Gör det lilla du kan…

Gör det lilla du kan…

Det har blivit så tydligt dessa senaste veckor att min lilla del tillsammans med någon annans lilla del kan göra att det tillslut ger stor effekt, gör stor skillnad och förändrar vår värld.

Vi har tex haft SPINN FÖR LIVET på vårt gym. Förra lördagen trotsade jag lördags-morgon-tröttheten (trots att jag hade varit med ungdomarna i kyrkan efter att fredag övergått till lördag) och drog mig till gymmet. För kl 9.00 var det min tur att cykla på Strandcykeln. Företag eller kompisgäng hade möjlighet att boka en cykel under en hel dag, de fick betala en summa pengar för detta och så skulle cyklarna hållas igång hela dagen igenom, olika instruktörer bytte av att instruera under dagens gång och alla pengar gick till barncancerfonden. Att cykla en timme och betala lite pspinning-lessen-amsterdamengar tillsammans med många som gör samma sak gör skillnad – både för de som får pengarna men också för oss själva, det händer något i hjärtat när man gör saker för andra.

På kyrkan övade vi julspel i eftermiddags inför vår julmusikal ”Glittrande julkort”, sen skulle de andra ha övningar med musiken hela kvällen lång. Massor av engagemang, tid och pengar som investeras. Men det innebär att vi kommer att kunna skänka många tusenlappar till Barnens rätt och dessutom få berätta de godaste av budskap till barn och vuxna i vår stad; att Jesus kom till vår jord, tog all vår brustenhet och synd på sig, besegrade döden och gav oss möjlighet att få en relation med Gud själv. En far i himlen som är fylld av kärlek till oss, som ger oss ett hopp bortom döden och som fyller oss med tro när vi famlar.

Dessutom håller vi på att planera för en insamlingsgala i slutet på januari, där vi kommer att ha besök av olika missionärer och organisationer för att tillsammans lyfta onådda folk – de som aldrig får möjlighet att ta del av dessa goda nyheter pga otillgänglighet i terrängen och/eller pga landets styre.

Båda dessa satsningar är helt beroende av att många gör det lilla de kan. Att någon säger ”ja, jag kan koka varmkorv till barnen som sjunger” eller ”jag kan ha ansvar för ljudet” eller ”jag kan bygga iordning en scen”. Att många ser värdet, känner passionen och vill ge av sin egen bekvämlighet för något utanför de själva.

Och mitt i allt detta står jag och tycker att det är så vackert – för INGET av detta hade någon av oss kunnat göra själv, vi är så beroende av varandra, och DET är väldigt vackert. Alla behövs, alla hjälps åt, alla får dela glädjen av resultaten. På något sätt är det som att vi vänder ansikterna mot varandra, vi ser varandra, uppskattar varandra. Och det är precis vad Gud längtar efter att vi ska göra – Gud är relation i sitt väsen, Hans vilja är att vi ska se varandra, att lyfta blicken upp från vårt eget och verkligen se de i vår närhet.

Gör det lilla du kan – gör det tillsammans med andra, ditt lilla tillsammas med de andras lilla skapar något stort, både i det ni engagerar er för men också i er relation till varandra, för att inte tala om värmen i ditt eget hjärta.

Det är större att ge än att få!


Tillsammans på vägen!

/Frida


BONUS: ”Gör det lilla du kan” av Lina Sandell
https://www.youtube.com/watch?v=omoqQBSaDko

 

No Comments

Post A Comment