Nyhem

Nyhemsveckan är Pingströrelsens största konferens med över 20 000 besökare under en vecka. Här kommer Sport for Life finnas med hela veckan och anordna olika sportevents och turneringar. Nedan ser ni mer om vad som händer.

Aktiviteter på Rutan

Från lördagen på ungdomshelgen till att Nyhem är slut (förutom midsommarafton) kan du 14.30 träffa ett skönt ledargäng från Sport for Life på Rutan som tillsammans med Nyhem Ung fixar turneringar. Det blir fotboll, volleyboll, såpabandy, brännboll och mycket mer. Så missa inte att komma till Rutan och haka på en turnering.

Anmäl ditt lag här till respektive turnering:
(anmälan öppnar kl.13.00 för dagens turnering)

Fotbollsskola

Måndag-torsdag anordnar Sport for Life fotbollsskola för dig född 2010-2003.

Fotbollsskolan är uppdelad i tre grupper som baseras på ålder:
Gruppen med er födda 2010-2009 spelar på Rutan mellan kl. 13.30-14.45.
Grupperna med er födda 2008-2005 och 2004-2003 spelar i ”Gropen” vid Mullsjö fotbollsplats mellan kl. 14.30-16.30.
Föräldrar ansvarar för skjuts.

Kostnaden är 450 kr per deltagare och då ingår fotbollsskolan och ett välkomstpaket innehållande:
– fotboll
– T-shirt
– vattenflaska

Anmälan görs nedan och det går att anmäla sig ända fram till och under Nyhemsveckan men för att garanteras plats och välkomstpaket behöver vi din anmälan och betalning innan den 28/5. Var dessutom noga med att skriva ut PDF-fakturan i sista steget där all betalningsinformation finns.

Vill man endast vara med en enstaka dag så kostar det 100 kr/dag men då ingår inget välkomstpaket. Anmälan och betalning av dessa görs på plats vid vår monter.

Sport for life-loppet

Tisdagen den 20/6 kl. 17.00 går startskottet för Sport for Life-loppet som består av tre distanser.
– 500 m för de allra minsta och kostar 30 kr, där alla barn får medalj.
– 2,5 km för vuxna och juniorer som vill ha en lagom utmaning. Eller varför inte ta en långpromenad? Kostnaden är 50 kr.
– 5 km för den som är lite mer van att springa. Banan är kuperad och utmanande och loppet brukar ha ett bra tempo. Kostnaden är 50 kr.

Betalning och uthämtning av nummerlapp görs i Sport for Lifes monter innan kl. 15.30 på tisdagen. Därmed stänger även anmälan. Anmäl dig och hämta din nummerlapp i god tid innan loppet.

Överskottet från loppen går till Sport for Life-fonden som finns för att stödja nya idrottssatsningar i församlingar.

Fotbollsmatchen
Föreståndare vs Medarbetare

Onsdagen den 21/6 kl. 17.00 på Rutan spelas det som kan vara Sveriges viktigaste fotbollsmatch.

Det är då som föreståndarna möter sina medarbetare. En match som har blivit en klassiker på Nyhem. Nog för att det är trevligt att spela fotboll men matchen har även syftet att samla pengar till nya satsningar med kyrka och idrott i fokus. Varje deltagare  i matchen skänker 500 kr för att delta i matchen. Pengarna går till Sport for Lifes fond för nysatsningar. I halvtid kommer även publiken få möjlighet att vara med och ge sitt bidrag till fonden. Varmt välkommen att se en rolig fotbollsmatch men även att göra skillnad i Idrottssverige.

Hoppas vi ses på Rutan!

GYMPAPASS

På måndagen och onsdagen kl. 13.30 på Rutan är det dags för dig som är gympaintresserd att röra på dig. På måndagen så är det Cecilia Tornell, instruktör på Friskis och Svettis i Mora, som håller i ett medelpass som brukar vara väldigt uppskattat.

Nytt för i år är att vi på onsdagen kör ett cirkelfyspass. Cirkelfys är funktionell och fokuserad fysträning med redskap och kroppsviktsövningar i intervallform. Man tränar teknik och styrka i en cirkel med funktionella styrkeövningar och för den som vill även kondition. Styrkemomenten är exempelvis knäböj, armhävningar, marklyft, plankvarianter och dragövningar och varje varv görs tre gånger. I Cirkelfysen tränar du i ditt eget tempo så du behöver inte tänka på takten i musiken, du jobbar efter din förmåga.

SPORT FOR LIFE PÅ BARNENS NYHEM

Mellan måndag och onsdag håller Sport for Life i sportaktiviteter som en av intressegrupperna på Barnens Nyhem. Det blir innebandy, fotboll, mångkamp och mycket annat.
Kl. 14.45-15.45 är det aktiviteter för åldrarna 4-8 år.
Kl. 16.00-17.00 är det aktiviteter för åldrarna 9-12 år.
Anmäl ditt barn i förtid i receptionen på Barnens Nyhem så blir det enklare att göra en bra planering för aktiviteten. Ditt barn får även ett Sport for Life-band.