En dag i taget…

En dag i taget…

Än en gång är jag på resande fot i skrivandets stund, den här dagen går färden till Lycksele för att planera Lappis 2015, och sen fortsätta med en nätverksträff till imorgon lunch.

Vägen är knagglig och knölig av kramsnön som kommit de senaste dagarna. Så just nu känns det som riktig vinter men jag anar att det hinner smälta bort minst en gång till innan det vita, kalla lägger sig för gott, eller ja, tills det blir vår.

Just den här perioden (kanske lite senare om du bor i södra Sverige) är ungefär som att vara i ett förhållande när förälskelseperioden är slut, då gäller det att ha en bra grund att fortsätta på för att hålla lågan vid liv.

För den bruna färgen på kroppen har tonat bort, de nya träningskläderna som gjorde att träningen kändes lite mer motiverad är nu insvettade, de gula, orangea och röda löven som gjorde promenaden och löprundan till en ynnest har lossnat och nu är det mesta grått och kargt. Hur kan man då hitta inspiration och motivation till att fortsätta träna?

– Gör det som är kul! Bry dig inte om om andra töntförklarar en idrott eller träningsform, testa och se, kanske är det nybörjarkursen i judo, Bokwa, Crosstraining eller skidorna/rullskidorna som får dig att hitta glädjen i träningen.

– Ha en träningskompis – delad svett är dubbel svett….kanske ett nytt ordspråk?!?

– Planera träningen, ska man (speciellt denna årstid) gå efter när man har tid och när man känner för det kan man lika gärna lägga ner, för det är nog mer regel än undantag att det är motigt att ta sig iväg.

Å skäms inte för att du prioriterar att träna – du kommer att ha så mycket mer energi och kraft än om du inte rör på dig för att investera i dom du älskar och det du brinner för!

Ta en dag i taget – idag kan du göra skillnad, för dig själv, för någon annan. I bibeln står det så här: ”Gör er alltså inga bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.” (Matt 6:34) Ibland gör vi våra projekt att börja träna eller gå ner i vikt, att ta tag i goda vanor, bli bättre på att vara med våra kära eller att umgås med Gud så stora och omfattande redan i tanken att de aldrig blir av att vi sjösätter det. Tänk istället litet och sätt igång. En dag i taget, det första som krävs för att göra skillnad är att börja.

Finns det något du har dragit på och inte kommit igång med, som inte blir av trots att du vill det?

Jag skulle verkligen vilja komma in i den goda vanan att inte fika och äta godis på veckorna och bara äta lite lagom på helgerna – tyvärr är jag, som jag skrivit tidigare som en alkoholist när det gäller socker – allt eller inget. Just nu är det allt, har tänkt att jag ska kunna, som normala människor bara minska ner lite för att hålla det på en sund nivå – men det är att bedra mig själv. Veckorna går och jag skjuter fram det sunda framför mig och tänker ”imorgon då…”. Men nu ska jag ta Gud i handen, be om Hans hjälp att ta tag i detta och göra det första för en förändring: att börja! Men bara idag – idag ska jag inte äta godis och fika…sen får morgondagen bära sina egna bekymmer det behöver jag inte tänka på nu.

Tillsammans på vägen! /Frida

No Comments

Post A Comment