En Svensk Klassiker med Sport for Life

Har du någon gång funderat på att göra en Svensk Klassiker, eller är du en av de som gör en klassiker varje år? Vi på Sport for Life vill bjuda in dig till en upplevelse utöver det vanliga att under 2018 göra en Svensk klassiker tillsammans med oss. Målet är att skapa de bästa förutsättningarna för dig att klara klassikern men även skapa en mötesplats för er som har samma mål med sin träning under 2018 men också skapa en mötesplats med likasinnade där vi kan samtala om livets utmaningar. Vi lovar att du kommer få vänner för livet.

 

EN SVENSK KLASSIKER

Vad innebär då En Svensk klassiker?
Du ska under ett kalenderår genomföra Vasaloppet (90km skidor), Vätternrundan (300km cykel), Vansbrosimmet (3km simning) och Lidingöloppet (30 km löpning). När du gjort det så har du gjort En Svensk klassiker. Läs mer om det på deras hemsida. Man kan börja med vilket lopp man vill men vi kommer att börja med Vasaloppet.

 

DATUM FÖR LOPPEN:
Vasaloppet 25/2 – Öppet spår under söndagen
Vätternrundan 15-16/6 – Start natten till lördagen
Vansbrosimningen 7/7
Lidingöloppet 29/9

KOSTNAD

Priset för att göra en Svensk Klassiker med Sport for Life är 9950 kr.

 

DETTA INGÅR
– Deltagaravgifter till alla lopp (Vasaloppet 1265 kr, Vätternrundan 1400 kr, Vansbrosimmet 780 kr och Lidingöloppet 755 kr)
– Försäkringen startklar vilket innebär bland annat att du får pengarna tillbaka på din startavgift vid eventuell sjukdom.
– Ett gemensamt träningsläger i januari (26-29/1)
– Boende och mat vid Vasaloppet och Vätternrundan.
– Fika och mat vid Vansbrosimmet och Lidingöloppet
– Träningströja och goodiebag.
– Svensk Klassiker Diplom

 

Du slipper framförallt all planering och administration. Vi kommer även under träningsperioderna följa och peppa varandra genom sociala medier och SMS.

Träningsläger

Fredag till söndag 26-28 januari har vi ett upptaktsläger för alla som är med och gör en klassiker med Sport for Life. Vi kommer att bo på Vassbo vandrarhem som ligger emellan Falun och Borlänge. Där kommer vi att lägga grunden för året med flera träningspass om dagen. Vi kommer bland annat att åka skidor, simma och köra spinningpass tillsammans. Under helgen kommer vi även ha en del samlingar med fokus på lärjungaskap där livnära frågor kommer att diskuteras. Vi kommer självklart även att både laga och äta god mat tillsammans.

 

Vasaloppet

Vi kommer att starta vår klassikerresa med Vasaloppet söndagen den 25/2 då det är öppet spår. Då kan vi alla starta gemensamt. Vi kommer att bo på vandrarhemmet Torgåsgården som ligger ca 15 km från starten i Sälen. Väl i mål kommer vi att få tillgång till dusch en privat dusch med bastu och en plats där vi kan byta om i lugn och ro äta tillsammans och ha en sista gemensam samling.

 

Vätternrundan

Pingstkyrkan i Motala kommer vara vår bas under Vätternrundan. Kyrkan ligger 300m från start och målområde och det går inte att få ett bättre boende. Där kommer vi att äta middag på fredagskvällen samt få möjlighet att vila några timmar tills det är dags för start. Tanken är att försöka få en startid vid ca kl 04:00 så vi får hyfsat med nattsömn och även en resa runt Vättern i så mycket dagsljus som möjligt. Efter målgång får man mat av arrangörerna och du kommer även få möjlighet att gå till kyrkan för att vila innan det bär av hemåt. Övernattning till söndagen kommer även att erbjudas.

 

Vansbrosimningen

När det är dags för Vansbrosimningen blir det en kortare dagsträff på plats i Vansbro. Vi delar en morgonkaffe och något enklare tilltugg till det att vi går till start. Efter målgång så äter vi en bit mat och har en gemensam samling.

 

Lidingöloppet

Sist ut i Klassikern är Lidingöloppet. Även denna gång blir det en dagsträff på förmiddagen innan start (starttiderna är mellan 12:30-14:10). Efter loppet inväntar vi siste man i mål och avslutar vår klassiker tillsammans med att äta tillsammans.

 

Mellan loppen

Mellan loppen vill vi hålla kontakten med varandra via sociala medier och träningsappar. Genom att lägga till och följa varandras träning så kommer vi kunna inspirera och peppa varandra. Vissa personer kanske bor nära varandra och kan dra ihop till gemensamma träningspass.

 

Anmälan och betalning

Du gör din anmälan genom att fylla i formuläret som du hittar längst ner på sidan. Du betalar in anmälningsavgiften till Pg 989575-6 och märker inbetalningen med ditt namn och ”Klassikern”. När anmälningsavgiften kommit in till oss så är du anmäld. Sista anmälningsdag är den 23/10-2017 och pengarna ska vara oss till handa senast den 25/10-17. Anmälan är bindande och om du inte avanmäler dig innan 25/10-2017. Därefter går det endast att avanmäla sig mot uppvisande av sjukintyg. Vi behåller dock en del av anmälningsavgiften beroende på vilka delmoment som slutförts och beroende på storlek av den insättning som gjorts. Du kan även delbetala anmälningsavgiten genom att betala 5000 i oktober 2017 och resterande summa i februari 2018.

OM DU BARA VILL GÖRA EN DELTÄVLING

Du som endast vill göra en eller fler deltävlingar och inte en hel klassiker är också välkommen med. I din avgift ingår det som beskrivs ovan för respektive arrangemang. Även försäkringen Startklar ingår om man ska vara med och tävla. Du som atlet är övergripande ansvarig för din startplats vid sjukdom eller andra förhinder. Hoppas du vill följa med på något av våra deltävlingar.

 

TRÄNINGSLÄGRET

Kostnad för endast träningslägret: 2495 kr
Sista anmälningsdag: Sön 14/1
Sista betalningsdag: Sön 14/1
Anmälningen är bindande efter den 10/1

 

VASALOPPET

Kostnaden endast Vasaloppet: 2795 kr
Sista anmälningsdag/betalningsdag: Sön 12/2 om inte loppet eller boendet är fulltecknat innan dess.
Anmälningen är bindande efter den 5/2 därefter kan man endast avanmäla vid sjukdom och med uppvisande av läkarintyg.

 

VÄTTERNRUNDAN

Kostnaden för att följa med och göra Vätternrundan: 2550 kr
Sista anmälningsdag: Sön 30/10 – 2017
Sista betalningsdag: Sön 30/10 – 2017
Anmälningen är bindande efter den 25/10.

 

VANSBROSIMMET

Kostnaden för att följa med och simma Vansbrosimmet: 1500 kr
Sista anmälningsdag/betalningsdag: Sön 2/7 om inte loppet är fulltecknat innan dess.
Anmälningen är bindande efter den 27/6.

 

LIDINGÖLOPPET

Kostnaden för att följa med och springa Lidingöloppet: 1395 kr
Sista anmälnings/betalningsdag: Sön 10/9 om inte loppet är fulltecknat innan dess.
Anmälningen är bindande efter den 1/9.

Välkommen med på resan!

Vi hoppas att detta får dig att bli intresserad av att göra en klassiker med oss. Om du har frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du under fliken kontakt i menyn ovan.

Vi vill att du ska känna dig varmt välkommen att göra denna resa med oss!

/ Johan och Samuel