HOCKEY CAMP

Välkommen till Hockey Camp i Skillingaryd! Vi ser fram emot en fantastisk vecka med glädje, hockey och nya vänner, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Visst låter det kul? Läs här för att få reda på mer!

Under lägrets sex dagar vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som hockeyspelare och som människa. Lägret ger förutsättningar för det genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och ledare som finns till för dig. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

  • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
  • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
  • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.
  • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.

Vi hoppas att den goda stämningen på lägret får smitta av sig så att du blir taggad på att ta med den hem till ditt lag.

SNabb fakta

INFORMATION

Datum: 4–9 augusti 2024
Ålder: För dig född 2008–2014
Plats: Skillingaryd. Boende på Fågelforsskolan. Träningspass i Movalla ishall.
Kostnad: 4 350 kr. Anmäl dig senast 17 mars för 200 kr rabatt. 
Anmälan: Klicka på länken här på sidan, fyll i formuläret och betala. Sista anmälningsdag är 23 juni.

EN DAG PÅ LÄGRET

Ungefär så här ser en dag på lägret ut:

07.30 Frukost
08.30 Samling i smågrupper
09.30 Ispass
11.45 Time Out
12.15 Lunch
13.15 Fys
14.00 Sportaktiviteter
15.30 Ispass
17.15 Teoripass
18.00 Middag
18.45 Fritid
20.00 Kvällssamling
21.00 Kvällsfika
22.00 God natt

MER INFO

Ishockey
På lägret får du mycket tid att utvecklas som hockeyspelare på flera olika områden. Varje heldag är det två ispass, ett fyspass och ett teoripass för att få en bra helhet. Du får chansen att utvecklas både individuellt och i laget och varje spelare bemöts utifrån sin erfarenhet. Alla målvakter får särskild träning med anpassade övningar. På ispassen är det både övningar och matchspel.

På fyspassen får du träna både styrka, kondition, uthållighet och smidighet, allt för att bli en bättre hockeyspelare. Här får du lära dig många övningar som du kan ta med och göra även hemma. På teoripassen får du hjälp att förstå tänket bakom spelet och vi tar tid för att gå igenom och förbereda det som händer på ispassen.

Träningspassen är i Movalla ishall och leds av högklassiga instruktörer från både Sverige, USA och Kanada med stor erfarenhet av att utveckla unga spelare.

Boende
Vi bor på Fågelforsskolan. Övernattning sker på medtagen madrass på golv i olika rum med mindre grupper, killar och tjejer var för sig. Även många ledare sover på skolan. Vi rekommenderar att vara med dygnet runt och sova på lägret. Då tror vi att du får hela lägerupplevelsen och får det som roligast.

För dig som vill finns möjlighet att sova hemma. Då behöver du göra det varje natt och vara tillbaka när programmet börjar på morgonen. Om du vill sova hemma anger du det i anmälan eller meddelar oss i förväg. Priset är samma som om du sover på plats.

Mat
Vi äter i Missionskyrkan och all mat på lägret ingår: frukost, lunch, middag och kvällsfika.

Team
Alla deltagare på lägret är indelade i mindre grupper med ca 7–10 i varje. Gruppen leds av en teamledare som är där för din skull och finns nära hela veckan för att se och utveckla alla deltagare på bästa sätt. Teamledarna utbildas och förbereds väl inför lägret. Nya ledare introduceras tillsammans med mer erfarna för att utvecklas som ledare och kunna ge bästa stöttning till dig som deltagare. Vi tror att goda vuxna föredömen skapar en atmosfär där alla känner sig trygga och sedda.

Time Out
Precis som man under en match ibland behöver ta en Time Out tror vi det är bra att ibland stanna upp och prata om vad som är viktigt på planen och i livet. Därför har vi varje förmiddag en stund med undervisning och samtal. Undervisningen leds av vår lägerpastor och sedan har vi samtal i smågrupperna som leds av teamledarna. Samlingarna utgår från ett material som är framtaget av lägrets ledningsgrupp och är baserat på Bibeln och den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp är identitet, självkänsla, värderingar och vad kristen tro har att säga om det. Samlingarna kan bestå av undervisning, samtal och övningar. Vi vill att våra Time Outer ska präglas av respekt och att vi lyssnar på varandra, oavsett om vi tänker lika eller inte.

Aktiviteter
På eftermiddagarna gör vi olika roliga aktiviteter tillsammans. Du kommer få chans att testa på andra sporter, lära känna nya vänner, tävla och vem vet, kanske blir det möjlighet för ett bad?

Kvällssamling
På kvällarna har vi en samling med en blandning av tävlingar, intervjuer och andakt. Första delen varvas tävlingar med intervjuer och spex. Den här stunden präglas av glädje och vi får chans att skratta mycket tillsammans. Du får också chansen att lyssna till intervjuer med ledare och hockeyprofiler. Den andra delen är andakten där vi vill ge dig chansen att upptäcka den kristna tron. Vi sjunger lovsånger och en av ledarna delar ett budskap utifrån sitt liv och sin tro.

Anmälan och betalning
Priset för lägret är 4 350 kr. Det inkluderar mat, boende, träningspass, aktiviteter, T-shirt och skridskoslipning. Anmäl dig senast 17 mars för 200 kr rabatt.

Är du sugen på att haka på? Kul! Säkra din plats och anmäl dig genom att klicka på länken här på sidan och fyll i anmälningsformuläret. Då får du uppgifter om hur du betalar. Sista anmälningsdag är 23 juni.

Antalet platser är begränsat. Det är först till kvarn så anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats. Om platserna tar slut kan du anmäla dig till väntelistan och eventuellt få en reservplats om någon lämnar återbud. I så fall kontaktar vi dig och ger dig den möjligheten.

Vid avanmälan senast 30 april återbetalar vi allt utom en administrationsavgift på 650 kr. Efter det är anmälan bindande och återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg. Då behåller vi 650 kr som administrationsavgift.

Lägerfonden
Vi vill att alla barn och ungdomar som vill, inklusive dig, ska få chansen att åka på våra läger, oavsett ekonomiska förutsättningar. Därför har vi en lägerfond för att möjliggöra för så många som möjligt. Genom lägerfonden subventionerar Sport for Life upp till halva deltagaravgiften. Läs mer om lägerfonden här. Tveka inte att ansöka. Vi vill hjälpa dig att åka på läger!

Arrangörer
Hockey Camp arrangeras av Sport for Life, Hockey Ministries International och Pingstkyrkan Skillingaryd i samarbete med Skillingaryds IS.

Lägret är helt alkohol- och drogfritt.

Mer information
Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Se kontaktuppgifterna längst ner på sidan eller följ oss på sociala medier och kontakta oss den vägen. Följ oss på @sportforlife.se och @hockeycampskillingaryd.

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen med på Hockey Camp 2024!

HOCKEY MINISTRIES INTERNATIONAL

Hockey Ministries International (HMI) är ett kristet hockeynätverk med bas i Montreal, Kanada. De är med och arrangerar över 30 läger varje år i Nordamerika och Europa. Utöver lägerverksamhet har de ett nätverk av kaplaner som fungerar som pastorer i klubbar och lag. Totalt har de över 40 års erfarenhet av att jobba med kombinationen kyrka och hockey. För mer information om HMI och deras verksamhet, klicka här.

EN GLIMT AV LÄGRET

Här kan du få en glimt av hur Hockey Camp kommer att se ut.

”Hockeylägret har varit viktigt för mig. Här har jag lärt mig mycket som jag har haft nytta av som ishockeyspelare, men också sånt som har hjälpt mig vid sidan av rinken.”
– Mattias Tedenby med en lång karriär i SHL, KHL och NHL

VÅRA LEDARE

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss så vill vi hjälpa dig vidare!

Kenneth Skoogh

Lägerchef

Mail: kenneth.skoogh60@gmail.com
Telefon: 070-717 77 04

Johannes Gillstedt

Biträdande verksamhetsledare och lägeransvarig

Mail: johannes.gillstedt@sportforlife.se
Mobil: 076-339 38 38