Lappis 2015

Lappis 2015

I skarven mellan att avsluta det sista jobbet och att börja semestern skriver jag nu detta inlägg. Precis hemkommen från den kristna festivalen LAPPIS som håller till utanför Lycksele ska jag nu försöka prestera något vettigt innan jag stänger av hjärnan och trycker på autopilot.

Ibland undrar jag om jag har guldfiskminne eller om minnen förändras i takt med tiden. Minns inte att jag har behövt en semester så mycket som detta år, men det kan hända att jag har tänkt så varje år? Nåja, nu hoppas jag att de sista sakerna faller på plats ikväll så att jag kan vakna upp imorgon och bara vara, typ – grästet ska klippas, tvätten från den sista veckans husvagnsboende ska tvättas och huset som är belamrat med diverse prylar i ett enda kaos ska städas… sådär ja – semesterångesten på plats!

Veckan som gått har varit helt underbar – att få tjäna och betjäna människor med diverse olika saker är krävande men en av de allra bästa sakerna som finns. Man lägger sig helt slut, men så välsignad! Många härliga samtal om både livets djupaste djup men också om livets ytliga skvalp.

Som förra året körde jag 3 Crosstränings pass under veckan – en blandning av diverse godsaker för kroppen. Uppvärmning – 2 intervallblock – ryggstyrka – 2 intervallblock – magstyrka – stretch. Som vanligt är det en smått andlig upplevelse att stretcha till OCEANS (Hillsong) och samtidigt ha en solig himmel med några vackra Cumulus-moln ovanför sig. Vädret var verkligen med oss alla tre passen, vilket också myggen var – framför allt det första passet!

Tidningen Dagen var där och gjorde ett reportage om oss, vill du läsa det är det bara att klicka på länken:

http://www.dagen.se/frida-nyberg-gör-lappis-lite-sportigare-1.371586

Några saker jag ska försöka göra nu när semestern börjar:

1) Ordet SEN ska användas så sparsamt som möjligt

2) Ta mig tid att vara nära min man…ofta

3) Många spontanbesök hos goa vänner

4) Spela strategispel till långt in på natten

5) Bada bastuflotte till långt in på natten

6) Någon slags träning varannan dag för kroppens välmående.

7) Läsa bibeln en lite längre stund varje morgon för själens välmående.

Vad vet du att du och (om du har någon) din familj mår bäst av? Se till att göra det den här sommaren – även om det innebär att använda strategier. Det goda i livet kommer inte bara till en, det handlar om prioriteringar.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment