charlie hellström

Regionledare väst med ansvar för ledarträning

Kontakta Charlie

Mejl: charlie.hellstrom@sportforlife.se
Telefon: 072 736 44 55

Snabba fakta:
Bor i: Göteborg
Började arbeta hos SFL: februari 2024 
Roll på SFL: Regionsledare Väst och ledarträningsansvarig
Utbildning: Kandidat i Idrottsvetenskap och idrott-specialidrottslärare 

Mer om Charlie:

Ett av mina största idrottsögonblick i livet – det har Zlatan Ibrahimovic gett mig. Jag var bara en liten grabb under fotbolls-EM 2004 men minns än idag Zlatans mirakulösa klackspark mot Italien. Trots denna förstklassiga prestation är det målet bara en av många stora händelser under hans professionella fotbollskarriär.

Samtidigt som Zlatan fortsatte klacka in bollar och göra stordåd på fotbollsplanen har också jag fått växa upp inom idrottsrörelsen, som supporter men främst som utövare. Få saker är jag så tacksam för som all tid jag lagt på träningar, matcher, cuper, resor och tid i omklädningsrum. Jag är utan tvekan en av många som vittnar om att idrotten på många positiva sätt har format mig till den person jag är idag. Även om idrottens baksida till viss del också har haft en påverkan är det ändå idrottens goda krafter som märkt mig. Dels med allt bra som idrotten framkallar men framförallt med den potential som idrotten besitter för att forma unga människors liv.

Som ung idrottare kunde jag ändå känna att laget eller träningsgruppen jag spelade i ofta saknade viktiga ingredienser för att växa både som idrottare men också som människa, individuellt såväl kollektivt. Det var därför en ögonöppnare när jag började delta på All Star Week, ett av Sport for Lifes idrottsläger. Där verkade det finnas ledare och ett lägerkoncept som fick mig att inse idrottens potential till att vara mer än bara innebandyträning och min insats på planen. Lika mycket som vi tränade på tekniska och taktiska kunskaper gavs även möjlighet att inse värdet av att lyfta och uppmuntra varandra, få hjälp att se större mening med livet och att förstå sitt unika värde som människa. Efter. I många års tid just efter den lägerveckan blev det påtagligt när jag var tillbaka i mitt lag och min förening att något fattades. Helhetsperspektivet som jag upplevde på lägret, fanns inte ute i mitt föreningsliv.

Det får mig att fundera på när Zlatan la skorna på hyllan och pratade öppet i media om att han var rädd för sitt karriärsavslut. Kanske handlar det om att Zlatan funnits i en idrottsmiljö som haft för smala perspektiv till hans idrottsutövande. Att jakten på nästa rekord och nästa seger varit det viktigaste. Vare sig det handlar om min eller Zlatans idrottsmiljö är min upplevelse att vi ofta inom idrotten tenderar att undervärdera värdet av att se helhetsperspektivet hos en idrottare. Min längtan är att rusta föreningar och ledare till att se hela individen och ge dem verktyg för att hjälpa sina idrottare att uppnå sin fulla potential som individer. Att människor får förstå sitt unika värde, oavsett prestation.

Därför känns det extra kul och spännande att som ansvarig för Sport for Lifes ledarträning få vara med och utveckla vår metod, 3D Coaching, som utvecklar motionärer, ledare och idrottare i tre dimensioner: kropp, huvud och hjärta. Jag ser en idrott som får omslutas av Guds kärlek, individer som får förstå sitt värde och nå sin fulla potential. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan föra oss närmare visionen om en förvandlad idrottsvärld.

Du är välkommen med på resan!