Jag känner en fantastisk läkare!

Jag känner en fantastisk läkare!

Några av er har dragit nitlotten under senaste veckorna för att ni har plågats med influensa, magsjuka eller förkylning. Många är de som pustade ut under jul och nyårshelgen eftersom sjukdomarna höll sig på avstånd. Det är som ett lotteri och man tar i trä och kastar salt över axeln för att kanske ha med sig sin lyckostjärna.

Om detta pratar vi vitt och brett Ä för ganska få tänker att det är personens fel att man har blivit sjuk…drabbas man så drabbas man.

Men för de som har influensa i själen, som under julhelgen mått dåligt, de som inte tycker att de duger till, är värda att älskas, är deprimerade och de som bär på olika sår i själen, det ventileras nästan aldrig. För där skyfflar vi dessutom över både skuld och skam, den avslappnade inställningen ”drabbas man så drabbas man” är som bortblåst.

Men hur är det egentligen Ä om man inte tar på sig bra med kläder, stressar för mycket, aldrig tänker hygien vid maten, äter dålig kost osv så visst är det mycket större risk att drabbas av sjukdom.

Och jag tänker att det fungerar typ likadant med vårt inre.

Om du t ex blir tillsammans med första bästa och har sex första kvällen, om du fyller din vardag med medias skeva bild på lyckade människor eller om du blivit orättvist behandlad och göder dina tankar med irritation, hämd och hat, om du tar in destruktiva saker i ditt liv Ä droger, våld, porr osv så visst är det mycket större risk att drabbas av sjukdomar i själen.

Här säger vårt samhälle: Allt som känns bra är bra Ä gör som du vill. Testa dig fram, du har inget att förlora. Och om man drabbas: looser!
Här säger de präktiga: Skyll dig själv Ä man får vad man förtjänar.
Här säger sjukvården: Vi kan lindra symtomen – förhoppningsvis hjälpa dig, men vi vet aldrig.

Vi är så utelämnade åt oss själva, men när vi öppnar vårt hjärta för Jesus och ber honom leda oss då är vi aldrig utelämnade utan blir inneslutna.

Till skillnad från samhället säger Bibeln: ”allt är tillåtet men allt är inte nyttigt”, här finns en guide hur människan fungerar och vad vi mår bra av Ä i det långa loppet. Vilket värde vi har och hur mycket Gud älskar ossÄ det kallas sann kärlek.
Till skillnad från de präktiga säger Bibeln: Ge mig det som är trasigt i ditt liv så ska du få ljuset, friden och kraften ifrån migÄ det kallas sann nåd.
Till skillnad från sjukvården säger Bibeln: Jesus kan hela dig totalt här och nu fast förr eller senare kommer alla att dö, men hos honom finns hoppet om ett evigt liv Ä ett helande som sträcker sig bortom våra begränsningar…det kallas sann upprättelse.

För i Bibeln står det om Jesus, hur han gick på fest hos Matteus som precis blivit kristen efter att ha levt ett liv i korruption och lögner, hans polare var på festen och när det fromma prästerskapet fick se det blev de så upprörda på Jesus och frågade honom hur han kunde äta med sådant slödder. Jesus svarar då: ”Det är inte de friska som behöver läkare utan de sjuka”. Det står också om Jesus att han ”tog på sig våra svagheter, och våra sjukdomar bar han”.

Så mår du dåligt, kroppsligt eller själsligt Ä om det är livets lott eller din egen brist som ställt till det för dig. Det finns en som tog allt det på sig, som inte kommit för att peka finger och trycka ner utan som är full av nåd, kärlek och helande, närma dig honom så ska han närma sig dig.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment