HOCKEYLÄGER SKILLINGARYD

Välkommen till vårt hockeyläger i Skillingaryd! Vi ser fram emot ett läger med massa hockey, roliga aktiviteter och chans att träffa nya vänner och vi hoppas få träffa dig där. Läs här för att få reda på mer!

Hockeylägret i Skillingaryd är vårt äldsta läger och i år är det dags för den 27:e upplagan. På lägret vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som hockeyspelare och som människa. Lägret ger förutsättningar för det genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och goda ledare som finns till för dig som deltagare. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete. 

 Vi hoppas att den goda stämningen på lägret får smitta av sig så att du blir taggad på att ta med den hem till ditt lag.

 ”Hockeylägret har varit viktigt för mig. Här har jag lärt mig mycket som jag har haft nytta av som ishockeyspelare, men också sånt som har hjälpt mig vid sidan av rinken.”
– Mattias Tedenby med en lång karriär i SHL, KHL och NHL

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 8 – 13 augusti
Ålder: För dig född 2005 – 2011
Plats: Boende i Fågelforsskolan. Träning i Movalla ishall.
Kostnad: 3 950 kr. Inkluderar mat, boende, fem dagar hockeyskola, alla avgifter för sim- och gymnastikhall, en T-shirt och skridskoslipning. Syskonrabatt 350 kr per deltagare från och med barn två.
Anmälan: Anmälan görs genom att fylla i anmälningsformuläret nedan samt betala in 500 kr i anmälningsavgift. Sista anmälningsdag är 30 juni.

I och med rådande omständigheter är vi medvetna om att vi eventuellt kan behöva ställa in lägret. I så fall kommer vi återbetala hela kostnaden.
Vid avanmälan behåller vi en administrationsavgift på 350 kr.

EN DAG PÅ LÄGRET

07.00–07.30 God morgon
07.30–08.30 Frukost
08.30–08.45 Samling i smågrupper
08.45–09.15 Ledig tid
09.15–11.15 Ombyte och ispass
11.45–12.15 Undervisning om kristen tro
12.15–13.15 Lunch
13.15–14.00 Fys
14.00–15.00 Sportaktiviteter
15.00–15.15 Ledig tid
15.15–16.45 Ombyte och ispass
16.45–17.15 Dusch och ombyte
17.15–18.00 Teori
18.00–18.45 Middag
18.45–20.00 Ledig tid
20.00–21.00 Kvällssamling
21.00–21.30 Kvällsmacka
21.30–22.00 Läggdags
22.00 God natt

MER INFO

Tider
Lägret inleds med incheckning 8 augusti kl. 14.00–16.00. Det avslutas med en samling för både deltagare och målsmän 13 augusti kl. 18.00–19.00

Ishockey
På lägret får du mycket tid att utvecklas som hockeyspelare på flera olika områden. Varje heldag är det två ispass, ett fyspass och ett teoripass för att få en bra helhet. Du får chansen att utvecklas både individuellt och i laget och varje spelare bemöts utifrån sin erfarenhet. Alla målvakter får särskild träning med anpassade övningar. På ispassen är det både övningar och matchspel.
På fyspassen får du träna både styrka, kondition, uthållighet och smidighet, allt för att bli en bättre hockeyspelare. Här får du lära dig många övningar som du kan ta med och göra även hemma. På teoripassen får du hjälp att förstå tänket bakom spelet och vi tar tid för att gå igenom och förbereda det som händer på ispassen.
Träningspassen leds av högklassiga instruktörer med stor erfarenhet av att utveckla unga spelare. Träningarna är i Movalla ishall.

Boende
Vi bor i Fågelforsskolan där det är gott om plats och övernattning sker på madrass på golv i lektionssalar. Även många ledare sover på skolan. För dig som vill finns möjligheten att sova hemma. Då behöver du göra det varje natt och vara tillbaka när programmet börjar på morgonen. Om du vill sova hemma anger du det i anmälan eller meddelar oss i förväg. Priset är samma som om du sover på plats.

Mat
Alla måltider på lägret ingår: frukost, lunch, middag och kvällsfika.

Team
Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med ca 7–10 i varje. Gruppen leds av en teamledare som är där för din skull och finns nära hela veckan för att se och utveckla alla deltagare på bästa sätt. Teamledarna utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya ledare introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att goda vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla känner sig trygga och sedda.

Time Out
Precis som man under en match ibland behöver ta en Time Out tror vi det är bra att ibland stanna upp och prata om vad som är viktigt på planen och i livet. Därför har vi varje förmiddag en stund med undervisning och samtal. Undervisningen leds av vår lägerpastor och sedan har vi samtal i smågrupperna som leds av teamledarna. Samlingarna utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp och är baserat på Bibeln och den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp är identitet, självkänsla, värderingar och vad kristen tro har att säga om det. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte. Samlingarna kan bestå av undervisning, samtal och övningar.

Aktiviteter
På eftermiddagarna gör vi olika roliga aktiviteter tillsammans. Du kommer få chans att testa på andra sporter, lära känna nya vänner, tävla och vem vet, kanske blir det möjlighet för ett bad?

Kvällssamling
På kvällarna har vi en samling med en blandning av tävlingar, intervjuer och andakt. Vi får ha riktigt roligt tillsammans och på andakten vill vi ge dig chansen att upptäcka den kristna tron då en av ledarna delar ett budskap utifrån sitt liv och sin tro.

Anmälan och betalning
Priset för lägret är 3 950 kr. Det inkluderar mat, boende, träningspass, aktiviteter, T-shirt och skridskoslipning. Om ni är flera deltagare från samma familj får ni syskonrabatt med 350 kr per deltagare från och med barn två. Det går att ange i anmälan.
Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan och fyll i anmälningsformuläret. Där står uppgifter om hur du betalar. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är 30 maj. Vid avanmälan behåller vi en administrationsavgift på 350 kr. Vid avanmälan efter 30 juni behåller vi hela avgiften.

Covid-19 och hockeylägret
I nuläget hoppas vi på och planerar för ett läger utan restriktioner. Samtidigt följer vi utvecklingen och vi är medvetna om att vi kan behöva ställa om till ett anpassat läger, t.ex. utan övernattning, eller ställa in. Vi kommer självklart följa de rekommendationer och restriktioner som uppkommer och göra allt vi kan för att göra det så smittsäkert som möjligt.
Om vi behöver ställa in lägret kommer vi återbetala hela kostnaden.

Arrangörer
Hockeylägret arrangeras av Sport for Life, Hockey Ministries International och Pingstkyrkan Skillingaryd i samarbete med Skillingaryds IS.

Mer information
Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss som står som kontaktpersoner här på sidan. Följ oss gärna på Instagram under @sportforlife.se och @hockeylagerskillingaryd.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen på hockeyläger!

HOCKEY MINISTRIES INTERNATIONAL

Hockey Ministries International (HMI) är ett kristet hockeynätverk med bas i Montreal, Kanada. De är med och arrangerar över 30 läger varje år i Nordamerika och Europa. Utöver lägerverksamhet har de ett nätverk av kaplaner som fungerar som pastorer i klubbar och lag. Totalt har de över 40 års erfarenhet av att jobba med kombinationen kyrka och hockey. För mer information om HMI och deras verksamhet, klicka här.

VÅRA LEDARE

Har du några frågor? Tveka inte på att kontakta oss så vill vi hjälpa dig så gott vi kan! 

Kenneth Skoogh

Lägerchef

Mail: kenneth.skoogh60@gmail.com
Telefon: 070-717 77 04

Johannes Eliasson

Lägeransvarig Sport for Life

Mail: johannes.eliasson@sportforlife.se
Mobil: 076-339 38 38