Golftävling

GOLFTÄVLINGAR 2021


Under 2021 kommer vi på Sport for Life erbjuda dig som älskar golf två möjligheter att tävla tillsammans med oss. Första tillfället är redan under helgen 18-20 juni då vi gör en ny upplaga av distanstävlingen som under hösten 2020 blev en succé!

Det andra tillfället är Sport for Life Golfen på Åsundsholm Gold & Country Club den 3 september med möjlighet att boka in sig på ett inspelspaket med inkluderad greenfee, grillbuffé och övernattning med frukost.

Likt tidigare år går allt överskott från tävlingarna till Sport for Life verksamhet att arbeta med värderingar inom idrotten.DISTANSTÄVLING

Under helgen 18-20/6 inbjuder vi åter till höstens Covid-säkra upplevelse. Sport for Lifes distansgolftävling.

TÄVLINGSFORM
Tävlingen kommer att spelas som en tvåmanna scramble med handicap vilket innebär att du och en medspelare tävlar ihop. Scramble fungerar kortfattat så att båda medspelarna slår ut på varje hål och väljer sedan det bästa läget varpå båda slår från den platsen inom ett scorekorts avstånd. Varje lag måste välja minst 6 utslag från respektive spelare. Ni som lag kan välja att spela er runda på vilken bana ni vill och när som helst under helgen den 18-20 juni.

HANDIKAPP
Här följer instruktioner om hur ni beräknar ert spelhandikapp:
1. Spelaren med den lägre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,5.
2. Spelaren med den högre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,2.
3. Resultaten från spelare 1 och 2, inklusive eventuella decimaler, adderas.
4. Summan, avrundad till närmaste heltal som blir lagets spelhandicap.

Spelar ni som lag från olika Tees så gör ni samma procedur som ovan med handicap fast med de angivna slagen från respektive tee utifrån ert handicap. Exempel: Spelare 1 och 2 spelar i lag. Spelare 1 har handicap 10 och spelar från tee 2 där hen får 13 extraslag och spelare 2 har 25 i handicap och spelar från tee 4 där hen får 29 extraslag. Formeln blir då (13*0,5)+(29*0,2)=12,3 slag som avrundas till närmaste heltal alltså 12 slag.

KLASSER
Alla lag tävlar i en och samma klass där bästa nettoresultat är avgörande. En liten bonus finns till laget som även har bästa bruttoscore.

ANMÄLAN OCH KOSTNAD
Anmälan sker genom att registrera dig och din medspelare på länken nedan samt betala in 500kr för ert lag i anmälningsavgift till Sport for Lifes Swishnummer 123-1724327 senast torsdagen den 17/6. Märk inbetalningen med texten ”SFL golf + ert lagnamn”.

REGISTRERA ERT RESULTAT
Efter er runda registrerar ni ert resultat via genom att skicka in två bilder, ett på ert scorekort och ett på er som lag. Var noga med att namnge filerna som ni skickar in med ert lagnamn. Resultatet för tävlingen och bilderna skickas in genom länken nedan. Var noga med att ha ett scorekort som är utskrivet på klubben med datum och tid. Vi behöver ha ert resultat inskickat senast midnatt den 20/6.

PRISUTDELNING
Resultatet från tävlingen kommer publiceras under vecka 25. Helt traditionsenligt kommer vi att ha ett gediget prisbord där Out-of-Bounds.se är vår samarbetspartner. 

FRÅGOR?
En mer ingående beskrivning av tävlingen kommer skickas till dig under torsdagen den 17/6. Har du däremot frågor så kan du alltid ringa eller maila Johan Lagerbeck på 070-7946641 eller johan.lagerbeck@sportforlife.se.

Lycka till och ett stort tack till alla som är med och spelar.

SFL-GOLFEN PÅ ÅSUNDSHOLMS G&CC

Fredagen den 3 september så verkar det vara fullt möjligt att åter få arrangera en fysisk golftävling. Åter är det fantastiska Åsundsholm Golf och Country Club som är spelplatsen.

TÄVLINGSFORM
Även om tävlingsplatsen är densamma så är formen annorlunda. I år ställer vi om och testar att genomföra en lagtävling i form av en tremanna scramble. Vilket innebär att alla i laget slår och så väljer man det bästa utslaget där alla sedan slår ifrån. Varje lag behöver dock välja 6 utslag från respektive spelare.

HANDIKAPP
Tävlingsledningen kommer att beräkna ut ert lags tävlingshandikapp. Ange bara rätt handikapp vid anmälan och uppdatera tävlingsledningen senast 24 timmar innan start om handikappet är justerat.

KLASSER
Tävlingen kommer endast att ha en klass där alla lag tävlar mot varandra.

ANMÄLAN OCH KOSTNAD
Anmäl dig som enskild spelare eller hela ditt lag via länken/knappen nedan. Varje spelare måste anmäla sig enskilt. Har man inget lag så ange bara ett frågetecken på lagnamn så lottar vi ihop dig med andra spelare.

Kostnaden är 650kr/deltagare (500 kr för medlemmar på Åsundsholm) då ingår morgonkaffe med smörgås, greenfee, fika på banan, lunch efter rundan och del i prisbordet med utlottning av USA-resa.

Företagssponsorer betalar 3500kr för att anmäla sitt lag. Då får man förutom sitt lagnamn döpt efter företaget även logga här på hemsidan, på affisch och flyer inför tävlingen även finnas med på utskick i samband med tävlingen. Man får även ett deltagande lag på distanstävlingen utan extra kostnad.

PRISUTDELNING OCH USA-RESA
Efter både rond och lunch så kommer vi ha prisutdelning och i samband med den även ha utlottning av en USA-resa. Sport for Life har en vänförsamling i Louisville Kentuckey som årligen arrangerar en golfhelg under våren dit en spelare i turneringen kan vinna sitt deltagande. Fungerar det inte att delta på just den golfresan ordnar vi med möjligheter att få andra upplevelser i Kentuckey.

INSPELSPAKET MED GRILL OCH ÖVERNATTNING
En tradition i samband med Sport for Life golfen är möjligheten att komma redan på torsdagen för att spela in sig en runda och på kvällen avnjuta en härlig grillbuffé för att sedan gå och lägga sig och sova bara något stenkast från 1:a tee. Detta finns det även möjlighet till i år också. Priset för denna upplevelse är 1095kr (150kr i enkelrumstillägg). Vill man endast vara med på grillbuffén så kostar det 200kr (ink. måltidsdryck). Anmäl dig till både inspelspaket eller grillbuffé på knappen nedan.

FRÅGOR?
En mer ingående beskrivning av tävlingen kommer skickas till dig under onsdagen 1/9 den. Har du däremot frågor så kan du alltid ringa eller maila Johan Lagerbeck på 070-7946641 eller johan.lagerbeck@sportforlife.se.

Lycka till och ett stort tack till alla som är med och spelar.