Golftävling

GOLFTÄVLING 2020


Välkommen med på Sport for Lifes årliga golftävling som i år spelas under helgen den 28-30 augusti. På grund av rådande situation med covid-19 kommer vi använda oss av golfens slope- och handicapsystem och spela tävlingen på distans. Det innebär att ni som lag väljer valfri bana som ni spelar på. Vi uppmuntrar till att ta en tur och boka in er på Åsundsholm, där vi vanligtvis har vår tävling, för att komma i för att komma in i tävlingsmode. Likt tidigare år går allt överskott från tävlingen till Sport for Life och vår verksamhet att arbeta med värderingar inom idrotten.

 

TÄVLINGSFORM
Tävlingen kommer att spelas som en tvåmanna scramble vilket innebär att du och en medspelare tävlar ihop. Scramble fungerar kortfattat så att båda medspelarna slår ut på varje hål och väljer sedan det bästa läget varpå båda slår från den platsen inom ett scorekorts avstånd. Varje lag måste välja minst 6 utslag från respektive spelare. Ni som lag kan välja att spela er runda på vilken bana ni vill och när som helst under helgen den 28-30 augusti.

 

Scramble
Varje lag består av två, tre eller fyra spelare. Samtliga spelare slår varsin boll från tee. Därefter väljer laget från vilket läge (dvs från vilken boll) de vill fortsätta spela och markerar den. Spelarna placerar därefter i valfri ordning sina bollar inom ett visst bestämt avstånd, till exempel ett scorekort eller en klubblängd, dock inte närmare hålet, och spelar sina slag. Spelet fortsätter på samma sätt, dock att man återskapar läget i bunker t.ex genom att kratta. Ett hål är avslutat först när alla spelare i laget haft möjlighet att håla ut och därmed förbättra lagets resultat. Lagmedlemmar får ge varandra råd.

 

Handicap
Vid spel med handicap rekommenderar SGF följande beräkning av lagets spelhandicap:
1. Spelaren med den lägre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,5.
2. Spelaren med den högre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,2.
3. Resultaten från spelare 1 och 2, inklusive eventuella decimaler, adderas.
4. Summan, avrundad till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap.

Spelar ni som lag från olika Tees så gör ni samma procedur som ovan med handicap fast med de angivna slagen från respektive tee utifrån ert handicap. Exempel: Spelare 1 och 2 spelar i lag. Spelare 1 har handicap 10 och spelar från tee 2 där hen får 13 extraslag och spelare 2 har 25 i handicap och spelar från tee 4 där hen får 29 extraslag. Formeln blir då (13*0,5)+(29*0,2)=12,3 slag som avrundas till närmaste heltal alltså 12 slag.

 

KLASSER
Alla lag tävlar i en och samma klass där bästa nettoresultat är avgörande. En liten bonus finns till laget som även har bästa bruttoscore.

 

ANMÄLAN OCH KOSTNAD
Anmälan sker genom att registrera dig och din medspelare på länken nedan samt betala in 350kr för ert lag i anmälningsavgift till Sport for Lifes Swishnummer 123-1724327 senast den 27/8. Märk inbetalningen med texten ”SFL golf + ert lagnamn”. Om du som företagare vill sponsra tävlingen kontaktar du Johan Lagerbeck på 0707-946641 eller j.lagerbeck@sportforlife.se.

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD

REGISTRERA ERT RESULTAT
Efter er runda registrerar ni ert resultat via genom att skicka in två bilder, ett på ert scorekort och ett på er som lag. Var noga med att namnge filerna som ni skickar in med ert lagnamn. Resultatet för tävlingen och bilderna skickas in genom länken nedan. Var noga med att ha ett scorekort som är utskrivet på klubben med datum och tid. Vi behöver ha ert resultat inskickat senast midnatt den 30/8.

PRISER  OCH USA-RESA
Sport for Life-golfen har som tradition att ha ett gediget prisbord vilket vi även siktar på detta år där vi siktar på att ha färre priser fast av högre kvalitet. Prisbordets storlek kommer att vara i paritet med antalet anmälda lag där vår samarbetspartner out of bounds är huvudleverantör. Gällande utlottning av USA-resa behöver vi minst 50 anmälda lag för att en utlottning av USA-resan ska vara möjlig. Så sprid ryktet om tävlingen och boka in en 4-boll med två lag på din klubb redan idag.

 

Lycka till och ett stort tack till alla som är med och spelar och specifikt till alla sponsorer som möjliggör denna tävling!