Sport for Life-grupper

Vad är en Sport for Life-grupp?

Vi vill att fler ska ta med sig kyrkan till idrottsplanen men också att sporten ska få ta plats i kyrkan. Sport for Life-gruppen är en del av vår spelidé. När ni skapar en Sport for Life grupp har vi möjlighet att stötta er ekonomiskt, med material och en bok. Vi vill vara en motor för er så ni kan genomföra de idéer som ni har.

Här nedan kan du läsa om hur du kommer igång steg för steg. Men glöm framförallt inte att vi på Sport for Life vill veta att ni har en grupp. Kontakta Johan Lagerbeck om ni funderar på att starta en grupp eller om ni har frågor.

STARTA EN SPORT FOR LIFE-GRUPP

STEG 1

Samla ihop ett gäng som vill vara med att leda gruppen. Det går även att vara ensam eller vara två stycken. När ni startar en Sport for Life-grupp har ni möjlighet att få ekonomiskt bidrag från Pingst ung för att ni gör aktiviteter för barn eller ungdomar. För att få del av bidraget behöver ni:

Att de som är med i gruppen bekräftar att de är medlemmar i gruppen. Läs mer om hur de gör det på pingstung.se

Någon gång under terminen samla ihop alla till ett årsmöte. Läs mer om årsmötet och få förslag på dagordning på pingstung.se

Lämna in en verksamhetsredovisning till Pingst ung. Läs mer om hur du fyller i och lämnar in en verksamhetsredovisning på pingstung.se

STEG 2

Sätt igång!

Här är en checklista med saker som kana vara bra att tänka på:

Kolla upp att tiden som ni har tänkt köra i gympahallen inte är bokad av någon annan

Skicka ut information i god tid till dem som ni vill ska vara med

Se till att alla känner sig trygga och  sedda under aktiviteten

Det viktigaste är att ha kul, inte att vinna!

STEG 3

Berätta för oss att ni har en grupp!

Om du har startat en grupp eller om du redan har en grupp som du vill koppla till Sport for Life så vill vi gärna veta det. På så sätt kan vi stötta er, rekommendera er gemenskap för deltagare som varit på sportläger men också ha koll på var i landet vi har aktiva grupper. Mejla till Johan Lagerbeck på j.lagerbeck@sportforlife.se eller ring 070-xxx xx xx.

STARTGÅVA

När ni har startat en Sport for Life-grupp och anslutit den till Pingst ung vill vi ge er en startgåva utöver det som ni får i bidrag från Pingst ung. Gåvan består av:

En väska
10 stycken sportvästar
Andaktsboken Puls att läsa i pausen

TIPS & IDÉER

FÖRSLAG PÅ SPORT

Fotboll

Innebandy

Basket

Volleyboll

Brännboll

FÖRSLAG PÅ LEKAR

Spökboll

Capture the flag

Kull – finns flera olika varianter

Cirkelträning

Hinderbana

FÖRSLAG PÅ UPPLÄGG 60 MIN

5 min förklara regler och dela upp i lag

20 min turnering i valfri sport

5 min vattenpaus med andakt och bön

25 min turnering + final

5 min plocka undan