FÖr kyrkor

Är er kyrka relevant för och en aktiv del av ert samhälle? Har ni några strategier gällande hur ni som kyrka kan vara med och göra er ort till en bättre plats? Hur jobbar ni med smågrupper och gemenskapen i er kyrka? Är er kyrka en plats där man kan växa till ande, kropp och själ? På vilket sätt är ni som kyrka engagerade i en av Sveriges största folkrörelser, idrotten?

 

Genom att bli en partnerkyrka till Sport for Life och även starta ett lokalt Sport for Life-arbete öppnas dörren av möjligheter för er kyrka att göra allt detta. Ni kan på ett relativt enkelt sätt möta nya människor, fördjupa relationer mellan varandra i församlingen och göra en insats på er ort och utöver hela vårt land som verkligen gör skillnad. För visste du att över 70% av alla svenskar i åldern 16-80 år motionerar regelbundet. Över 80% av alla barn och ungdomar (6-18år) är med eller har varit med i en idrottsförening. Över 50% av dessa slutar innan de fyller 15 år. De flesta slutar inte för att de tycker idrott är för tråkigt utan för att de antingen upplever att de är för dåliga/blivit petade eller att det blivit för seriöst och att man behöver göra en elitsatsning för att kunna fortsätta med sin sport. Idrott är även ett universellt språk och det är ett perfekt verktyg för att arbeta med integration och gemenskap över etniska, socialekonomiska och religiösa gränser. Vi ser även hur olika gemenskapsgrupper i kyrkor där man gör en idrottslig aktivitet ihop ökar interaktionen och relationen mellan varandra på ett unikt sätt. Utöver detta finns det en stor öppenhet hos många lokala föreningar att jobba med etiska, moraliska och värdegrundsfrågor som kyrkan under århundranden varit en ledande kraft i.

 

Vi vill på denna sida både utmana och hjälpa er som kyrka att utforska på vilket sätt ni kan vara med och göra skillnad i er kyrka, på er ort och på så vis vara med på resan att förvandla idrottsvärlden!

BLI EN DEL AV DRÖMMEN

KOM I GÅNG

STARTA ARBETE

Är ni som kyrka intresserade av att komma igång med ett eget lokalt Sport for Life-arbete? Läs mer här om hur ett arbete kan vara upplagt och glöm inte att ta kontakt med oss!

PARTNERKYRKA

Vill ni som kyrka vara med och göra skillnad i idrottsvärlden? Då ska ni kolla in denna sida för att se hur ni på olika sätt kan vara med och bli partner med Sport for Life och på så vis engagera er i att se idrottsvärlden bli förvandlad.

FÅ BESÖK

Vill ni som kyrka få ett besök av någon från Sport for Life? Vi kommer mer än gärna!
Läs mer om olika exempel på besök som ni kan boka här.

RESURSER

YOUTUBE

Vi har en egen YouTube kanal där vi löpande lägger upp klipp och filmer som ni som kyrka gärna får använda. Allt från Time Outer som ni kan använda till er sportgrupp till inspirationsfimer.

Titta här!

 

MANAGER

Sport for Life Manager är namnet på vårt administrationssystem. Här kan ni församlingar som har Sport for Life-grupper enkelt och kommunicera med och administrera era medlemmar. Med bara några enkla knapptryckningar kan ni även och redovisa era grupper för att få statliga och regionala bidrag. Varmt välkommen till Sport for Life Manager!

Logga in här!

 

LOPP

Ni har väl inte missat vårt kompletta system där ni enkelt skapar ert eget insamlingslopp. Välj mellan olika loppvarianter och systemet hjälper sedan till med registrering, tidtagning, inkassering av pengar genom Swish samt att generera resultatlistor.

 Till loppsidan!