Kittelfjäll

Varmt välkommen med på något av våra sportlovsläger till Kittelfjäll. Vi arrangerar läger till ett av landets bästa skidsystem med 50 nedfarter och det är oftast garanterad fantastisk offpist! Lägren är för dig som är född 2002-2007.

 

Under de läger som vi arrangerar har du möjlighet att uppleva:

 • Fem dagar skidåkning (söndag–torsdag)
 • Helpension med hotellfrukost, lunch och middag
 • Boende mitt i backen
 • Närhet till fina längdskidspår
 • Vildmarksbad
 • Fri tillgång till bastu
 • Bra samlingar med skön lovsång och grym undervisning
 • Lekar och tävlingar i backen
 • Go gemenskap
LÄGERINFORMATION

DAGSSCHEMA

07.30  VÄCKNING
08.00  SAMLING
08.30  FRUKOST
09.00  LIFTEN ÖPPNAR
11.30-13.30  LUNCH
16.00  TEAMKAMPEN
17.30  MIDDAG
18.30  SMÅGRUPPER
19.00  KVÄLLSSAMLING
20.30  KVÄLLSMACKA
21.00  FRIVILLIG SAMLING
22.30  LÄGGDAGS
23.00  TYST

Avresan sker på lördagskvällen från respektive ort och hemresan sker på torsdagskvällen med hemkomst på fredag.

TILL ER SOM FÖRSAMLING

Vi vill gärna att fler församlingar ska följa med på skidläger med oss! Om ni väljer att åka med oss gäller följande policy:

 

 • Deltagaren ska vara född 2002–2007. Vill ni ha med er någon som är äldre eller yngre på lägret så är det en specifik ledare från er församling som är ansvarig för dessa. Ni är även ansvariga för att de är införstådda med vad som förväntas av dem.
 • Om en grupp från en församling är åtta personer eller fler vill vi att ni som församling skickar med en ledare. Om församlingen inte kan skicka med en ledare utgår ett arvode för ledare á 5000 kr per åtta deltagare.
 • Sport for Life subventionerar halva lägeravgiften för den första ledaren per församling. Resten av ledarna betalar fullpris (men kanske kan få avgiften subventionerad från församlingen).
 • Som ledare från en församling är man alltid ytterst ansvarig för de deltagare som relaterar till sin församling när det kommer till kontakt med föräldrar, vid sjukdom eller liknande. Det är därför viktigt att alla deltagare i anmälan skriver vilken församling man (eller ens vän man åker med) relaterar till.

 

Är ni intresserade av att följa med?

Kontakta Johan Lagerbeck via johan.lagerbeck@sportforlife.se så får ni mer information!

CORONAANPASSNINGAR

Vi förstår att det finns en osäkerhet kring att anordna läger med anledning av coronapandemin som påverkar vårt land. Vi hoppas att läget ska bli betydligt bättre och att vi ska kunna genomföra lägren. Vi följer utvecklingen noggrant och kommer följa alla restriktioner. Den här delen beskriver vilka anpassningar vi gör och när vi kommer ta beslut om vi kan genomföra lägren eller inte.


Beslut

Vi tar beslut om lägren kommer genomföras när regeringen har gett direktiv för vad som gäller på sportloven. Vi kommer lämna besked för samtliga läger senast 5 februari. Alla anmälda meddelas då om detta och informationen på vår hemsida uppdateras.


Bussresor

Vi åker buss till och från Kittelfjäll. Före avresan febertestar vi alla deltagare och ledare. Den som har feber eller märkbara förkylningssymtom som hosta eller nästäppa får stanna hemma.

På bussen sitter alla still på sin plats. Man lämnar inte sin plats, om man inte ska på toaletten. Vid lunchsstoppet går vi av och på i tur och ordning så att de som sitter längst fram går av först och på sist.

På hemresan sitter de som eventuellt har några symtom avskärmade längst fram i bussen. De går av först och på sist vid stopp.


På plats i Kittelfjäll

I allt som händer på plats uppmanar vi att hålla avstånd. Det finns gott om handfat och handsprit på plats och vi uppmanar till noggrann handhygien.

Vi är relativt ensamma i Kittelfjäll under lägerveckorna. Vi är nästintill de enda gästerna på Hotell Kittellfjäll och det kommer inte vara någon trängsel i liftsystemet.

