En helg med Sport For Life

En helg med Sport For Life

Kan ni gissa vad jag har gjort i helgen… japp, varit på resande fot…igen. Men den här gången skriver jag inte medan jag reser, utan några dagar efteråt. Jag hade faktiskt tänkt blogga på flyget upp till Luleå, men vi han knappt starta så sov jag som en bäbis (dom kanske inte sover särskit bra under starten, men ni fattar).

Jag har varit en helg och gjort Sport For Life grejer – ööö, vad är det kanske du undrar, inte helt konstigt. På fredagen for vi till Bosön där kristna elitidrottare har ”läger” en gång per år som anordnas av Sport For Life och KRIK tillsammans. Det var fantastiskt roligt att äta (Förstår ni vilka enorma mängder mat det ska gå på ett sånt ställe!!!) , prata, skratta och lovsjunga tillsammans – gav verkligen mersmak!

Under helgen har Johan Lagerbeck (som jag har kamperat ihop med) vid olika tillfällen tagit en massa bilder och försökt få ihop lite filmmaterial till bl a bloggen, vilket jag tycker har varit riktigt jobbigt. Jag är inte van att stå framför kameran på det sättet och jag anar att inte särskilt många kort var något att ha, men hoppas på några så att jag slipper göra om det på ett tag… 🙂 Johans härliga fru skrattade gott när jag ena morgonen vid frukosten frågade honom: ”Jaha, vad ska vi göra idag? Vad vill du att jag tar på mig” – kanske inte den vanligaste frågan till en annans man…

På lördagen montrade vi på Pingst Ledarutveckling i Västerås och pratade med olika ledare i de lokala församlingarna som på ett eller annat sätt har med Sport For Life att göra eller är i ett skede att vilja starta igång något i sin församling. Vi gjorde enkätundersökningar om träningsvanor bland Pingst ledare och vad vi på SFL skulle kunna bidra med i deras sammanhang.

Vi var även med på de olika mötena och seminarierna som fanns under dagen och eftersom jag hade varit på samma sak när det hölls i Umeå helgen innan så kunde jag välja ett annat seminarium än det jag var på då och fick chans att lyssna på Peter Halldorf undervisning om hur man kan få uppleva Gud på ett djupare plan i sitt liv – är fortfarande (positivt) skakad i mitt inre efter det. Har gömt det djupt i mitt hjärta och begrundar, reflekterar och bearbetar. Ibland gör saker och ting djupa avtryck i ens liv, milstolpar som kan påverka ens riktning under lång tid framöver – den här upplevelsen anar jag kan få vara en sån sak för mig.

På söndagen var förmiddagen vigt för foto och filmning…för att sen bara hinna titta förbi på gudstjänsten i Pingst Eskilstuna (Johans hemförsamling). Och med en snabb lunch i magen hoppa på bussen som skulle till tåget som skulle till flyget hem.

Typ så…

Det som slog mig nästan som ett knytnävsslag under resan var hur extremt många människor det finns, ja, jag har anat redan innan att det finns en och annan utanför kommungränsen… men det blev så levande för mig! Det är så många människor som jag skulle vilja lära känna bättre, få dela livet med – och det finns så många församlingar som jag skulle vilja få se mer av och vara en del av.

Önskar att det fanns något, nånstans där man får all tid i världen att bara vara med varandra – där man förstår varandra över språkförbistringar, kommunicationsmissar, kulturskillnader och allmänna olikheter och sen bara glatt och öppet kunde hitta på en massa skoj tillsammans med och där Gud var en helt naturlig del av gemenskapen. Tur att den platser existerar och att vi får chans att komma dit en vacker dag om vi vill 🙂

Tills dess får man ta hand om de man har nära sig och försöka låta smaken och doften av himmelriket sippra ut redan här och nu.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment