka så där, om man inte är lite förberedd. Men packar man bara ned en extra handduk (för att ha på golvet) träningskläder och gympadojjor är saken biff. Springa ute, använda hotellets gym, köra enkla övningar på hotellrummet (triceps dips från stolen, burpees eller upphopp, armhävningar, situps, ryggups, squats) listan på möjligheter kan göras hur lång som helst.

Dessutom finns det chans att träna med dom man inte brukar annars – kul att peppa varandra till välmående. Det är dessutom mycket lättare att stiga upp före tuppen om man lovat varandra kvällen innan…men i Skellefteå fick jag träna ensam, men det gick det med, hann t.o.m ta en selfie!

Nytt år! Nya möjligheter! Nya löften?

Den som påstår att kyrkans bön och fasta är förlegat har inte öronen emot marken. Mer än någonsin längtar människor efter frid och kraft, man längtar efter goda beslut och karaktär. Bara lyssna på alla nyårslöften – karaktärsdanande så det skriker! Jag ser dessutom en trend att användandet av mobilen också är inkluderat – många inser att de prioriteringar man gör på dessa områden påverkar livet väldigt mycket.

Det går någon dag, kanske några veckor – hur länge klarar man det?

Det beror på källan och vilken träning man har. Vad är källsprånget? Är det gott och friskt, för en bättre hälsa och ett mer funktionellt liv? Eller är det skevt och färgat av nutidens krav på perfektion? Vilken träning finns i botten – hur mycket har ens inre fått tränas och fostrats i tålamod, uthållighet och beslutsamhet?

I bönen till Jesus finns detta – en god källa: kärlek, frid, förlåtelse – till mig och till mina medmänniskor. När jag har min identitet i Honom, jag vet vem som skapat mig, mitt riktiga värde, jag vet mina gåvor men också mina begränsningar; då har jag en god källa att ösa ur, då kan jag känna mig älskad och nöjd och ändå, med en taggad känsla, anta nyårsutmaningen för en mer funktionell vardag.

Livet med Jesus är som en övningsarena – det är alltid någonting som är i pipen för att formas, utvecklas eller växa. Jag har haft en del ökenperioder – mitt uppe i dem vill man ha snabba svar och enkla lösningar. Men i efterhand har den perioden format min karaktär väldigt mycket, och det har ofta mynnat ut i större uppdrag och mer förtroende från omgivningen vilket jag inte alls hade varit redo för innan ökenperioden.

Jag skulle aldrig klara mig utan min tro; att när jag misslyckats få höra ”du är förlåten”

Att när mörkret verkar vinna och växa i vår värld få läsa ”och ljuset lyser i mörker, och mörkret har inte övervunnit det”

När mitt liv går på tomgång och allt är grått och färglöst få höra Guds röst genom Bibeln: ”se jag gör alltid nytt”

Att veta hur liten och ynklig jag än känner mig så är Han, som bor i mitt hjärta, större och mäktigare än allt jag möter i livet, till och med döden! När jag tänker på Stina, att hon och jag en dag ska få mötas igen, då får jag kraft för en ny dag.

En ny dag där jag är omsluten av honom: ”du omsluter mig på alla sidor och du håller mig i din hand”.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment