En Svensk Klassiker med Sport for Life

Har du någon gång funderat på att göra en Svensk Klassiker, eller är du en av de som gör en klassiker varje år? Oavsett nivå, tidigare erfarenhet och ambition vill vi på Sport for Life bjuda in dig till att under 2017 göra en Svensk klassiker tillsammans med oss. Målet är att skapa de bästa förutsättningarna för dig att klara klassikern men även skapa en mötesplats för er som har samma mål med sin träning under 2017. förhoppningsvis får vi även vänner för livet.

EN SVENSK KLASSIKER

Om du under ett kalenderår genomför Vasaloppet (90km skidor), Vätternrundan (300km cykel), Vansbrosimmet (3km simning) och Lidingöloppet (30 km löpning) så har du gjort en Svensk klassiker. Läs mer om det på deras hemsida. Man kan börja med vilket lopp man vill men vi kommer att börja med Vasaloppet.

Datum för loppen:
Vasaloppet 25/2 – Öppet spår under söndagen
Vätternrundan 16/6 – Start natten till lördagen
Vansbrosimningen 8/7
Lidingöloppet 23/9

KOSTNAD

Priset för att göra en Svensk Klassiker med Sport for Life är 9750 kr.

DETTA INGÅR
– Deltagaravgifter till alla lopp (Vasaloppet 1130 kr, Vätternrundan 1400 kr, Vansbrosimmet 780 kr och Lidingöloppet 895 kr)
– Försäkringen startklar vilket innebär bland annat att du får pengarna tillbaka på din startavgift vid eventuell sjukdom.
– Ett gemensamt träningsläger i januari (26-29/1)
– Boende, mat och ett energipaket vid Vasaloppet och Vätternrundan.
– Fika och mat vid Vansbrosimmet och Lidingöloppet
– Träningsjacka och goodiebag.
– Svensk Klassiker Diplom

Utöver detta slipper du all planering och administration. Vi kommer även att ha vårt eventtält som en SFL-Zone vid varje tävling. Där kan eventuella nära och kära umgås under loppet. Under träningsperioderna kommer vi även kunna följa och peppa varandra samt att vi får ett gemensamt träningsupplägg.

Träningsläger

Fredag till söndag 27-29 januari har vi ett upptaktsläger för alla som är med och gör en klassiker med Sport for Life. Vi kommer att bo på Vassbo vandrarhem som ligger emellan Falun och Borlänge. Där kommer vi att lägga grunden för året med flera träningspass om dagen samt både kost- och teoretisk undervisning. Vi kommer bland annat att åka skidor, simma och träna fyspass tillsammans. Vi kommer även ha en del samlingar och samtal med fokus på existentiella och livnära frågor samt en del gemenskapsaktiviteter där vi både lagar och äter mat tillsammans.

Vasaloppet

Vi kommer att starta vår klassikerresa med Vasaloppet söndagen den 25/2 då det är öppet spår. Då kan vi alla starta gemensamt. Vi kommer att bo på vandrarhemmet Torgåsgården som ligger ca 15 km från starten i Sälen. Vi träffas redan på lördagskvällen för att prata ihop oss om olika tempogrupper. Väl i mål kommer vi att få tillgång till källaren i Pingstkyrkan i Mora (ligger 50 meter från målet) där vi kan byta om i lugn och ro samt ha en sista gemensam samling.

Vätternrundan

Under vår vistelse kring Vätternrundan kommer vår bas att vara Pingstkyrkan i Motala som ligger ca 1 km från start och mål. Där kommer vi att äta middag på fredagskvällen samt få möjlighet att vila några timmar tills det är dags för start. Tanken är att försöka få en startid vid ca kl 03:00 så vi får hyfsat med nattsömn och även en resa runt Vättern i så mycket dagsljus som möjligt. Efter målgång får man mat av arrangörerna och du kommer även få möjlighet att gå till kyrkan för att vila innan det bär av hemåt.

Vansbrosimningen

När det är dags för Vansbrosimningen blir det en kortare dagsträff på plats i Vansbro på morgonen (tid och plats beror på starttider för gruppen). Vi delar en morgonkaffe och något enklare tilltugg. Starterna går mellan kl 10:00-16:00 och vi kommer att ha vårt SFL-tält på plats där vi kan ha våra saker samt äta tillsammans efter loppet.

Lidingöloppet

Sist ut i Klassikern är Lidingöloppet. Även denna gång blir det en dagsträff på förmiddagen innan start (starttiderna är mellan 12:30-14:10). SFL-tältet kommer att vara på plats och där kan vi kan lämna våra saker. Efter loppet inväntar vi siste man i mål och avslutar vår klassiker tillsammans med att äta tillsammans.

Mellan loppen

Mellan loppen vill vi hålla kontakten med varandra via sociala medier och träningsappar. Genom att lägga till och följa varandras träning så kommer vi kunna inspirera och peppa varandra. Vissa personer kanske bor nära varandra och kan dra ihop till gemensamma träningspass.

