Golf

Sport for Life har ett golfnätverk med målet att samla golfare från hela Sverige i en skön gemenskap där livssamtalet och intresset för golf är lika naturliga. Varje år anordnas tävlingar som är öppen för alla där överskottet går till vår verksamhet att lyfta de mjuka värdena inom idrotten. Ett sätt för dig som är företagare och privatperson att bidra till vårt arbeta och samtidigt få njuta av det. 

Vi kommer även under våren 2019 anordna en golfresa till USA.
Läs mer om vårt nätverk, våra resor och tävlingar nedan.

NÄTVERK

RESOR

TÄVLINGAR

GOLFNÄTVERKET

 

Sport for Lifes golfnätverk riktar sig till dig som är golfare och önskar att hitta en nationell plattform och mötesplats med andra golfare som håller kristna värderingar högt. Man behöver inte vara bekännande kristen för att vara med i nätverket inte heller behöver man vara ateist. Alla oavsett tidigare kyrkliga erfarenheter är välkomna och förhoppningen är att det i nätverket ska vara lika naturligt att prata om senaste PGA-tour tävlingen som livsnära samtal som utgår från varje individs andliga resa.

Nätverket är gratis samtidigt så hoppas vi att många vill prioritera de tävlingar och resor som Sport for Life erbjuder då de kommer bli naturliga regionala och nationella nätverksträffar. 

Tanken med nätverket utöver att ses vid tävlingarna är att du som golfare enkelt ska kunna kommunicera med andra likasinnade och: 
– få sällskap på en runda, i den del av Sverige där du bor
– få tips och råd från andra, vilka banor du kan rekommendera
– hitta golfkamrater oavsett om du bor i Skåne, Västerbotten eller Södermanland
– hitta tävlingspartners till etablerade evenemang, eller organisera en gemenskapsdag där du bor och bjuda in spelare inom nätverket
– få fler att följa med på golfresor, både i Sverige och utomlands. 
– För de som har sambo/make/maka/vän som inte golfar, men som vill prova att dela gemenskapen med andra som golfar/ inte golfar. 
– följa upp kontakten med någon efter en SFL-tävling
– få utrustningstips/kunna köpa/sälja utrustning
– delta i golfevenemang som t ex Gotland runt: 5 dagar golf på olika banor
– och mycket mer…


Vi hoppas helt enkelt att nätverket ska bidra till att du hittar fler som du upplever det härligt att dela gemenskapen med. Det gäller både vad gäller själva golfandet, men också på resor med allt runtomkring: restaurangbesök, gemenskap, utflykter, sol & bad etc. Kanske hitta fler par där ena parten i ett förhållande inte golfar och på så vis stärka förhållanden och ge möjlighet till att ens resp. INTE känner sig som golfänka/ änkling när man åker för att golfa utanför den region man bor i. Man skulle även kunna erbjuda övernattning hos varandra för en ökad gemenskap och även göra golfandet mer ekonomiskt. Eller varför inte resa tillsammans för att se en Nordea Masters tävling. Det finns egentligen inga begränsningar.


Kommunikationsplattformen består av en Facebook grupp som du hittar via knappen nedan. Väl på sidan klickar du bara på knappen ”gå med”. Efter det måste någon i gruppen godkänna din önskan att gå med. Sen är det bara att bjuda in dina golfvänner till gruppen och vidga nätverket. Har du inte Facebook men ändå vill vara med tveka inte att höra av dig till Bertil Vestman som är administratör för nätverket. Honom når du på bertil@sportforlife.se.


För att hålla nätverket attraktivt och för att ha ett fokus på golf och gemenskap undanbedes all form av marknadsföring (annat än nätverkets egna tävlingar såklart) då vi önskar att hålla nätverket intressant och inte bara vara ytterligare en marknadsplats.


Välkommen att vara med i kanske Sveriges trevligaste golfnätverk.

USA-RESA


Den 31 maj – 7 juni juni 2019 anordnar vi åter en golfresa till Kentucky & Tennessee, USA. Vår vänförsamling South East Christian Center i Louisville anordnar sin årliga golfweekend för herrar som vi får möjlighet att följa med på. Det är ett 70 tal män i åldrarna 20-75 år som samlas för att spela golf och umgås. Golfbanorna vi kommer att spela på håller enormt bra nivå, det kombinerat med den amerikanska gästvänligheten gör detta till en resa sent att glömma.

 

INFORMATION:
NÄR:
Avresa den 31 maj juni från Arlanda eller Landvetter (om det går flyg då) och vi är tillbaka i Sverige den 7:e juni.

VAR:
Louisville, Kentucky och i strax utanför Knoxville, Tennessee

MAT & BOENDE: Vi kommer att bo hemma hos församlingsmedlemmar de nätter vi inte är på golfhelgen och då ansvarar alla själv för sin mat. Under själva golfhelgen bor vi på hotell med helpension där vi äter lunchen på banan.


KOSTNAD: Kostnaden baseras på anmälnings- och betalningsdatumet för resan. Summan baseras på denna tabell:

1 aug – 31 jan 11 900kr
1 feb – 14 mars 12 900 kr
15 mars – 30 april 13 900 kr

efter 1 maj 10 000 kr exkl. flygbiljett

Vad ingår i priset:
– Flyg tur och retur från Arlanda inklusive golfbag.
– Transfer och resor i USA (ej ev nöjesresor/sightseeing)
– 6 rundor golf med golfbil
– Boende på hotell med hotellfrukost – helpension mån-ons
– Administration samt bokningar av biljetter mm (Ej ESTA ansökan och avgift som du fyller i själv här)


ANMÄLAN:

Anmälan sker i två steg.
1) Fyll i formuläret som du hittar genom att klicka på knappen nedan.
2) gör din betalning. Summan baseras på betalningsdatumet enligt prislistan ovan.

Under resan kommer vi spela minst 6 rundor golf (ingår i priset) men det är inte omöjligt att vi kan få till någon ytterligare runda. Detta är något som är valfritt och där varje deltagare får stå för sina kostnader.


SCHEMA:
31/5 Avresa och ankomst till Louisville
1/6 Jetlag dag med möjlighet att se Louisville. Kvällsgudstjänst i South East Christian Church kl 17:00.
2/6 Avfärd mot Tennessee och en runda golf
3/6 Heldag på banan med 36 hål. 18 hål slaggolf på fm och scramble på em
4/6 Heldag på banan med 36 hål. 18 hål slaggolf på fm och scramble på em
5/6 18 hål slaggolf på förmiddagen och hemresa mot Louisville efter lunch.
6/6 Hemresa från Louisville.
7/6 Åter i Sverige

Har du frågor angående resan tveka då inte att skicka ett mail till Johan Lagerbeck.
Välkommen med på en oförglömlig resa!

ÅSUNDSHOLM G&CC


Till hösten så spelas årets tävling på Åsundsholms G&CC som för femte året i rad står som värd för SFL-Golfen. Banan är rankad som en av de bättre banorna i Västergötland och är alltid varierande och är med sina ondulerade USGA-greener verkligen en bana som spelarna får bita i.

DATUM: Den 31 augusti med inspelsmöjligheter den 30:e.

PLATS: Åsundsholm Golf & Country Club ligger några mil söder om Ulricehamn, se karta här. För mer info om banan besök asundsholm.se

KOSTNAD:
650 kr för privatpersoner (450 kr för klubbmedlemmar). 3500 kr för företagssponsorer vilket inkluderar två deltagare. Är du företagare och vill sponsra tävlingen kontakta då Johan Lagerbeck på 0707-946641 eller j.lagerbeck@sportforlife.se.

I priset ingår:
– Morgonkaffe med smörgås
– Green fee
– Fika på banan        
– Middag efter rundan
– Del i fint prisbord

SPELFORM:

Tävlingen spelas i tre klasser
A-Klass: 18 hål slaggolf
B-klass: 18 hål Poängbogey
Damklass 18 hål Poängbogey
Dessutom är det en lagtävling där Bollarna tävlar mot varandra.
Längsta drive- och närmasthåltävling

TIDER:
07:45 Morgonbön i kapellet
08:00 Kaffe & fralla – tävlingsreceptionen öppnar
08:45 Information
09:30 Shotgun start
14:00 Middag serveras
Ca 15:00 Prisutdelning
16:00 Dagen avslutas

 

INSPEL MED GRILLBUFFE OCH ÖVERNATTNING
Åsundsholms G&CC och tävlingsledningen erbjuder även ett inspelspaket den 30/8. För 795:- ingår  green fee, grillbuffé och övernattning i tvåbäddsrum för endast 795:- (150:- i tillägg för enkelrum). Vill man endast vara med på grillbuffén kostar det 150 kr. Betalning av inspelspaket och grillbuffé sker på plats på Åsundsholm i deras reception. Anmälan till detta via knappen nedan.

 

ANMÄLAN:
Anmälan till tävlingen görs i GIT/Min golf via knappen nedan och betalning sker på plats via Swish eller med kontaner vid incheckning till tävlingen. För dig som är sponsor så kommer deltagandet att faktureras.
Anmälan till inspelspaketet görs i separat anmälan nedan och betalas på plats direkt till Åsundsholm i deras reception.

 

Sign in tävling:
De 20 första anmälda är med i en utlottning av två presentkort á 200kr från bolleverantören www.out-of-bounds.se.

 

Bjud med bonus:
Bjuder du med dig en spelare som aldrig tidigare varit med på tävlingen så ger vi dig 100kr i rabatt på deltagaravgiften upp till 300kr. Meddela Johan Lagerbeck på j.lagerbeck@sportforlife.se när din vän anmält sig så ser han till att din avgift blir rätt på plats.

MOSJÖ ÖREBRO


Till våren så spelas 2019 års första tävling på Mosjö GK som är en del av Örebro City Golfklubb. Mosjö är en trevlig parkbana som ligger mitt bland Närkes stora åkerfält.

DATUM: Ej bestämt än

PLATS: Mosjö GK 3 km från Marieberg köpcentrum.

KOSTNAD:
650 kr för privatpersoner. 3500 kr för företagssponsorer vilket inkluderar två deltagare. Är du företagare och vill sponsra tävlingen kontakta då Johan Lagerbeck på 0707-946641 eller j.lagerbeck@sportforlife.se.

I priset ingår:
– Morgonkaffe med kaka
– Green fee
– Middag efter rundan
– Del i fint prisbord

SPELFORM:
Tävlingen spelas i tre klasser

A-Klass: 18 hål slaggolf
B-klass: 18 hål Poängbogey
Damklass 18 hål Poängbogey
Dessutom är det en lagtävling där Bollarna tävlar mot varandra.
Längsta drive- och närmasthåltävling

TIDER:

08:00  Tävlingsreceptionen öppnar – Fika serveras
08:45 Information
09:00 Första start
14:00 Mat serveras
Ca 15:00 Prisutdelning
16:00 Dagen avslutas


ANMÄLAN:

Anmälan till tävlingen görs via GIT och betalning sker på plats via swish eller med kontanter vid incheckning till tävlingen.
Hoppas vi ses på Mosjö i vår!