Vi bor i flerbäddsrum. Man får endast vistas i sitt eget rum eller i de allmänna utrymmena, inte i någon annans rum.

Vi äter i hotellets restaurang. Lunch och middag serveras vid borden. Vid frukostbuffén tar man med sina egna bestick och maten fylls på oftare än vanligt för att inte stå framme längre än nödvändigt.

Hotellet erbjuder flera olika möjligheter för gemensamma samlingar. Hur vi delar upp oss vid samlingarna beror på vilka restriktioner som gäller då.

Vi har inte några aktiviteter som kräver fysisk kontakt. De aktiviteter som innehåller fysisk aktivitet hålls utomhus.

Om någon blir sjuk

Om någon får symtom kommer den personen och de som bor i samma rum isoleras i sitt rum. Personal eller ledare kommer leverera mat och ställa den utanför rumsdörren så de får ta in den och äta på rummet.

Den som får symtom kommer testas för covid-19. Om vi hinner få ett provsvar medan vi är i Kittelfjäll och svaret är positivt, d.v.s. att personen har covid-19, får personen inte åka med på bussen hem. Det är då målsmans ansvar att lösa transport hem.

På hemresan sitter de som eventuellt har några symtom eller har varit isolerade avskärmade längst fram i bussen. De går av först och på sist vid stopp.


Anmälan och betalning

Anmälan är öppen. Fram till sista anmälningsdagen är det möjligt att avanmäla sig utan kostnad. Efter dess är anmälan bindande.

Om någon får symtom, antingen före eller vid avresa, och därför inte kan följa med, återbetalas 90% av lägeravgiften. 10% behålls för att täcka fasta och administrativa kostnader.

Alla som är med på lägret betalar fullt pris, även om man behöver bli isolerad under lägret.

Om lägret ställs in återbetalas hela lägeravgiften.


Sammanfattning

Vi följer utvecklingen noggrant och hoppas kunna genomföra ett så säkert läger som möjligt. Alla som följer med på lägret har ansvar för att följa de regler som gäller och därmed minska smittorisken. För att göra lägret till en så bra upplevelse som möjligt och slippa isolera alla i ett rum är det extra viktigt att alla som sätter sig på bussen är friska. Vi uppmanar därför alla deltagare och målsmän att hålla noggrann uppsyn på sin hälsa inför lägret för att skapa förutsättningar för ett tryggt läger för alla som följer med.

VÅRA LÄGERVECKOR

VECKA 7

INFORMATION

Pris: 3995:-
Avresa: 13/2
Hemkomst: 19/2
Sista anmälningsdag: 31/1
Sista betalningsdag: 5/2

 

Lägret arrangeras tillsammans med:
Pingstkyrkan Kungsbacka
Pingstkyrkan Mölndal
Pingstkyrkan Västra Frölunda

VECKA 8

INFORMATION

Pris: 3895:-
Avresa: 20/2
Hemkomst: 26/2
Sista anmälningsdag: 7/2
Sista betalningsdag: 12/2

 

Lägret arrangeras tillsammans med:
Citykyrkan Örebro
Hjortensbergskyrkan Nyköping

Pingstkyrkan Eskilstuna
Pingstkyrkan Karlskoga
Pingstkyrkan Kumla
Pingstkyrkan Örebro

VECKA 9

INFORMATION

Pris: 3895:-
Avresa: 27/2
Hemkomst: 5/3
Sista anmälningsdag: 14/2
Sista betalningsdag: 19/2

 

Lägret arrangeras tillsammans med:
Hedvigslundskyrkan Gävle
Pingstkyrkan Sollentuna

ANLÄGGNINGEN & SKIDUTHYRNING

Vill du läsa mer om Kittelfjäll, kolla in pisterna eller se vilka övriga aktiviteter som erbjuds i området så hittar du det bäst här:
https://www.kittelfjall.com

 

Vill du hyra skidor eller annan utrustning i Kittelfjäll sköter du bokningen själv. Vi rekommenderar att göra det för då slipper du bära på utrustningen i förväg och du kan få hjälp på plats om du inte är nöjd. Skiduthyrningen är även vana vid den typ av slitage som ofta blir vid offpiståkning. Här är länk till bokningssidan:
https://www.kittelfjall.com/uthyrning-2