Anmälan och betalning

Du gör din anmälan genom att fylla i formuläret som du hittar längst ner på sidan. Du betalar in anmälningsavgiften till Pg 989575-6 och märker inbetalningen med ditt namn och ”Klassikern”. När anmälningsavgiften kommit in till oss så är du anmäld. Sista anmälningsdag är den 30/10-2016 och pengarna ska vara oss till handa senast den 31/10-16. Anmälan är bindande och om du inte avanmäler dig innan 25/10-2016. Därefter går det endast att avanmäla sig mot uppvisande av sjukintyg. Vi behåller dock en del av anmälningsavgiften beroende på vilka delmoment som slutförts och beroende på storlek av den insättning som gjorts. Mellan 25/10-2/1-17 behåller SFL 4500 kr av deltagaravgiften för kostnader för deltävlingarnas anmälningsavgifter och för viss administration. Mellan 3/1-23/1 behåller SFL 7000 kr. Mellan 24/1-27/2 behåller SFL 8000 kr. Mellan 28/2-19/6 behåller SFL 9000 kr. Mellan 20/6-8/7 behåller SFL 9250 kr. Mellan 9/7-23/9 behåller SFL 9500 kr. Efter den 25/10 är du även personligen ansvarig för din biljett till alla lopp som ingår i klassikern.

Delbetala avgiften

Alla har kanske inte möjligheten att betala hela avgiften vid ett tillfälle därför erbjuder vi dig att få delbetal anmälningsavgiften vid tre tillfällen. Den 31/10-16 ska 5000 kr vara inbetalda då vi vid detta tillfälle anmäler dig till alla lopp under 2017. Den 2/1-17 måste vi ha fått in 7500 och vid 2/2 – 17 måste anmälningsavgiften om 9750 kr vara betald.

Friskvårdsbidrag

Är du anställd så kan du kolla med din arbetsgivare om du erbjuds friskvårdspengar. I så fall kan du använda årets friskvårdspengar nu i och med anmälan och i vår använda dig av 2017 års friskvårdspeng.

OM DU VILL GÖRA BARA EN DELTÄVLING

Du som endast vill göra en eller fler deltävlingar och inte en hel klassiker är också välkommen med. I din avgift ingår det som beskrivs ovan för respektive arrangemang. Även försäkringen Startklar ingår om man ska vara med och tävla.

Träningslägret

Kostnad för endast träningslägret: 2395 kr
Sista anmälningsdag: Sön 15/1
Sista betalningsdag: Sön 15/1
Anmälningen är bindande efter den 10/1 därefter kan man endast avanmälan vid sjukdom och med uppvisande av läkarintyg. Sport for Life behåller dock 250 kr för administrationskostnader.

Vasaloppet

Kostnaden för att följa med och göra Vasaloppet: 2850 kr
Sista anmälningsdag: Sön 12/2 om inte loppet eller boendet är fulltecknat innan dess.
Sista betalningsdag är upp till deltagaren då vi inte anmäler deltagaren förrän betalningen är gjord.
Anmälningen är bindande efter den 5/2 därefter kan man endast avanmäla vid sjukdom och med uppvisande av läkarintyg. Sport for Life behåller dock 1400 kr för administrationskostnader och för deltagaravgiften till Öppet spår. Då biljetten till loppet är personlig är deltagaren ansvarig för biljetten.

Vätternrundan

Kostnaden för att följa med och göra Vätternrundan: 2895 kr
Sista anmälningsdag: Sön 30/10
Sista betalningsdag: Sön 30/10
Anmälningen är bindande efter den 25/10 därefter kan man endast avanmälan sig vid sjukdom och med uppvisande av läkarintyg. Sport for Life behåller dock 1600 kr för administrationskostnader och för deltagaravgiften till loppet. Då biljetten till loppet är personlig är deltagaren ansvarig för biljetten.

Vansbrosimmet

Kostnaden för att följa med och simma Vansbrosimmet: 1595 kr
Sista anmälningsdag: Sön 2/7 om inte loppet är fulltecknat innan dess.
Sista betalningsdag är upp till deltagaren då vi inte anmäler deltagaren förrän betalningen är gjord men senast 2/7
Anmälningen är bindande efter den 27/6 därefter kan man endast avanmäla vid sjukdom och med uppvisande av läkarintyg. Sport for Life behåller dock 1000 kr för administrationskostnader och för deltagaravgiften till tävlingen. Då biljetten till loppet är personlig är deltagaren ansvarig för biljetten.

Lidingöloppet

Kostnaden för att följa med och springa Lidingöloppet: 1695 kr
Sista anmälningsdag: Sön 10/9 om inte loppet är fulltecknat innan dess.
Sista betalningsdag är upp till deltagaren då vi inte anmäler deltagaren förrän betalningen är gjord men senast 10/9
Anmälningen är bindande efter den 1/9 därefter kan man endast avanmäla vid sjukdom och med uppvisande av läkarintyg. Sport for Life behåller dock 1100 kr för administrationskostnader och för deltagaravgiften till tävlingen. Då biljetten till loppet är personlig är deltagaren ansvarig för biljetten.

Välkommen med på resan!

Vi hoppas att detta får dig att bli intresserad av att göra en klassiker med oss. Om du har frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du under fliken kontakt i menyn ovan.

Vi vill att du ska känna dig varmt välkommen att göra denna resa med oss!

/ Johan och Samuel