Fotbollsskorna låg på hyllan – då skedde ett under!

Fotbollsskorna låg på hyllan – då skedde ett under!

Senaste veckorna har det skrivits en del om Jens ifrån Umeå, jag träffade honom för första gången i höstas och fann direkt en grymt trevlig och öppen kille med båda fötterna på jorden och en tro som nästan smittade av sig bara man var i närheten.

Att han tidigare varit sjukt skeptiskt emot allt vad ”att vara kristen” innebär kan man nästan inte förstå när man nu hörde honom prata med den varma, hjärtliga röst om sin tro, församling, kärleken till Gud o människor. Men så har han också gjort en resa inåt – vilket jag direkt kunde ana inte bara varit solsken och blomdoft, men som han utstrålade sådan glädje och frid av! Här kommer en liten intervju med honom, länk till Expressens artikel finns lite längre ner…

Namn? Jens Sjöström
Ålder? 26 år
Favoritmat? Grillat kött!
Intressen? Sport, vänner och fiske
Drömyrke som barn? Jag ville bli brandman eller fotbollsproffs

Du har inte varit kristen hela livet, när tog du emot Jesus i ditt livÄoch hur gick det till?
Jag var 20 år gammal och livet lekte, som det brukar i den åldern. Jag hade ingen kristen bakgrund eller kristna vänner och hade dessutom väldigt mycket fördomar om kristna och mycket ifrågasättande.

Men så kom det fram att en av mina arbetskamrater var troende, och han var ju en skön kille! Men jag ifrågasatte allt, kritiserade hans val och hade många frågor. Men genom hans vägledning kom jag fram till den punkten att jag insåg att Gud ville ha en relation med mig.

Jag ville ta reda på om det fanns något att hämta…vad hade jag att förlora? Jag for tillslut på min första gudstjänst här i Umeå och blev djupt berörd. Ca 1 år senare lät jag döpa mig 🙂

Du figurerar i media just nu… Varför då?
Kort och gott för att det är fysiskt omöjligt för läkarna att komma på en annan teori om hur jag kunde bli helt symptomfri, från en hjärnskada från en sekund till en annan, än att Gud gjorde detta. Det står skrivet i min journal, att jag blivit helt frisk genom kamraters förbön trots prognos på livslånga besvär och år till förbättring 10 dagar innan händelsen.

LÄNK TILL ARTIKELN I EXPRESSEN: http://www.expressen.se/sport/fotboll/sjostroms-mirakel—nu-ar-han-pa-vag-tillbaka/

Hur känns det att ta på matchtröjan igen?
Tröjan är något jag aldrig skulle få göra, så det är en så stor bonus att få ta på den igen, för att jag älskar att spela fotboll. Jag vill ta vara på den gåva jag fått!

Sista frågan…vilket är det snyggaste fotbollsmålet genom tiderna?
Zidanes volley mot Leverkusen i Champions League-finalen 2002.

Nu är det bara att önska Jens massor av lycka till den kommande säsongen och självklart också Guds rika välsignelse över hans liv!

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment