iMaj

iMaj

File 23-05-16 12 39 26Att jag tittar för mycket på min telefon är ingen nyhet – att jag dessutom gör det alldeles för många gånger per dygn gör inte det hela bättre. I perioder har jag försökt skära ner skärmtiden och lyckats sådär, svårt det där när man jobbar mycket med dator/mobil/padda och dessutom har två jobb som kräver kontakt via sms, mail o sociala medier. Men så hände det… (nej, detta är ingen produktplacering eller reklam, bara ett konstaterande) jag köpte en klocka. Mer teknikprylar innebär oftast ännu mer teknikprylstid, men med denna är det annorlunda.

Jag och min mobil har nu ett distansförhållande där vi träffas lite då och då för att hocka upp med varandra, mailen synkas inte till klockan vilket gör att jag bara ser att jag fått mail när mobilen och jag har en date.

Klockan går att prata i telefon ifrån, smsa, ta tid på äggen, använda Runkeeper och mycket, mycket mer.

Den bästa överraskningen av allt när jag började använda den var att den går att nyttja som fjärrkontroll på passen. Nu mer kan jag stanna kvar med gruppen, pausa, instruera teknik och trycka på play utan att vandra upp och ner från golvet som en jojo. Dessutom kan jag enkelt höja volymen lite extra i slutet på en låt för att go the extra mile.

Till min vardag passade denna som handen i handsken – något som förenklar och förbättrar vardagens små göromål. Men för den skull är det säkert bortkastade pengar för många som inte skulle använda de olika funktionerna, så detta är inget allmänt råd 🙂

Annars rullar maj på för glatta livet, jag står i startgroparna för att koreografera ett av höstens pass, fundera på koreografi till torsdagens uppvisning i en av stadens Gallerior, planera ledarträningen som drar igång denna vecka inför sommarens läger och planera upp min medverkan på Nyhem och Lappis. Ett av mina åtagande på Nyhem är att vara vid SFL:s monter och tala om tro, träning, mat, utseende – hur får man balans i allt detta?!? Sen kommer jag att medverka på två helt andra seminarier också. På Lappis har jag ansvar för UPL:s em möte + en predikan i stora tältet fre 22.00, sen kör jag ju två träningspass också…inte att förglömma!

Varierande, spännande och väldigt roligt!

Men nu ska jag sätta mig ner och ta en stund med Gud, läsa hans ord och låta det påverka, vägleda och ge mig ny kraft för den dag, vecka o sommar som ligger framför. Utan det blir allt jag rabblat upp här ovanför bara ett jagande av bekräftelse, en tillfällig kick eller en nödvändigt ont, men med Honom blir det true development – något som utvecklar mig, min omgivning och vårt samhälle på djupet.

 

Tillsammans på vägen! /Frida

 

 

No Comments

Post A Comment